Publisert 24 januar 2016

De vanligste landene nordmenn drar til når sommeren kommer er Spania, Tyrkia, Hellas, Kypros og Bulgaria. Hvorfor ikke prøve noe nytt i år? I følge TripAdvisor ønsker 69% av verdens reisende å prøve et nytt reisemål i 2016. Her er 8 destinasjoner du bør vurdere.

Palau

Palau er et ekte dykke-mekka og kalles “havets Serengeti (Afrikas mest kjente safariområde)”. Øya har gjort 100% av marinelivet sitt til et reservat for å beskytte sine naturlige skatter. Her bor du på en av de 200 stort sett uberørte kalkstein- og vulkanske øyene som er dekket av frodig grønn skog og omringet av en glitrende turkis lagune. Det er også flere gjenstander fra 2.verdenskrig som ligger spredt rundt i jungelen blant vakre fossefall. Gå ikke glipp av dykking i Jellyfish Lake.
Fly til Palau.

Montenegro

Kroatia er blitt veldig populært blant nordmenn de siste årene, men om du følger kystlinjen sørover, kommer du til det mer ukjente og urørte Montenegro. Så om du vil teste ut noe nytt, men likevel beholde Middelhavssjarmen, er dette er godt valg. Landet kan friste med en vakker kystlinje, krystallklart vann, deilig sjømat og sjarmerende hus med dramatiske fjell som bakgrunn. Du kan også dra på dagstur til Montenegro fra Dubrovnik i Kroatia – eller omvendt.
Se charterreiser til Montenegro.

Cuba

Etter flere år i kulden har USA brutt isfronten med Cuba, og man mener at dette etterhvert kan resultere i flere flygninger og amerikanske hotellkjeder på øya. Mange velger derfor å besøke Cuba nå før landet og prisene endrer seg. Siden cubaneserne har vært avstengt så lenge, vil du fortsatt kunne gå deg vill blant gamle kolonibygninger og amerikanske biler fra 1950-tallet – som er reise tilbake i tid. Her finner du rytmen av salsa, lukten av ekte cubansk sigar og bølgebrus fra de karibiske strendene. Dette kontrastenes land kan også skilte med regnskoger, fossefall, grotter og fjellkjeder. Utforsk den fargerike storbyen Havanna, slapp av på ferieområdet Varadero eller ta et dypdykk i historien i rolige Trinidad.
Se alle charterreiser til Cuba.

Kapp Verde

Lei av Kanariøyene? Prøv øyriket Kapp Verde som består av 9 bebodde og 9 ubebodde øyer som ligger som en hestesko i havet, og har hele 350 soldager i året. Øyene Boa Vista og Sal som ligger utenfor Afrikas vestkyst blir stadig mer populære. Dette reisemålet er perfekt for windsurfing, surfing og utflukter – du vil med andre ord ikke kjede deg. Dykk i lavakanaler og vrak, begi deg ut på en fottur i utfordrende fjellterreng eller dra på en rundreise på vingårder. De vakre husene i byen Cidade Velha står på UNESCOs verdensarvliste, og øya frister blant annet med nasjonalretten Cachupa. På øya Fogo kan man til og med bo hos lokalbefolkningen i krateret til en aktiv vulkan.
Se charterreiser til Kapp verde.

Japan

Futurisme vs. tradisjon. Japan er helt unikt når det kommer til å kombinere hypermoderne storby og teknologi med urgamle tradisjoner og skikker. Tokyo skal arrangere OL i 2020, noe som også har økt temperaturen rundt byen betraktelig. Gå deg vill i inntrykkene fra neonlys, karaokebarer, spillehaller og teknologi, og finn deretter roen i tradisjonelle tehus og templer. Eller hva med en reise til Kyoto – Japans største kultursenter med templer, palasser og kulturfestivaler? Kun 10 mil utenfor Tokyo finner du Mount Fuji, landets høyeste fjell som også er en snødekket vulkan. Ved foten av fjellet ligger det varme kilder, historiske steder og taubaner til de største severdighetene. Besøk øygruppen Okinawa om du ønsker strandliv med hvite strender, dykking og et varmt klima året rundt.
Fly til Japan.

Mosambik

I Mosambik finner du det meste – kritthvite strender, vaiende palmer, azurblått hav og fargerike korallrev, men også tradisjonell afrikansk kultur, høye fjell og safari. Dette er nok mye av grunnen til at New York Times har listet Mosambik som et av stedene å besøke i 2016. Du vil finne jordhytter på landsbygda og overveldende markeder og arkitektur fra den portugisiske kolonitiden i byene. Her finner du også kupert villmark og pulserende afro-latino-vibber som vil sette inntrykk. Mosambik er enn så lenge et av de mer uoppdagede afrikanske landene, og er et bra reisemål for å kombinere strandliv med kultur og safari.
Fly til Mosambik.

Albania

Dette landet som ligger mellom Hellas og Montenegro sies å være slik Hellas var for 20-30 år siden – mindre turistifisert og mer autentisk. Her finner du en vakker kystlinje og landsbyer som fremstår som om tiden har stått stille. De ufattelige lave prisene frister også solsøkende nordmenn i jakten på den perfekte sommerferien. Det er ikke mer enn 21 år siden Albania var lukket for turister, og Apollo var den første store charterarrangøren som satt kystbyen Saranda på programmet i 2014. Utenfor Saranda ligger badebyen Ksamil med sine hvite strender, og du kan kose deg med deilig albansk mat i skyggen – som er inspirert av både italienske og tyrkiske mattradisjoner med oregano, basilikum, hvitløk, kjøtt og fisk. Sjømat er også veldig vanlig ved kystbyene.
Se alle charterreiser til Albania.

Costa Rica

Det rene, frodige naturlivet i Costa Rica er en fargerik skattekiste som bare venter på å bli oppdaget. Er du interessert i dyreliv og natur har du kommet til rett sted. Her finner du alt fra tett jungel og regnskog til dovendyr, fossefall, fargerike papegøyer, vulkaner og signalrøde frosker. På grunn av den utfordrende naturen er Costa Rica et populært sted for utendørsaktiviterer som ziplining, rafting, strikkhopp, jungelturer og dykking. Du kan også nyte kritthvite strender og en surf i bølgene.
Fly til Costa Rica.

- Finn flere charterreiser til hele verden.
- Sjekk ut hotellutvalget på din neste destinasjon.
- Leiebil = frihet. Se mulighetene dine her.