12 feriebyer på Chaniakysten

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: iStock
Kreta er Hellas' største øy og det kan være vanskelig å vite hvor man skal bo. De fleste ender opp på den populære og vakre Chaniakysten, som består av flere ulike feriebyer – alle med hver sin sjarm. Vi hjelper deg å finne din favoritt.
Publisert 20 juni 2018

1. Chania by

På gresk heter Kreta nest største by Xania, og her havner de fleste som kommer til vestre Kreta en eller annen gang. Den venetianske havnen er en populær plass å spise middag på kvelden, men de beste restaurantene ligger på de små, sjarmerende gatene bak havnepromenaden. Vil du bo i en ekte, gresk by så er Chania er perfekt valg, og det går til og med charter hit. Strender finnes i gangavstand fra sentrum, og der slipper du å møte naboen hjemmefra.
Reiser til Chania by.

2. Nea Chora

Dette er egentlig ingen by, men en strand som ligger rett utenfor Chania sentrum. Det ligger noen få hoteller i nærheten og det er nesten bare de som bor her som bruker denne stranden, som faktisk er veldig fin. På ettermiddager når det er siesta og på søndager kommer mange grekere hit. Langs med stranden går en liten strandpromenade med flere tavernaer og uteserveringer. Perfekt om du vil kombinere by og strand.
Reiser til Chania by.

3. Agii Apostoli

Det kanskje mest barnevennlige området på Chaniakysten er Agii Apostoli som ligger bare fire kilometer fra Chania by. Her har man flere langrunne strender og hyggelige badeviker å velge mellom, og tempoet er lavere her enn mange andre steder i området. Alle hotell her ligger nært stranden slik at man kan gå, og på kvelden finnes flere hyggelige tavernaer å velge mellom.
Reiser til Agii Apostoli.

4. Kato Daratso

Området Daratso går i ett med Agii Apostoli og her bor det mange grekere. Alt man trenger finnes her, og stranden er perfekt for barn. Det finnes et bra utvalg av butikker, restauranter og aktivitetsmuligheter. For de som reiser med barn er et besøk på Golden Fun Park en selvfølge med en enorm lekeplass og bowlingbane.
Reiser til Kato Daratso, Darátsos.

5. Kalamaki

I Kalamaki trives de som reiser uten barn bra, stranden er liten – men veldig fin og omkranses av klipper. Her er det også en liten havn, flere bra restauranter og vil man bort fra turistområdet er det gangavstand til landsbyen Galatas som ligger ovenfor Kalamaki. Her kan man spise på hyggelige små, familietavernaer og se hvordan andre verdenskrig påvirket den lille byen på det lokale museet.
Reiser til Kalamaki.

6. Kato Stalos

En av de aller beste strendene på Chaniakysten ligger her i området Kato Stalos, og den er også en av de lengste – perfekt for en spasertur i soloppgangen. Her trives hele familien og det er et stort utvalg av butikker, restauranter og aktiviteter som go-cart og minigolf.
Reiser til Kato Stalos.

7. Agia Marina

Den nest største feriebyen på Chaniakysten er Agia Marina som har vokst sammen med nabobyene Kato Stalos i øst og Platanias i vest. Stranden her er veldig fin og passer for hele familien. Langs med havet ligger hotell og strandrestauranter på rekke og rad, og alt man trenger på ferien finnes. På kvelden er det populært å gå opp til gamle Agia Marina med flere torg der det ligger kafeer og små tavernaer.
Reiser til Agia Marina.

8. Platanias

Den største og mest populære feriebyen på Chaniakysten er Platanias, og her dukker det opp massevis av nye hotell, restauranter, butikker og barer for hver sommer som går. Dette er også den eneste byen med et natteliv som er verdt å nevne, uten at det blir så intenst at man forstyrres av det om man ikke er der for å feste selv. I den øvre delen av byen, Pano Platanias ligger det mange restauranter med fantastisk utsikt over Chaniakysten.
Reiser til Platanias.

9. Gerani

Her var det for noen få år siden nesten ingen hotell, men i dag er det et område med flere store all inclusive-resorter med skandinavisk barneklubb. Den brede stranden er perfekt for barn og foreldre setter pris på de hyggelige strandbarene. Fra Gerani går det minitog inn til Platanias, men kan også gå inn på 20-30 minutter.
Reiser til Gerani.

10. Maleme

Det er først de siste årene som dette har blitt et populært feriested for skandinaviske turister. Stranden er en blanding av sand og rullestein og er veldig velholdt. Maleme har flere gode restauranter, en del butikker og et stort supermarked med bra priser på mat. Byen er også historisk viktig og noen få dager under andre verdenskrig var luftrommet her kontrollert av Tyskland, og det finnes en stor krigskirkegård med et interessant museum som er vel verdt et besøk.
Reiser til Maleme.

11. Kolymbari

Lille Kolymbari er byen for deg som vil bort fra de store turiststrømmene. Her bor man rett ved stranden og selv om byen er stille og rolig finnes det likevel et bra utvalg av gode restauranter. De er blant annet kjent for sine fiskerestauranter. Herfra er det også bare en kort biltur til en av de beste strendene på Kreta, Falassarna.
Reiser til Kolymbari.

12. Kissamos & Kastelli

Når du vil bo i en ekte gresk by skal du velge Kissamos & Kastelli. Her ligger det massevis av hyggelige, små tavernaer og strandkafeer langs med den fine strandpromenaden og de fleste som sitter der er grekere. Området er også perfekt for deg som liker å være aktiv på ferien, og det finnes flere bra turstier.
Reiser til Kastelli.

Slik kommer du deg hit

Det går direktecharter fra store deler av Norge til Chania, fra Alta i nord til Kristiansand i sør, hele sommeren. I tillegg har Norwegian direktefly fra Oslo i perioden mars til oktober. Du lander på Chania flyplass som ligger cirka 20 minutter øst for Chania by, og til hotellene som ligger lengst bort i Kissamos tar det cirka 1,5 time avhengig av hvor mange stopp man gjør på veien. I høysesong kan det ta lengre tid på grunn av mye trafikk.

Finn din reise her

- Charterreiser til Chaniakysten
- Charterreiser til Chaniakysten med all inclusive
- Alle charterreiser til Kreta
- Fly til Chania
- Hotell på Chaniakysten


Restplasser - Hellas