Kreta

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap

Om Kreta Hellas, Europa

Kreta finnes det noe for alle. Øya er full av herlige sandstrender, vakker natur, turstier i verdensklasse, unike ruiner og et perfekt klima.

De mest populære badebyene ligger på den nordvestlige delen av Kreta, og her finner du blant annet Rethymnon og flere av de mindre byene på Chaniakysten. På resten av øya ligger det mange fine strender, for eksempel i luksusbyen Elounda og ved Paleochora og Kastelli.

Store deler av Kreta består av dramatiske fjellkjeder, med det 2456 meter høye fjellet Ida som sitt høyeste punkt. Det fjellrike landskapet gjør at alle buss- og bilreiser tar mye lengre tid enn man skulle tro, men fjellene legger også til rette for mange spennende turruter for deg som liker sykling eller fjellturer.

På Kreta finner du de fleste av de typiske matrettene som finnes i resten av Hellas. Noen typiske Kreta-ingredienser er snegler, fjellgeit og den røkte apaki-skinken.

Nesten overalt på Kreta kan du se rester av en av fortidens mest interessante kulturer – minoerene. Ruinene av deres statlige palass finnes blant annet i Phaistos, Gortys og Malia. Det mest kjente minoiske palasset er Knossos utenfor Heraklion, hvor du kan se berømte veggmalerier og verdens eldste trone.

4t.
Flytid fra Oslo
Her er reisemål på Kreta
None
Foto: trattkantarell
Almirida
Foto: hasseg
None
Foto: kiiwii
Restaurangen på hotell Corinna Mare
Foto: gullsing
Gigantiska räkor - 2 X 300 gram!
Foto: niclas
elefonissi
Foto: laplander
Hamnen
Foto: opsrobban
Lunchdags
Foto: ittan
Mysig liten semesterby insprängd mellan bergen.
Foto: sextioplus
None
Foto: dirigo
Sötvattenpoolen
Foto: gullsing
None
Foto: digitaltoo

Planlegger du en reise til Kreta?

Hver dag søker Reiseguiden blant 1 000 000-talls priser fra over 500 reiseselskap. Vi sammenligner mer enn 500 000 hotell, over 438 flyselskap, og et 100-talls reisebyråer og 24 arrangører.

Reisemål som ligner Kreta