Tips om Thailand

Her finner du tips, råd og inspirasjon fra oss og våre medlemmer

Store deler av Thailand er rene paradiset for oss nordmenn, med fantastisk mat, sol og tusenvis av hvite strender omgitt av palmer som tatt rett ut fra et postkort.

Blogginnlegg om Thailand

Målet om å reise til Thailand er nådd

Denne turen har vi nøye planlagt og satt som et mål i det arbeidet vi gjør. Det er noe med at vi stort sett er flinkere til å planlegge ferier en arbeid (men ikke denne gangen). Det har gitt resultater. Denne gangen har vi jobbet målrettet mot et mål som har vært oppnåelig innen den fristen vi har satt, noe som har gjort det morsommere og jobbe mot. Denne turen har vi ikke spart på noe. Turen startet fra Gardemoen med Thai Airways https://www.thaiairways.com/en_NO/index.page et flyselskap som virkelig leverer det de lover, om ikke enda mere:-) Første stopp på reisen var Evason Hotel som er et helt fantastisk resort. Det er lavsesong akkurat nå, så dette har vært billig luksus. Her booket vi en pool- villa som virkelig kan anbefales. Et kjempe flott rom med eget svømmebasseng utenfor i vår egen hage/bakgård. Frokosten er en klasse for seg selv ! Og ikke minst den daglige praten med direktøren som alltid var innom frokostsalen og slo av en prat med gjestene. https://www.sixsenses.com/evason-resorts/hua-hin/destination Andre stopp på reisen var Hilton Hua Hin og mulig turens høydepunkt. Med et rom på 90 kvadratmeter fullspekket med luksus, samt en kjempe terrasse og ikke minst den beste sengen vi har ligget i noen gang, WOW!!! Dette hotellet anbefales på det sterkeste når man er i Hua Hin. Kort vei til det meste, rett og slett midt i smørøyet ;-) Vi har allerede bestemt at turen går hit neste år også. https://www3.hilton.com/en/hotels/thailand/hilton-hua-hin-resort-and-spa-HHQHIHI/index.html?WT.mc_id=zELWAAA0AP1WW2PSH3Nano4DGBrandx&WT.srch=1&utm_source=AdWords&utm_medium=ppc&utm_campaign=paidsearch&campaignid=119697291&adgroupid=13275561411&targetid=kwd-659621811https://www3.hilton.com/en/hotels/thailand/hilton-hua-hin-resort-and-spa-HHQHIHI/index.html?WT.mc_id=zELWAAA0AP1WW2PSH3Nano4DGBrandx&WT.srch=1&utm_source=AdWords&utm_medium=ppc&utm_campaign=paidsearch&campaignid=119697291&adgroupid=13275561411&targetid=kwd-659621811 Tredje og siste stopp har vi tilbragt på det legendariske Lebua Hotel som også har vært midtpunktet i filmen Hangover II. Dette er et hotell av meget høy klasse. Rommene er ikke så dyre, men derimot mat og drikke i restaurantene og barene er langt over gjennomsnittet av andre plasser. Vi hadde rom i 58 etg. med adgang til egen lounge.. Der kunne vi nyte, frokost, lunsj og afternoon tea med så mye drikke vi bare ønsket helt gratis :-) Absolutt verdt å ta med seg!! Skybar er jo selvfølgelig et must å besøke, et par drinker koster omtrent det samme som middag med drikke for to personer et annen sted, men er du på Lebua så er du på Lebua. https://www.lebua.com/state-tower?gclid=EAIaIQobChMI9anj0uDB3QIVRIePCh19oQwoEAAYAiAAEgKJH_D_BwE I morgen går turen tilbake til hverdagen igjen og nye mål skal settes. Når du setter deg mål så skal de være litt hårete, men allikevel ikke umulig å oppnå med hard jobbing. Det er faktisk mulig, hvis du virkeligbestemmer deg :-) Varme klemmer fra smilets land :-) Hilsen Inger & Stein
av Wassum71 4 jul. 2019

Bangkok

Jeg var i Bangkok en tur for ca tre år siden med familien, kjempe bra ferie til tross for at jeg ikke var helt fornøyd med hotellet (litt usentralt). Det er flere i reisefølget som ønsker fremfor alt annet å shoppe. Selv om jeg må ærlig innrømme at det er det siste jeg tenker på når jeg er ute og reiser så har jeg for lengst innsett at slaget er tapt. Forrige gang bodde vi på et helt greit hotell i nærheten av Lumpini park, men det var nok ikke fint nok i forhold til tiden det tok å komme seg inn til sentrum. For min del så velger jeg enten mellom luksus eller lokasjon, men på den turen følte jeg at det manglet litt på begge deler. Planen denne gangen er å ha et kortere opphold, og isteden bo på et litt finere hotell. I mine mange år på denne kloden har jeg bodd på alle mulige slags hoteller, bungalower, hosteller, moteller og bed & breakfasts og prioriteringen nå er komfort. Jeg vurderer å ta inn på Mandarin Oriental, som jeg fant etter å ha lest om den på denne bloggen (http://reisenomaden.no/thailand/unn-deg-litt-luksus-i-bangkok/). Ut ifra hva jeg kan si er dette det jeg ser etter. Hvis noen har tips til andre flotte hoteller, eller andre aktiviteter enn shopping så er det bare å si ifra! Vi er to middelaldrende voksne og to jenter i starten av tyveårene. Jeg er interessert i å ta båt-turer på Chao Phraya elven, se Shangri-La, besøke templer og spise så lokal mat som mulig. Bading er ikke veldig viktig for oss, da noen i reisefølget ikke deler min pasjon for havet så bassenget på hotellet bør holde i masse vis, men hvis det er muligheter for fisking så er jeg alltid interessert, om jeg så må ta en utflukt alene mens de andre besøker shopping sentre. kal mat.
av Destre 19 jan. 2015

Billige flybilletter til hele Thailand

Här hittar man enkelt flyturer till Thailand tillen gooo pris www.billigeflyturer.no
av Kathinka 9 nov. 2009

CHIANG RAI - Hill Tribe paradise

Jeg har vært i Thailand flere ganger - og tar alltid en tur sørover for strandliv, men også nordover for å besøke hilltribes. Det vanligste er å dra til Chiang Mai og besøke stammene derfra, men har du bare en dag så vil jeg absolutt anbefale Chiang Rai som utgangspunkt. Fra Bangkok til Chiang Rai er det 12 timer på buss eller tog (kan fint overnatte på toget), eller man kan fly på 1 time (meget billig med Airasia - så anbefales på det sterkeste, bestill billetter online på www.airasia.com). Dersom du tar en dagstur fra Chiang Mai vil mesteparten av turen være kjøring - og lite tid sammen med stammene, og det er ganske mange turister rundt omkring. Stedene dere besøker er satt opp for turister - og alle selger suvenirer, men man får se flere forskjellige stammer, hvordan de lever, hva de ha på seg etc. Et bedre alternativ er en 3 dagers tur - det er utrolig gøy - man rir på elefanter et godt stykke, litt bamboo rafting etc. og besøker stammer underveis (litt utenfor de massive turist stiene), overnatter hos en av stammene. Men som sagt, tenker dere dagstur så dra til Chiang Rai og ha hele dagen sammen med stammene. For en full-fart besøk finnes det et område hvor flere stammer bor (man spaserer fra stamme til stamme - og tar max 1-2 timer). Dette er ikke satt opp for turister, det er et program for å hjelpe stammefolket - de fikk land, penger og hjelp med landbruk etc. fra Thailandske myndigheter, og barna får undervisning, men turister er velkomne og pengene de tar som inngang blir delt på de familiene som bor her. Det er klart de har sett mulighetene ved å tjene penger på turistene så noen av stammene danset for oss (og håpet på tips), mens andre hadde noen få suvenirer å selge (alt er fra Burma). Gå tidlig om dere skal innom her, da er dere nesten garantert å være eneste turister der (vi var). De er mye mer reservert her, og ingen som pusher deg til å selge noe, så det var et pluss, gjennom guiden vår kunne vi sitte å snakke med dem. Vi fikk t.o.m se en liten jente som fjernet ringene rundt halsen (karen long neck), fordi hun skulle med bussen til Burma. Vi danset med Lisu stammen, hadde frokost med long neck karen og svingte oss i en tau over trær med Akha stammen, så hadde det meget morsomt. Utenom hilltribe senteret, besøkte vi også stammer rundt om i fjellene, de fleste her er ikke oppkledd i sine flotteste klær (slik som stedene der hvor turistene vanligvis går), så ikke fullt så fargerikt, men gøy allikevel. Andre ting å gjøre i Chiang Rai: Golden Triangle, opium museum, båttur på Mekong elven, besøke Laos på andre siden, te-platasjer etc.
av Jayne 9 jun. 2008 Reisealbum: VIETNAM, KAMBODSJA & THAILAND

Om Thailand Asia

Store deler av Thailand er rene paradiset for oss nordmenn, med fantastisk mat, sol og tusenvis av hvite strender omgitt av palmer som tatt rett ut fra et postkort.

De store badebyene ligger i den sørlige delen av landet, som blant annet Phuket, Krabi, Khao Lak og Phi Phi-øyene. I den østlige delen av Thailand ligger også populære reisemål som Koh Samui, Rayong og Koh Chang.

Utenfor de vakre sandstrendene finner du mange spennende dykkemuligheter hvor du kan svømme blant tropiske fisker og koraller.

Mange velger å kombinere solferien med noen dager i hovedstaden Bangkok. Dette er en av verdens mest myldrende storbyer med spennende bygninger, tusenvis av restauranter og shopping i verdensklasse.

Hvor enn du reiser i Thailand vil du finne et hotell som passer deg, fra superbillige bungalower rett ved stranden til femstjerners luksushotell hvor du kan skjemme bort deg selv og reisefølget ditt.

Det er tusenvis av museer rundt om i Thailand, med alt fra historie, arkeologi, krig og kunst. Det merkeligste av alle ligger i Pattaya; Bottle Art Museum. Her finner du mer enn 300 flasker fylt med små skip, palasser, templer og andre verk.

grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26