Tips om Naxos

Her finner du tips, råd og inspirasjon fra oss og våre medlemmer

Kykladenes største øy, Naxos, er kjent for sine fine sandstrender. Hit kommer man med båt fra Santorini og det gjør at det er mindre turister her enn på mange andre øyer. Bo gjerne i Naxos by med sine hvite og blå hus, og herlige sandstrand.

Om Naxos Hellas, Europa

Barnevennlig
None
Dykking
Sandstrand
Sol & bad
Surf
Vannsport

Naxos har høye fjell, vakre ruiner, perfekte sandstrender og turkisblått hav. Det er ikke så rart at dette er et av våre favorittreisemål.

Det er fremfor alt de hvite sandstrendene som lokker de reisende til Naxos. Stort sett hele vestkysten er en eneste lang strand i selskap med turkisblått hav. Du er nærme havet uansett om du bor i Naxos by eller i badebyer som Agia Anna, Agios Prokopios, Mikri Viagla eller Plaka. Ved noen strender er vinden perfekt for windsurfing eller kitesurfing, mens Agios Prokopios på sin side lokker mange dykke- og snorkleentusiaster.

Øya er passe stor for å ta små dagsutflukter til grønne daler, hvite små fjellandsbyer og gårder som produserer den lokale sitronlikøren Kitron. Vil du gå opp til toppen av det 1003 meter høye fjellet Zeus har du byen Filoti som utgangspunkt. Mange velger å ha Naxos som base om de skal på øyhopping, og havnen er et viktig utgangspunkt for å komme seg med båt og ferge over til andre øyer.

Dykkerfilmen ”Det store blå” blir hyllet som en av de vakreste i filmhistorien, og mange av scenene ble spilt inn på naboøya Amorgos hvor du kan gjenoppleve mange av de fantastiske greske scenene fra Luc Bessons film. Det går ferger og utfluktsbåter til Amargos fra Naxos regelmessig.

Solnedgång över Naxos
3 / 9
Härliga stränder
5 / 9
Lite strandsport på Agios Prokopios
7 / 9
Sandslott på Koufonissi
8 / 9
Hamnen Naxos stad
9 / 9