Fargerike Cuba – et karibisk paradis

Annebente
Reiseguiden, besøkt 25 land

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Drømmer du om rytmene av salsa, cha-cha og mambo? Cubanske sigarer og amerikanske dollarglis? Endeløse hvite strender, palmesus og minner fra kolonitiden? Alt dette og mer til får du på Cuba.
Publisert 21 november 2016

Cuba er kontrastenes land og en av de mest særegne plassene du kan besøke. Her finner du intense byer som tar deg inn i en spennende og fargerik verden. De plettfrie strendene byr på total avslapping. Grønne vakre åser, regnskoger, fossefall, grotter og fjellkjeder venter på å utforskes. På Cuba finner du også en herlig miks av vakker natur, historie fra kolonitiden, Castro og revolusjonen, luksus og fattigdom.

Cuba er perfekt for deg som vil oppleve et nytt og spennende miljø fylt med livsglede og rytmer. I tillegg har Cuba over 250 paradisstrender med god plass til alle som vil koble av og nyte solen.

Havana

Cubas hovedstad er en eksplosjon av sterke farger, pasteller, kontraster og inntrykk fra alle kanter. En tur rundt i Havanas gater tar deg forbi sigarrøykende cubanere og postere med Che Guevara, Cubas store revolusjonær. Overalt ser du gamle amerikanske biler, pusset og polert så de skinner om kapp med solen i alle regnbuens farger. De store vakre bygningene i spansk kolonistil har en svunnen stolthet over seg. Havanas gamle bydel står på UNESCOs verdensarvliste og er en av Latin-Amerikas best bevarte bydeler. De brosteinsbelagte gatene, smugene og den spennende arkitekturen gir deg nye opplevelser rundt hvert gatehjørne. Cubanernes legendariske livsglede tar deg med inn i en livsstil fjernt fra vår nordiske. Cubas hovedstad er kjent for sine fengende rytmer av salsa, cha-cha og mambo. Musikken strømmer ut fra private stuer, lokale klubber og ballrooms over hele byen. Når kvelden kommer trekker folket ut på gatene og musikk, dans og latter setter sitt særegne preg på byen. Hjertevarme cubanere inviterer deg gjerne med på festen som varer langt ut i de varme nattetimene.

I Hemingways fotspor

Den legendariske og beryktede forfatteren bodde store deler av livet på Cuba, hvor han nøt rommen, kvinnene og nattelivet. I den berømte baren Floridata i Havana, hvor han var stamgjest, sitter han fremdeles ved bardisken i form av en brosjestatue. Hemingways hjem “Finca Vigia” like utenfor Havana er i dag et museum.

Sigarer

Cubas mest berømte eksportartikkel er sigaren. Gå ikke glipp av et besøk på en av sigarfabrikkene i Havana for å se hvordan de kubanske sigarene blir rullet for hånd, eller ta turen ut til en av tobakksplantasjene hvor bønder fremdeles dyrker tobakk på gammeldags vis med oksekjerrer.

Cubas hvite strender

Hvis du liker lange hvite strender med palmetrær og turkist krystallklart vann, vil du også like deg på Cuba. Når du trenger en pause fra den fargerike og intense atmosfæren i storbyen Havana, kan Cubas vakre strender gi deg noen rolige dager i solen. Varadero som er det største turistområdet ligger et par timers kjøring fra Havana. De mest uberørte strendene finner du på sørsiden av øya. Ønsker du å oppleve stranden som ligger på Tripadvisors topp-10-liste over verdens beste strender, tar du turen ut til Cayo Largo og Playa Paraiso.

Varadero

Varadero er Cubas største ferieområde og gir deg 20 kilometer med kritthvite sandstrender. Området strekker seg ut i Mexicogolfen som en lang og smal halvøy og er et paradis både over og under vann. Det grunne, klare vannet gjør området perfekt for dykking og snorkling, og du finner hele 28 dykkesteder med undersjøiske huler og korallrev. Her kan du ta livet helt med ro og nyte livet og solen, kun avbrutt av en dukkert i ny og ne i det krystallklare vannet. Skulle du ønske å avslutte dagen med Cubas magiske rytmer kan du glede deg til konserter med salsaorkester og dans til langt ut i nattetimene på områdets mange nattklubber.

Trinidad

Sør på Cuba finner du Trinidad, som regnes som den best bevarte byen fra kolonitiden i hele Latin-Amerika. Her kan du vandre i gatene og drømme deg tilbake til 1500-tallets kolonitid og 1800-tallets sukkerboom. Byen er nærmest som et levende museum med fortidsminner rundt hvert gatehjørne. Store herskapsboliger og sukkersøte små hus med pastellfasader, vennlige og gjestfrie cubanere og vakre strender like i nærheten. Trinidad er like fotogen og stemningsfull som Havana, men her er tempoet lavere og du kommer nærmere inn på folkelivet. Stranden Playa Ancon ligger like utenfor byen og lever opp til alle karibiske forventninger om hvit sand og turkist vann.

Viñales-dalen

I den frodige Viñales-dalen på vestre Cuba domineres landskapet av bananpalmer, tobakksmarker og kalksteinsfjell. Tobakk til Cubas samt verdens beste sigarer dyrkes her med okser og hardt kroppsarbeid. Her kan du utforske de spektakulære dryppsteinsgrottene til fots eller med båt, eller utforske den vakre grønne dalen med sykkel eller fra hesteryggen.

Slik reiser du rundt på Cuba

Du kan ta buss mellom de største og mest populære stedene. Hvis du ikke skal for langt kan du også ta taxi, eller du kan leie bil og utforske øya på egen hånd.


Slik reiser du til Cuba

Ving og Apollo har charterreiser til Cuba, som oftest med direktefly om vinteren, og flere reisearrangører tilbyr rundreiser som tar deg med til det beste Cuba har å by på. Blant annet tilbyr Ving og Apollo kombinasjonsreiser for deg som vil se flere steder av den spennende øya mens du er på ferie her. Kombiner 3 netter i Havanna med sol og bad i Varadero, eller hopp på et kombinasjonscruise hvor du er 1 uke på hotell på fastlandet og 1 uke på cruise. Med rutefly kan du for eksempel reise med KLM via Amsterdam eller Air France via Paris. Du må regne ca. 13-20 timers reisetid inkludert mellomlandinger, avhengig av hvilken pris og rute du velger.

Flybilletter til Cuba
Hotell på Cuba
Pakkereiser til Cuba


Pakkereiser til CubaFly til Cuba