Sikksakks blogg

Onsdag 25 Juli 2012 - Bergen

Sommeren 2012

Endelig er sommeren her!
Etter en lang og kald vinter - kaldere enn det som er normalt her på Vestlandet - har det i løpet av de siste dagene heller ikke vært særlig fristende å "skrelle av" seg det meste av klærne og nyte solen! Eller svømme en tur (eks.vis) fra Alvøen til Brattholmen, Sotra!

Imidlertid; ser vi på tall fra Statistisk Sentralbyrå, kan vi lese at antall skilsmisser er størst etter ferier, der familien lever tettere sammen enn de gjør til vanlig. Dette gjelder for hytteturer og oftere ferieturer i egen båt.
Så melder spørsmålet seg; hvorfor reiser vi likevel - frivillig - når vi har all statistikk imot oss?
Det som imidlertid er helt sikkert - og som gjelder for de fleste av oss - vi ønsker forandring fra hverdagen!

Det kjennes herlig befriende å komme vekk fra daglige rutiner. Variasjon er jo som kjent litt av livets krydder! Det er skjønt å våkne opp i en annen omgivelse, der du kan slappe av og puste fritt ut! Der luktene og duftene fra omgivelsene er nye og annerledes. Det blir en slags vitamin-innsprøytning. Nå bor du på et annet sted, der du gjerne kan "gå på trynet i salaten", om ikke bokstavelig, så i hvert fall ute av syne for naboen og de vante omgivelser. Og fristelsene står i kø!

Blodet bruser atter i årene og livet er igjen spennende, med nye utfordringer som hverdagen normalt ikke kan by på. Ikke minst gjelder det nå å komme seg helskinnet fra siste "fjellklatring", tur i skog og mark eller fisketur tilbake til hytten, med smilet, selvrespekten og æren i behold!
Hvordan kan vi ellers bevise at vi stammer fra vikinger? Mange halsbrekkende vågestykker, "stunts" eller uhell, er fullt ut mulige. Og da er ikke lenger Røde Kors eller Redningsselskapet sin (eventuelle) tilstedeværelsenoe vi ofte har i tankene eller er bevisste på!

Og utrolig nok; det hele er stort sett verdt prisen. Og - dessuten - neste ferie er ikke langt unna!

Fortsatt God Sommer!
Del med andre:    

Skriv kommentar
Arkivet