Kretas 5 beste strender

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: iStock
En av grunnene til at Kreta er vår favorittøy i Hellas er naturligvis alle de vakre strendene. Her finnes virkelig en strand for alle, og her kan du se hvilke som er våre favoritter.
Publisert 26 mai 2021

Skal du reise til Kreta i sommer og lurer på hvor du finner den beste stranden? Etter mange besøk på den greske øya har vi funnet frem noen ordentlige gullkorn, kanskje finner du din favoritt her?

1. Loutro

På Kretas sydkyst ligger den lille byen Loutro med sin fine strand. Det er rullesteinstrand og langs med den ligger en klynge av hvitkalkede hus, hotell og tavernaer. Her er vannet krystallklart og man bader i Det libyiske hav. Stranden er ikke spesielt barnevennlig da det blir dypt ganske fort, men for alle andre er dette en av de bedre strendene i Hellas. Du tar deg hit med båt fra Chora Sfakion som går cirka tre ganger om dagen i høysesong.

2. Marathi

På Akrotirihalvøya ligger ikke bare Chania flyplass, men også en av de herligste strendene på Kreta. Fin sand, langgrunnt og krystallklart vann. Hva mer kan man be om? Jo…gode selsenger som ikke står for tett, bra parasoller, tre-fire gode tavernaer rett i nærheten og ikke så mange andre turister. Og alt det får du på Marathi. Kjør rett frem i rundkjøringen der du svinger venstre til Chania flyplass og fortsett i cirka 15 minutter så er du fremme.

3. Falassarna

Er du ute etter en lang strand, krystallklart vann og kanskje litt bølger å leke i? Da skal du sette kursen mot fantastiske Falassarna. En strand på Kretas vestkyst som kan være litt vanskelig å finn frem til men som er verdt turen. Den nordligste delen av stranden er den beste, litt mindre folk og en bra taverna. Og en liten hemmelighet, Falassarna er best på ettermiddagen og tidlig kveld.

4. Ferma

På Kretas sydkyst mellom de større byene Makrigialos og Ierapetra ligger lille Ferma. Det finnes flere strender her, men favoritten er den som ligger nedenfor Kakkos Bay Hotel.Det er den typen av strand man bare vil henge på hele dagen, det er så vidt man orker å gå de få stegene opp til tavernaen som ligger rett bak stranden for å spise lunsj og middag. Det finnes noen turister her, men de aller fleste som kommer hit er grekere. En genuin strand helt enkelt.

5. Ipanema Beach

Rett utenfor Elounda på Kretas østre side ligger den herlige stranden Ipanema Beach. Stranden er hverken spesielt stor eller en sandstrand, men hit kommer man for det klare vannet og den herlige atmosfæren og ikke minst de beste solsengene. Er du tidlig ute kanskje du lykkes å få tatt en av de himmelsengene som står på badebrygga, bedre solseng får du lete lenge etter.

Hos oss finner du alle reiser til Kreta

Alle charterreiser til Kreta
Rutefly til Kreta
Leiebil på Kreta


Charter til Hellas