Her er Kretas beste hoteller

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: TUI
Foto: Grecotel Kalliston
Foto: Minos Beach
Foto: Apollo
Kreta er fortsatt en av de mest populære øyene i Hellas og det er lett og forstå hvorfor. Øya har alt man kan ønske seg av vakre strender, god mat og spennende opplevelser. Her er fem av øyas mest lukseriøse hotell.
Publisert 22 januar 2018

Sensatori Resort Crete by Atlantica Resort, Analipsi

Feriebyen AnalipsiKreta nordlige kyst kombinerer gresk byliv med herlige dager på stranden. Her ligger 5-stjerners hotellet Sensatori Atlantica Resort som byr på avslapning, luksus og velvære for hele familien. For at alle skal trives har man delt inn hotellet i ulike soner – en sone tilpasset familien, en helt barnefri sone og en felles sone der alle kan være med og leke. Hotellet har hele seks restauranter i tillegg til buffetrestauranten, så her blir man aldri lei av maten. Dessuten finnes det massevis av morsomme aktiviteter å delta i om man ønsker det.
Les mer og besill her.

Sensimar Kalliston Resort & Spa by Atlantica, Agii Apostoli

Midt mellom Kretas nest største by Chania og den store badebyen Platanias ligger stranden Kalamaki, og det er her du finner det fantastiske luksushotellet Grecotel Kalliston. Her bor du rett ved stranden, og på hotellet finner du alt du kan ønske deg. Det er også mulig å velge all inclusive, noe som er perfekt om man vet at man liker å bli værende på hotellet istedenfor å spise ute. Hotellet har også et eget spa der man kan velge mellom ulike skjønnhetsbehandlinger, massasje, turkiskt bad og jacuzzi. Stranden utenfor hotellet har finkornet sand og ligger rett ved hotellets herlige bassengområde.
Les mer og besill her.

Minos Beach Art Hotel, Agios Nikolaos

Mange synes at byen Agios Nikolaos er den vakreste på hele Kreta. Her ligger det eksklusive luksushotellet Minos Beach. Hotellet har en moderne stil i lyse nyanser. Her finner du et stort og herlig bassengområde, en kafé, barer og flere restauranter. Hotellet ligger like ved stranden og har flere mindre områder med solstoler og parasoller. Du kan velge mellom mange ulike aktiviteter på hotellet, eller bare slappe av i det store spa-anlegget. Agios Nikolaos og byens utvalg ligger kun en kilometer unna.
Les mer om hotellet her.

Grecotel Kalliston, Kalamaki

Midt mellom Kretas nest største by Chania og den store badebyen Platanias ligger stranden Kalamaki. Det er her du finner det fantastiske luksushotellet Grecotel Kalliston. Her bor du like ved stranden og på hotellet finnes alt du kan ønske deg. Det er også mulighet for å velge all-inclusive, som er utmerket dersom du vil legge lommeboka hjemme. Hotellet har eget spa der du kan velge mellom ulike skjønnhetsbehandlinger, massasje,, tyrkisk bad og jacuzzi. Stranden utenfor hotellet har finkornet sand og ligger like ved hotellets bassengområde.
Les mer om hotellet her.

Porto Platanias Beach & Spa, Platanias

Det populære hotellet Porto Platanias Beach & Spa ligger midt i badebyen Platanias på Chaniakysten. Dette er et 5-stjerners hotell som passer utmerket for hele familien, også deg som reiser med småbarn. Hotellets bassengområde deles med to andre Porto Platanias-hotell. Her kan du velge mellom flere ulike basseng og barnebasseng. Lengter du etter sand mellom tærne ligger hotellet kun et steinkast fra stranden. Hotellet kan tilby all-inclusive hvor du kan nyte god mat på flere bra restauranter.
Les mer om hotellet her.


Tilbud – Kreta

Om Kreta Hellas, Europa

Kreta finnes det noe for alle. Øya er full av herlige sandstrender, vakker natur, turstier i verdensklasse, unike ruiner og et perfekt klima.

De mest populære badebyene ligger på den nordvestlige delen av Kreta, og her finner du blant annet Rethymnon og flere av de mindre byene på Chaniakysten. På resten av øya ligger det mange fine strender, for eksempel i luksusbyen Elounda og ved Paleochora og Kastelli.

Store deler av Kreta består av dramatiske fjellkjeder, med det 2456 meter høye fjellet Ida som sitt høyeste punkt. Det fjellrike landskapet gjør at alle buss- og bilreiser tar mye lengre tid enn man skulle tro, men fjellene legger også til rette for mange spennende turruter for deg som liker sykling eller fjellturer.

På Kreta finner du de fleste av de typiske matrettene som finnes i resten av Hellas. Noen typiske Kreta-ingredienser er snegler, fjellgeit og den røkte apaki-skinken.

Nesten overalt på Kreta kan du se rester av en av fortidens mest interessante kulturer – minoerene. Ruinene av deres statlige palass finnes blant annet i Phaistos, Gortys og Malia. Det mest kjente minoiske palasset er Knossos utenfor Heraklion, hvor du kan se berømte veggmalerier og verdens eldste trone.

4tim
Flytid fra Oslo