5 herlige øyer i Thailand

Nina
Medlem siden 2015, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: grisslan, medlem siden 2008
Foto: Star Tour
Foto: Ving
Foto: Ving
I Thailands øyparadis finnes det utrolig mange øyer å velge mellom. Phuket er den mest kjente, men du finner også små øyer med kun noen få bungalower på stranden. Høres det ut som noe for deg? Her er 5 øyer som oppfyller alle våre krav til øyferien.
Publisert 26 oktober 2018

Når det er vinter hjemme er det ingenting som frister mer enn å sette seg på flyet til Thailand og lande midt i paradis noen timer senere. Her er våre 5 øyfavoritter for deg som tenker å ta turen hit i vinter.

Noe for alle på Koh Chang

En av de mest populære øyene utenfor Thailands østkyst er Koh Chang, men likevel er det ikke i nærheten så mange turister her som på øyene på vestkysten. Her finner du det Thailand som man drømmer om med gyllen sand, palmer som henger ut over det krystallklare vannet og de tradisjonelle thailandske strandstolene der du kan sitte og nyte solnedgangen med noe godt å drikke i hånden. Her er det ganske stille og rolig, ikke noe partysted, men likevel et reisemål som faller i smak for de fleste, både barnefamilier, par og backpackere.
Charter og pakkereiser til Koh Chang

Nasjonalpark på Koh Samet

Den lille øya utenfor kysten sør for Bangkok er et lite hemmelig paradis. Øya er en nasjonalpark og det betyr at store deler av øya er bare jungel og slik kommer det til å fortsette. Øya har utrolig mange strender, og det er ikke noe problem å besøke en ny strand hver dag. Hotellene ligger rett ved eller på stranden, og du kan velge mellom alt fra femstjerners luksus til enkle backpacker-hotell. Koh Samet er også perfekt å kombinere med noen dager i Bangkok, gjerne i slutten av ferien slik at du kan shoppe mye.
Charter og pakkereiser til Koh Samet

Dykkeparadiset Koh Tao

I Siamgulfen ligger denne øya som er mest kjent som reisemål for dykkere og dykkingen her er noe av det beste du kan få i Thailand. Men øya har også mye for de som ikke liker seg under vann. Naturen er dramatisk og spesiell, og det finnes mye å oppleve. De mest kjente strendene er Sairee Beach og Mae Hat Beach som ligger på øyas vestkyst, og det er også her det er mest liv og røre med restauranter, hotell og noen barer.

Slaraffenliv på Koh Kho Khao

Utenfor kysten, ikke så langt fra Khao Lak, ligger øya Koh Kho Khao som er et stille og rolig paradis med veldig få hotell og flotte strender. Hit reiser man om vil ha en avslappende ferie med fokus på sol og bad. Stranden der de fleste hotellene ligger er to mil lang og blir naturlig nok aldri overbefolket. Vil man ha mer liv og røre en dag er det enkelt å ta seg over til fastlandet og Khao Lak.
Reiser til Koh Kho Khao

Familiedrømmen Koh Lanta

Det er ikke uten grunn at Koh Lanta er et av de mest populære reisemålene for barnefamilier i Thailand. Strendene her er utrolig brede og langgrunne, det er et stille og rolig reisemål – ikke noe for partyløvene altså, og vil man være her en lengre tid finnes det skandinaviske barneskoler. Det er også veldig bra dykkemuligheter utenfor Koh Lanta, og en annen populær aktivitet her er å delta på thailandsk matlagingskurs.
Charter og pakkereiser til Koh Lanta

Her finner du alle reiser til Thailand:
- Charter
- Fly
- Hotell
- Restplasser


Charter til Thailands øyverden

Om Thailand Asia

Store deler av Thailand er rene paradiset for oss nordmenn, med fantastisk mat, sol og tusenvis av hvite strender omgitt av palmer som tatt rett ut fra et postkort.

De store badebyene ligger i den sørlige delen av landet, som blant annet Phuket, Krabi, Khao Lak og Phi Phi-øyene. I den østlige delen av Thailand ligger også populære reisemål som Koh Samui, Rayong og Koh Chang.

Utenfor de vakre sandstrendene finner du mange spennende dykkemuligheter hvor du kan svømme blant tropiske fisker og koraller.

Mange velger å kombinere solferien med noen dager i hovedstaden Bangkok. Dette er en av verdens mest myldrende storbyer med spennende bygninger, tusenvis av restauranter og shopping i verdensklasse.

Hvor enn du reiser i Thailand vil du finne et hotell som passer deg, fra superbillige bungalower rett ved stranden til femstjerners luksushotell hvor du kan skjemme bort deg selv og reisefølget ditt.

Det er tusenvis av museer rundt om i Thailand, med alt fra historie, arkeologi, krig og kunst. Det merkeligste av alle ligger i Pattaya; Bottle Art Museum. Her finner du mer enn 300 flasker fylt med små skip, palasser, templer og andre verk.

grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26
Reis fra Haugesund til Thailand