De heteste reisemålene i 2017

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: Shutterstock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: Shutterstock
Trenger du inspirasjon til neste års reise? Vi har gjort et dypdykk i reisetrendene for 2017 og samlet 9 reisemål som vil overraske deg med sin skjønnhet, natur og historie.
Publisert 2 desember 2016

Canada

Canada kommer først på listen da reiseguide-giganten Lonely Planet har utnevnt landet som det mest trendy landet å reise til i 2017. Og ikke bare det – i 2017 feirer Canada sitt 150 årsjubileum, og gir derfor fri inngang til alle landets 200 nasjonalparker. Som det nest største landet i verden er det ingen begrensninger for hva du kan se. Kom tett på naturen og spis deilig fersk sjømat i Vancouver, se nordlyset i Yukon Territory fra august-april og beundre ville isbjørner i Churchill. Spis på fancy restauranter og nyt gourmetmat i Toronto og Montreal, eller ta en romantisk helgetur til Prince Edward County's nesten 40 vingårder, samt organiske gårder og sandstrender i Lake Ontario. Er du glad i ski bør du ta turen til Whistler eller Banff – besøker du sistenevnte må du ikke glemme å ta turen innom Banff National Park. For gammeldags sjarm og brosteinsgater, ta turen til den franske byen Quebec, hvor gamlebyen er rammet inn av en mur. Niagra Falls er også et must i Canada. Er du en natur- og matelsker er det bare å glede seg til alt Canada har å by på. I tillegg kan du dra nytte av en lav kanadisk dollar og et svært imøtekommende og høflig folkeslag!
Finn din flyreise til Canada her.

Japan

Futurisme vs. tradisjon. Japan er helt unikt når det kommer til å kombinere hypermoderne storby og teknologi med urgamle tradisjoner og skikker. Tokyo skal arrangere OL i 2020, noe som også har økt temperaturen rundt byen betraktelig. Gå deg vill i inntrykkene fra neonlys, karaokebarer, spillehaller og teknologi, og finn deretter roen i tradisjonelle tehus og templer, samt i Geisha District. Eller hva med en reise til Kyoto – Japans største kultursenter med templer, palasser og kulturfestivaler? Kun 10 mil utenfor Tokyo finner du Mount Fuji, landets høyeste fjell som også er en snødekket vulkan. Ved foten av fjellet ligger det varme kilder, historiske steder og taubaner til de største severdighetene. Besøk øygruppen Okinawa om du ønsker strandliv med hvite strender, dykking og et varmt klima året rundt.
Finn din flyreise til Japan her.
Les vår fulle guide til Japan.

Colombia

Colombia er nå på det punktet at det balanserer mellom uoppdaget og populært. Med andre ord: Du vil finne mye spennende å gjøre her uten å måtte tråkke deg frem blant turister, og infrastrukturen for turister er fortsatt god, med hotell, hosteller, boutique-hotell, turguider og aktiviteter. Landet som gjennom årene har fått et ganske kriminelt rykte er nå på sitt minst farlige og blir bare bedre og bedre. Bogota, Medellin, Cartagena (sistnevnte med svært fargerik og vakker arkitektur) og Santa Marta er 4 populære stopp på backpacker-strekningen som også går under kallenavnet ”Gringo Trail”, men ønsker du deg vekk fra all mainstream-turisme er det massevis av jungler, fjell, vakre kyststrekninger og skjønne små landsbyer å utforske hvor du ikke vil møte på turisme i det hele tatt. Kunst- kultur- og musikkscenen blomstrer også i landet med det svært imøtekommende folket. Blant annet arrangeres verdens nest største karneval her i Barranquilla i februar og Pasto’s Black and White Festival i januar. Med kyststrekninger både langs Det karibiske hav og Stillehavet vil du kunne velge og vrake blant vakre strender for avslapning og surfing, og som det nest mest biodiverse landet på kloden kan du både få et glims av hval langs stillehavskysten, rosa delfiner i Amazonas, aper i Tayrona Park eller flamingoer i La Guajira. Sist men ikke minst, så vil du få mye reise for pengene i Colombia og sjansen til å bo på helt unike plasser – hva med et flytende hostell i Det karibiske hav, en strand i jungelen i Guainia eller en hengekøye i La Guajiras ørken?
Finn din reise til Colombia her.

Cuba

Etter flere år i kulden brøt USA isfronten med Cuba ifjor, og man mener at dette etterhvert kan resultere i flere flygninger og amerikanske hotellkjeder på øya. Mange velger derfor å besøke Cuba nå før landet og prisene endrer seg. Siden cubaneserne har vært avskjært så lenge, vil du fortsatt kunne gå deg vill blant gamle kolonibygninger og amerikanske biler fra 1950-tallet – litt som å reise tilbake i tid. Her finner du rytmen av salsa, lukten av ekte cubansk sigar og bølgebrus fra de karibiske strendene. Kontrastenes land kan også skilte med regnskoger, fossefall, grotter og fjellkjeder. Utforsk den fargerike storbyen Havanna, slapp av på ferieområdet Varadero eller ta et dypdykk i historien i rolige Trinidad.
Se alle charterreiser til Cuba.
Les vår fulle guide til Cuba.

Finland

Finland havnet på tredjeplass i Lonely Planets liste over topp 10 land å besøke i 2017. Til tross for at det kun er en kort tur fra Norge, vet vi kanskje overraskende lite om dette nordiske landet og hva det har å tilby. Visste du blant annet at det er her den ekte Julenissen holder til, og at du kan møte han året rundt i Rovaniemi? I 2017 feirer Finland 100 år med uavhengighet, og har derfor fokus på temaet “samhold” – identitet, stolthet og fremtid. I den anledning er det ekstra mye spennende som skjer i 2017, blant annet åpnes Finlands førtiende nasjonalpark, og flere festivaler og happenings. En tur til Helsinki er et must, hvor du kan kjenne på laidback stemning og utforske vakker natur på øyene. Se Laplands urørte natur fra husky-hundeslede eller på trugesafari gjennom skogene, og avslutt dagen med en runde i en finsk sauna. Nordlyset er også et trekkplaster i Finlands Lapland. For et helt spesielt opphold, bo i Laplands Kakslauttanen Arctic Resort, som er en liten iglo-landsby hvor en rekke glassigloer liggert magisk plassert i et hvitt skoglandskap. Her kan du ligge rett ut på reinsdyrsfellen i senga og se direkte opp på nordlyset som danser forbi på nattehimmelen. Andre unike bosteder som egner seg for nordlys-titting er TreeHouse Hotel i Rovaniemi og Aurora Dome i Muonio.
Finn fly til Finland her.
Finn hotell i Finland her.

Nepal

Nepal kom på 5. plass over destinasjoner Lonely Planet mener vi bør besøke i 2017, og er også utrolig bra for deg som vil reise på budsjett, da landet ble rangert som det reisemålet i 2017 der du vil få aller mest for pengene. Dessuten kan du anse pengene du bruker her som en god investering på å gjenoppbygge landet som i 2015 ble rammet av et jordskjelv som preget landet sterkt. Men selv ikke et jordskjelv stopper turister og reisende fra å besøke det naturskjønne og fjellrike landet. Nepal er kanskje aller mest kjent for verdens høyeste fjell, Mount Everest, på hele 8848 meter. Mange flyr først til den fargerike og labyrintlignende byen Kathmandu, som er omringet av Himalayas snødekte fjelltopper. Forbered deg på et kultursjokk i mylderet av markeder, mennesker og spiritualitet, og røm til en av byens rolige takterrasser når du trenger en pause. I Kathmandu Valleys østlige hjørne finner du byen Bhaktapur, som lar deg reise tilbake i tid med sine middelaldrende smug, ikke-eksisterende trafikk, vakre treutskjæringer og ekte nepalsk sjarm. Å utforske naturen er et must mens du er i Nepal, og vil du investere flere dager i natuskjønne omgivelser omringet av fjell, innsjøer, elver og grønne daler, kan du kaste deg på ruter som Langtang Trek, Annapurna Circuit, Manaslu Circuit Trek eller Ghorepani Poon Hill (eventuelt Everest Base Camp Trek for den tøffe og topptrente). Man kan i hvert fall ikke argumentere mot at Nepal mest sannsynlig har et av verdens mest unike trekking-forhold. Se også elefanter og andre eksotiske dyr i Chitwan National Park, utforsk templene i Patan og tilbring både late og aktive dager i Pokhara – en sjarmerende by ved innsjøen Lake Phewa.
Finn din flyreise til Nepal her.

Myanmar

Myanmar var et lukket land frem til 2009, og har derfor bevart sin natur, kultur og tradisjoner på en måte som andre turistifiserte land i Asia bare kan drømme om å få tilbake. Noen av de mest berømte bildene herfra er av luftballongene som svever over magiske Bagan – et jungellandsskap med mer enn 2200 gullfargede pagoder og templer stikkende opp av den ville, grønne jungelen (totalt er det over 4000 pagodaer i Myanmar). Luftballongturene kan du delta på i vintermånedene, men vær obs på at du bør bestille i god tid i forveien. Ta en dagstur på innsjøen Inle og se de flytende grønnsakshagene, de spesielle ben-robåtene, landsbyene som balanserer på stylter og de buddhististe templene som hever seg over vannet. Se også den 95 meter høye gullpagodaen Shwedagon Pagoda i Yangon (Myanmars største by), som er den største buddhistiske helligdommen i landet. Hovedstaden Mandalay er landets kulturelle og buddhistiske senter. Forvent deg kaotisk storby og trafikk ala Asia, men også vakre hvite templer i bykjernen og en magisk utsikt fra Sagaing Hill med sine 600 templer og stupaer og mer enn 6000 munker og nonner. Med sine 2000 km med kystlinje er det også spådd at Myanmar etterhvert vil bli en populær strand-destinasjon. Her er strendene rene og urørte enn så lenge, slik Thailand var for 20 år siden. Vakre strender du bør ta turen til inkluderer Ngapali, Ngwe Saung og Kanthaya Beach – hotellene her er åpne fra desember til april.
Finn din flyreise til Myanmar her.

Kambodsja

Stadig flere får øyene opp for dette svært varierte og genuine reisemålet. I Siem Reap kan du oppleve det unike synet av soloppgangen over tempelet Angkor Wat og det overgrodde jungeltempelet Ta Promh, som er en av hovedgrunnene til å reise hit. Dette er et av de største religiøse kompleksene i verden. Se solnedgangen fra en av de flytende landsbyene på den store innsjøen Tonle Sap, og ta en romantisk spasertur langs kanalen med lyktene som henger i trærne på kveldstid. Nyt også mat, fest og nattmarkeder i lille, men livlige, Siem Reap by. For et dypdykk i Kambodsjas mørke og vonde historie, ta turen til den travle hovedstaden Phnom Phen og The Killing Fields. Her kan du se den grusomme historien knyttet til Pol Pots regime og slakt av sitt eget folk. Sist men ikke minst er Kambodsja et strandparadis. Reis ned til Sihanoukville – en populær strand- og partyby for backpackere ved kysten i sør – og ta fergen videre ut til øyene Koh Rong og den mindre øya Kog Rong Samloem. Bo enkelt på stranda i bungalow, trehytte eller i utendørskomplekser og nyt øde øy-følelsen. Siem Reap ble blant annet kåret til et av de beste reisemålene i 2016 av TripAdvisor, og mye tyder på at dette landet ikke vil bli tatt “av kartet” med det første.
Finn din flyreise til Kambodsja her.
Les vår fulle guide til Kambodsja.

Mexico

Mexico er allerede et kjent reisemål for mange, men flere har likevel til gode å oppleve dette magiske landet. 2017 er derfor året du bør krysse dette spennende landet av din bucketlist. Mexico er en gullgruve av ulike eventyr som du kan utforske, fra junglene i sør til rykende, snødekte vulkaner og kaktusfylte ørkener i nord – alt omgitt av 10.000 km med kyst og sandstrender. Tulums urørte natur er en fin destinasjon på reisen, og her kommer mange yogier for å søke ro i kropp og sjel. Her bor du på mindre hotell eller bungalower på stranden, ofte uten tv og Internett. Ta også turen til de vakre øyene Cozumel (Mexicos eneste karibiske øy), Isla Holbox, og Isla Mujeres (øya med finest strender) for hvite strender, komplett ro, snorkling og dykking. Chickén Itzá med sine eldgamle pyramider, templer, ballsaler og damphus er det best bevarte Maya-området i Mexico og ett av verdens syv underverker. Mexicos cenoter må også oppleves. Dette er store underjordiske hull i bakken hvor du kan bade og dykke i de turkise naturbassengene med himmelen synlig gjennom grotteåpningen. Great Mayan Reef utenfor Mexico er verdens nest største rev - perfekt om du ønsker å dykke og snorkle!
Finn din reise til Mexico her.
Les vår fulle guide til Mexico.

Andre spådde reisetrender for 2017:

- Flere vil oppdage landet de reiser i og lære noe nytt, ikke bare feriere for avslapning eller å besøke venner og familie
- Det blir mer populært å reise alene, spesielt blant kvinner
- Flere og flere vil bruke sosiale medier til å dokumentere reisene sine
- Det er en økning i trenings- og aktivitetsreiser, samt konsepthotell
- Natur-, kultur- og matopplevelser blir viktigere og viktigere

- Les om reisetrendene som var i 2016


Billige fly til de heteste reisemålene i 2017