Tips om Kreta

Her finner du tips, råd og inspirasjon fra oss og våre medlemmer
Hellas største øy er Kreta som har noe for alle og en hver. De fleste skandinaver bor i en av feriebyene på Chaniakysten med sine mange fine sandstrender. Kreta byr også på fantastiske naturopplevelser, vingårder, vandringsturer og shopping.
Blogginnlegg om Kreta
Paleochora 2012
Helt siden vi var en kort tur i denne spesielle byen i mai 2006 har vi hatt lyst til å reise tilbake dit. Vi bodde godt på Hotel Poseidon som ligger like ved den fine sandstranden vest for byen. Det var ofte vind på sandstranden, da var det bare å flytte til steinstranden som lå like øst for sentrum. En times gange langs en grei grusvei, der en også kan sykle eller kjøre bil, ligger Anydri-stranden. Dette er en steinstrand der vannet er rent og klart. På den lille tavernaen får en det en trenger av mat og drikke. Vi anbefaler absolutt å besøke denne stranden. Det tar 90 minutter med bil å komme til Elafonissi. På de 6,5 årene som var gått siden vi var der sist, har det skjedd mye der. Den gang var der ingen ting, bortsett fra idyllen Nå er det parasoller, solsenger og folk i massevis, men idyllen var der fortsatt. Hovedgaten Odhos Venizelos stenger for biltrafikk kl 1800 og da flytter tavernaene ut i gaten. Her er det mye folk og liv , flere gode tavernaer og barer. Taverna Samaria ligger i en parallellgate og den er kanskje en av byens beste. Se video: http://www.youtube.com/watch?v=V_4hN8rYes8
av Fila 28 okt. 2012
Skräck
En av dagarna, när vi skulle gå till busshållplatsen, var det på väg att hända en olycka. B. gick i förväg över gatan från hotellet. På andra sidan fanns det en biluthyrningsfirma, som hade bilar parkerade både på gatan och på en parkeringsplats ovanför trottoaren. B. var mycket försiktig, för grekerna kör bil, som om dom är jagade. Det var en kurva till höger och en kurva till vänster, så han väntade, tills det inte var några bilar någonstans alls. Han började gå över gatan och tro mig eller ej, det kom en bil körande ut från parkeringsplatsen, för att parkera på gatan. Den hade ett stort schabrak till reklampapper i framrutan. Det täckte hela rutan, så chauffören hade bara en handsbredd längst ner att titta igenom. Gjorde han det? Nej!! Det var med en hårsmån, att han inte körde på B. Han blev förstås jättearg och skällde ut honom. Chauffören sa bara: Såg du inte mej? Och fick till svar: Det är väl du, som skulle se mej? B. hade inte en aning om, att bilen skulle köra ut och såg inte heller reklamen i fönstret. Så han sa: Om jag hade vetat om det, skulle jag ha skaffat dit polisen. Nu gick det gudskelov bra, men jag blev rent ordentligt chockad, när jag såg, vad som hände.
av Gillbert 30 jun. 2008 Reisealbum: Kreta i maj-juni 2008

Om Kreta Hellas, Europa

Kreta finnes det noe for alle. Øya er full av herlige sandstrender, vakker natur, turstier i verdensklasse, unike ruiner og et perfekt klima.

De mest populære badebyene ligger på den nordvestlige delen av Kreta, og her finner du blant annet Rethymnon og flere av de mindre byene på Chaniakysten. På resten av øya ligger det mange fine strender, for eksempel i luksusbyen Elounda og ved Paleochora og Kastelli.

Store deler av Kreta består av dramatiske fjellkjeder, med det 2456 meter høye fjellet Ida som sitt høyeste punkt. Det fjellrike landskapet gjør at alle buss- og bilreiser tar mye lengre tid enn man skulle tro, men fjellene legger også til rette for mange spennende turruter for deg som liker sykling eller fjellturer.

På Kreta finner du de fleste av de typiske matrettene som finnes i resten av Hellas. Noen typiske Kreta-ingredienser er snegler, fjellgeit og den røkte apaki-skinken.

Nesten overalt på Kreta kan du se rester av en av fortidens mest interessante kulturer – minoerene. Ruinene av deres statlige palass finnes blant annet i Phaistos, Gortys og Malia. Det mest kjente minoiske palasset er Knossos utenfor Heraklion, hvor du kan se berømte veggmalerier og verdens eldste trone.

4timer
Flytid fra Oslo