Koh Lanta – et familieparadis

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: iStock
Foto: viiicky, medlem siden 2010
For barnefamilier er Koh Lanta selve paradiset på jord. Langgrunne strender med hotell som ligger rett på stranden gjør det enkelt å nyte ferien fra start til slutt.
Publisert 16 oktober 2018

Vidunderlige Koh Lanta er en favoritt for oss nordmenn i Thailand. Mange velger å bo her i noen måneder, noe som er mulig også for de med barn i skolealder da det finnes svenske skoler som tar inn også norske barn. Men de fleste som kommer til Koh Lanta reiser med charter på vinterhalvåret, og mange velger å reise hit år etter år.

Finn veien til Koh Lanta

Koh Lanta er en øy i det Andamanske hav som ligger sør for Phuket og Krabi. Selv om det er mange som reiser hit er det ikke samme masseturisme som man kan oppleve i andre deler av Thailand. På Koh Lanta er det for eksempel ikke tillatt å bygge høyhus og det er forbudt med strandselgere. På Koh Lanta er det avslapping på stranden med en god bok, lek i vannkanten eller en snorkelutflukt som fyller dagene.
Se alle reiser til Koh Lanta

Velge sted å bo

Koh Lanta er den typen av reisemål der uansett hvor du velger å bo så kommer du til å bli fornøyd. Det er ikke noe hektisk fornøyelsesliv her, men det finnes barer og nattklubber for de som ønsker det. De fleste ligger på stranden. Mest liv og røre er det i Khlong Dao og på Long Beach som er de to strendene som ligger nærmest hovedstaden på øya, Saladan. Jo lengre sør man kommer, jo mer øde blir det. På Koh Lanta finnes alt fra store luksushotell til enklere bungalowanlegg. Noen av de store charteroperatørene har hoteller med barneklubb.
Alle hotell på Koh Lanta

Opplevelser på Koh Lanta og omegn

Mye av aktivitetene her er på eller under vann. Området rundt Koh Lanta er en marin nasjonalpark og dykkingen her er fantastisk. Bare en kort båttur bort ligger den lille paradisøya Koh Rok som er en perfekt dagsutflukt. Vil du heller lære deg noe nytt kan du gå på thailandsk matlagingskurs, noe som er veldig populært her. Øya består i stor grad av en frodig jungel med kokospalmer og en populær utflukt er å dra på en jungelutflukt på elefantryggen.

Shopping & mat på Koh Lanta

Det er ingen store kjøpesentre på Koh Lanta, men om du vil shoppe finner du det største utvalget i hovedstaden Saladan på nordsiden av øya. Her kan du kjøpe klær, CD'er og DVD'er, men vær oppmerksom på at det er kopier. Klong Dao og Long Beach har også en del butikker. I Saladan er det flere hyggelige restauranter som står på påler i havnen, og her får man mye god sjømat i tillegg til vanlig thaimat. Det finnes også restauranter med mer vestlig mat for de som ønsker det. På strendene langs hele kysten ligger massevis av koselige restauranter der man sitter på puter på stranden og nyter solnedgangen mens man spiser. En ekte Koh Lanta-opplevelse.

Slik kommer du til Koh Lanta

Ving og Apollo tilbyr pakkereiser med rutefly og hotell til Koh Lanta. Du flyr til Krabi Airport og reiser videre med buss og ferge til Koh Lanta. Reisetid med buss og båt fra flyplassen tar ca 2,5 timer. Flytiden fra Norge til Krabi tar litt over 11 timer i effektiv flytid. Du trenger ikke visum for å reise til Thailand, men passet ditt må være gyldig i seks måneder etter hjemkomst. På Koh Lanta er det tuk-tuk, mopedtaxi, som gjelder. Det koster nesten ingenting og er lett tilgjengelig i de fleste områder der det er hoteller. Lengst sør på øya kan det være bra å bestille tuk-tuk for å slippe å vente lenge.

Alle charterreiser til Koh Lanta
Alle hotell på Koh Lanta
Alle fly til Krabi


Charterreiser til Koh LantaRutefly til Krabi