Støtt Ukraina

Sikksakks blogg

Mandag 29 November 2010 - Bergen

Julen 2010

Dagene fram til jul "løper" som vanlig av gårde i 7-milssteg. Folk har det som vanlig usedvanlig travelt.
De fleste har penger nok, men tid har de mindre av. Møter du tilfeldig en kamerat som du ikke har sett siden folkeskolen og stopper opp for en liten prat, får du som oftest høre at de har "dårlig" tid! Etter et hastig "hei, nei så kjekt å se deg!" og "ha det bra!", haster de videre i sitt kappløp for å "komme i mål" før julaften, gjøre sine innkjøp av presanger og mat, idet de gjør sine forberedelser til julens samvær og selskapeligheter.
Vinmonopolet med sine varer, står på de fleste sin handleliste, for å ha noe å drikke til pinnekjøttet og annen julemat som skal serveres i julehøytidsdagene.
Andre har et "hav" av tid, mens penger har de mindre av. Presangkjøp og julehandel kommer nok her langt ned på handlelisten - kanskje en handleliste ikke en gang blir skrevet. De som de behøver, trenger de ingen handleliste å for huske.
Dessuten er det ikke lett å finne på noe nytt og "overraskende" til dem som har omtrent alt fra før.
Om vi hadde fått et tenkt/fiktivt (noene slags E.T.-vesener) besøk fra en annen planet, totalt uvitende om Vestens julefeiring, kunne disse vesener lett ha kommet til å undre seg over om krig er nær forestående, ved synet av denne storstilte "hamstring" av all slags matvarer i flere handlekurver. med haug på!
Imidlertid - det hyggelige med julen er jo at famliemedlemmer som ellers stort sett bare ser hverandre i bryllupper eller begravelser, kan komme sammen i denne s.k. mørke årstiden og kose seg!
Men hvorfor ikke ha mer kontakt med hverandre ellers i året? Det sies at tiden "flyger". Jo - men den "kommer" også!
Dette at folk ved juletider er så ekstra hyggelige mot hverandre, er noe jeg aldri har forstått og neppe noen gang kommer til å skjønne. Da tenker jeg iblant ; hvorfor ikke fordele all denne vennlige omtanken for hverandre litt utover resten av året i passende "porsjoner"?
Imidlertid går det snart mot lysere tider. Solen "snur", og vi kan igjen nyte at dagene blir stadig lengre. Ikke minst er det viktig å beholde optimismen i disse klima-tider!
Det er viktig å tenke positivt, se fremover og begynne planleggingen av neste års feriereiser!
God Jul til dere alle!
Del med andre:    

Skriv kommentar
Arkivet