Reis til våren i Japan

Annebente
Reiseguiden, besøkt 25 land

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Japan er Soloppgangenes land og er fylt med kontraster. Fra futuristiske megabyer med svimlende menneskemylder til eldgamle templer og vakre japanske hager.
Publisert 12 februar 2015

Fra snødekte fjell til glitrende skyskrapere, stille teseremonier og bråkete spillehaller. Japan er smeltedigelen der gammelt og nytt står side ved side. Vakkert, unikt og gjestfritt.

Vårens blomstring

Når kirsebærtrærne eksploderer i rosa og hvitt er Japan på sitt vakreste. I Tokyo blomstrer de som regel i månedsskiftet mars/april og forvandler byens parker til store piknikområder hvor innbyggerne samles for å feire Hanami – en viktig japansk vårfeiring under kirsebærtrærne. Sør i landet blomstrer kirsebærtrærne tidligere, mens du i nord kan oppleve blomsterprakten så sent som mai.

Tokyo – verdens største by

Verdens største by, en urban labyrint med gigantiske kjøpesenter, skyskrapere og neonlys. Tokyo er kjent for innovativ design, high-tech utstyr, moter og gourmet-opplevelser. Men du finner også japanske hager, trange bakgater og tradisjonelle trehus hvor eldgamle tradisjoner holdes ved like - midt i en av verdens mest moderne byer. Her hersker et organisert kaos, med Japansk høflighet og struktur som du ikke finner i andre storbyer. I bydelen Harajuku er det mote og trender som preger gatelivet. Der vil du garantert møte ungdommer som kler seg ut som berømte animefigurer eller rollefigurer fra bøker, spill og filmer. Trenger du litt ro fra storbyens larm, er tempelet Meiji Jingu Shrine stedet å besøke. Tempelet ligger i en av Tokyos vakre parker og er blant de helligste i Japan.

Lev som lokalbefolkningen
Er du en morgenfugl kan du få med deg dagens fiskeauksjoner på fiskemarkedet Tsukiji, som er det største av sitt slag i verden. Keiserpalasset er en bygning du må se når du er i Tokyo. Dette shinto-palasset har ikke åpent hver dag, men det er et vakkert skue også utenfra. Gå ikke glipp av en tur i Tokyos mange spillehaller eller karaokebarer som byen er full av og japanerne selv elsker å frekventere.

Shibuya Crossing

Opplev verdens travleste fotgjengerovergang i Shibuya crossing - en fascinerende opplevelse av endeløse folkemengder som strømmer ut fra undergrunnsstasjoner, sidegater og kjøpesenter. Mer enn en million mennesker passerer her daglig. Når lyset blir skifter er det ubeskrivelige mengder av folk som haster over krysset før det samme lyset med ett holder alle tilbake.

Mount Fuji og Hakone

En av Japans vakreste og mest fotograferte turistmagneter er Mt. Fuji, landets høyeste fjell. Fjellet er fremdeles en aktiv vulkan, men er ufarlig å bestige (kan i utgangspunktet kun bestiges i juli og august). Ved foten av det hellige fjellet ligger Hakone Nasjonalpark, med varme kilder, vakre sjøer, historiske steder og taubaner som tar deg med til de største severdighetene. Dette er Japans eldste og mest kjente kursted, og Tokyoborgernes favoritt utfluktsmål, kun 10 mil fra Tokyo.

Kyoto – den gamle hovedstaden

I mer enn tusen år var Kyoto Japans offisielle hovedstad. Nå er stedet et av Japans største kultursenter med mer enn 1600 buddhistiske templer, historiske bygninger og palasser, museer og kulturfestivaler. Hele 17 av byens historiske bygg står på UNESCOS verdensarvliste. Midt i Kyoto ligger Keiserpalasset, med enorme palassbygninger i en stor park. Som turist kan du søke om å besøke palasset og du vil normalt få adgang i løpet av en dag eller to. Japanerne selv må vente på tillatelse i flere måneder. Den gylne paviljongen og Sanjusangendo med 1266 rom er berømt for sine 1001 treskulpturer som forestiller Kannon, barmhjertighetens gudinne. Hver eneste av skulpturene har forskjellig ansiktsuttrykk, kanskje du finner et som ligner ditt?

Himeji – kjent fra filmens verden

I byen Himeji finner du Japans mest imponerende slott. Det er et vakkert og tradisjonelt byggverk i ekte Japansk stil, først bygget i 1333 men senere bygget ut til det praktfulle byggverket som fremdeles står der i dag. Det ultimate samurai slottet er også kjent fra James Bond-filmen ”You only live twice” og filmen ”The last Samurai”.

Hiroshima

Atombombene som falt i Hiroshima har naturligvis satt sitt preg på denne byen. Store deler av byen ble jevnet med jorden i 1945. I Hiroshima Peace Memorial Park kan du besøke museet som dokumenterer Hiroshima før og etter bombingen. Her kan du se bilder og gjenstander fra den fryktelige hendelsen. Et besøk her gir garantert grunnlagt til ettertanke. I fredsparken finner du også Genbaku Domen, som er ruinene av den eneste bygningen i bombens episenter som ikke ble slettet til jorden av atombomben.

Okinawa – tropiske strandferie

Hvis du ønsker noen late dager på stranden er øygruppen Okinawa stedet å besøke. Okinawa befinner lengst sør i den Japanske øygruppen. Her finner du en avslappende atmosfære med tropisk natur og et varmt, behagelig klima hele året. Du kan glede deg til vakre hvite sandstrender og krystallklart vann. Ta med deg snorkel og dykkemaske for å utforske korallrevene.

Japansk gjestfrihet

De fleste japanere snakker ikke særlig bra engelsk, men de vil gjøre alt de kan for å forstå deg. Det ligger dypt i den japanske kulturen å være høflig og vennlig. Se ikke bort fra at du får bekreftende svar på dine spørsmål, uansett hvor galt svaret egentlig er, bare fordi japaneren gjerne vil være vennlige og svare positivt på dine spørsmål.

Prisnivået i Japan

Japan er dyrere enn sine asiatiske naboer, men det er også mulig å finne rimelig overnatting og mat for deg som reiser med begrenset budsjett.

Reise rundt i Japan

Jernbanen er godt utbygd med og tar deg med til de største byene og attraksjonene i Japan. Med ekspresstoget Shinkansen går togturen raskt mellom de største byene. Toget er målt opp i hele 580 kilometer i timen og reisen er en attraksjon i seg selv. Hvis du ønsker å kjøpe et Japan Rail Pass for å reise rundt i Japan, må du kjøpe det før du reiser ti Japan. Passet er gyldig i 7, 14 eller 21 dager og du bestemmer selv når det aktiveres etter ankomst til Japan.

Slik kommer du til Japan

Alle som besøker Japan må ha pass som er gyldig under oppholdet i Japan. Norge er fritatt for visumplikt ved turistopphold på 3 måneder eller mindre. Du kan fly til Tokyo med blant annet Air France, Finnair, Qatar Airways, SAS og Lufthansa. Flytiden er omtrent 13 – 16 timer med minimum én mellomlanding på en av de store flyplassene i Europa. Ønsker du å dra på pakkereise til Japan, er det flere tematurer og tilbud å få fra blant annet Japanspesialisten, Japaneksperten og Star Tour Tema reiser.

På Reiseguiden kan du finne din reise til Japan:
- Flybilletter til Japan
- Hotell i Japan
- Leiebil i Japan


Fly til JapanHotell i Japan