Thailands urørte strender

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: iStock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ser du etter ditt hemmelige paradis i Thailand? Her er 6 små paradisøyer hvor hvite strender, grønne åser og krystallklart vann har holdt seg skjult fra resten av masseturismen.
Publisert 30 oktober 2018

Koh Tarutao

Koh Taruto er en av Thailand mest urørte øyer, og den største av øyene i Tarutao National Marine Park som ligger i Satun-provinsen, rett utenfor Malaysias grenser. Øya er dekket av fjell og jungel, og perfekt for å utforske dyrelivet i jungelen fra sykkelsetet, eller bare slappe av på en av de naturlige, urørte strendene. Her kan du bo i bungalower nord på øya, og øya har noen få enkle restauranter du kan spise på. Her får du med andre ord en enkel hverdag og en ekte følelse av Thailand. En av hovedattraksjonene her er Crocodile Cave, som du kan se sammen med en lokal guide. Øya er ikke den beste om du brenner for å snorkle, men er perfekt om du ønsker ro i kropp og sjel, og følelsen av å være isolert midt i et blått øyparadis.
Du kommer deg hit med hurtigbåtene som går fra Koh Lipe til Pak Bara, som kan stoppe innom Koh Tarutao.

Koh Yao Noi

På Koh Yao Noi kan du ta livet helt med ro. Øya ligger en times båttur fra Phuket og er et drømmested for nytelse og avkobling. Her kan du finne paradisstrender omgitt av palmer og turkist hav – nesten uten turister. Med bare noen tusen fastboende kan du oppleve noe av det ekte Thailand på denne vakre og uberørte øya. Med scooter, sykkel eller tuk-tuk kan du dra på oppdagelsesferd rundt på øya. Langs vestkysten finner du rismarker og mangroveskoger, mens du på østkysten av øya kan finne din paradisstrand uten trengsel. Det er begrenset med barer og natteliv her, men du finner både enkle hotell og store luksuriøse resorts.
For å komme hit kan du fly til Phuket eller Krabi og ta båt ut til Koh Yao Noi, som ligger midt mellom de kjente turiststedene.

Koh Phayam

Stranden Ao Yai er som skapt for en romantisk solnedgang. Den 3 kilometer lange vakre stranden er en perle på den lille øya Koh Phayam som ligger i en øygruppe på grensen mot Burma. Her er det slaraffenliv og avslapning i solen som står i fokus. Det er lite turister på øya og du blir møtt med vennlige smil av lokalbefolkningen. Hit reiser du hvis du ønsker fred og ro til å slappe på en solseng i paradiset. Trenger du avkobling fra latmannslivet kan du utforske den lille øya til fots, eller du kan bli med på båttur og snorkle eller dykke i krystallklart vann med vakre korallrev. Det finnes kun et lite antall hotell og restauranter rundt om på øya.
For å komme hit må du ta båt fra Ranong på fastlandet. Til Ranong flyr du med Nok Air fra Bangkok.

Koh Lipe

Koh Lipe ligger i en øygruppe ved grensen til Malaysia og er en del av Koh Taruto nasjonale marinepark. Øya er ideell for snorkling og båtturer, men mest av alt kan du nyte livet på en av de kritthvite strendene som denne lille øya er mest kjent for. Her er det sand mellom tærne og et dypp i det krystallklare blå havet som står øverst på dagens agenda. Stress er fraværende og det er bare å legge seg godt tilbake på solsengen og nyte øyeblikket. Vil du utforske øya er det kort avstand til neste strand, og vil du ut på havet kan du med longtail-båt besøke nærliggende ubebodde øyer. Her kan du bo i alt fra enkle bambushytter til store luksushotell.
Fra Pak Bara i Saturn i Thailand tar du båt ut til Koh Lipe. Båtturen tar ca. 90 minutter.

Koh Adang

Koh Adang er en annen øde øy-opplevelse som gir deg fantastiske korallrev rett ute i bukta, slik at du har direkte tilgang på god snorkling fra stranda. Denne øya finner du ikke altfor langt fra den mer populære øya Koh Lipe. Her sover du i behagelige hytter eller i telt, og skulle du til slutt gå lei av ro og fred på denne barfotøya, er det bare 15 minutter med båt over til travle Koh Lipe med alle sine attraksjoner. Dette er perfekt for deg som vil veksle mellom sjelero og moro, avslapning og snorkling.

Koh Hong

Eller Hong Island som den også kalles er en øy (eller øy-gruppe) rett utenfor Krabis kyst. Øyene er ikke akkurat ukjente da mange dagsturer fra Krabi går hit, men det er fortsatt få som kjenner til navnet på dem. Her kan du tilbringe late timer på kritthvite sandstrender. Øy-gruppen, som består av et flertal minimale øyer, lokker med grønne omgivelser, korallrev, myke hvite strender og en vakker lagune. Føler du ikke for å late deg så kan du bruke dagen på å svømme, padle kajakk, snorkle, dykke, fiske, vandre eller ha en god piknik ved vannkanten. Koh Hong er en del av Than Bok Khorani National Park og er kun åpen for dagsbesøkende, du kan altså ikke bo her. Derimot kan du ta en longtail- eller motorbåt hit fra for eksempel Ao Nang. Vil du ha en litt mer eksklusiv opplevelse så kan du leie en privat båt som tar deg hit tidlig på morgenen før alle andre ankommer øya. Den beste tiden å dra hit er fra november til april. Det kan være bra å vite at du må betale en nasjonalparksavgift på 400 baht per voksen og 200 baht per barn.
Du tar deg til Koh Hong fra for eksempel Nopparathara Beach. Med motorbåt tar reisen omtrent 15 minutter, mens longtail-båten tar cirka 45 minutter.

Chumphon

Chumphon-området ligger på fastlandet, midt mellom Bangkok og Phuket. Her er det kilometer på kilometer med lange og urørte strender og begrenset med turister. Ønsker du å oppdage nye bortgjemte strender hver dag, i kombinasjon med å utforske korallrev, jungler, templer, mangroveskoger og tropiske øyer er dette stedet for deg. Gå ikke glipp av utflukter til områdets tropiske eller marine nasjonalparker. En av de beste strendene i området er Thung Wua Laen med hvit sand omkranset av palmetrær, her kan du nyte avslappende dager på stranden. Langs den 20 kilometer lange og vakre Pathio kysten finner du flere hoteller, bungalower og gjestehus.
Til Chumphon kommer til med tog, fly eller buss fra Bangkok.

Slik reiser du til Thailand

Når du reiser til Thailand kan du ta direktefly med blant annet Thai Airways og Norwegian til Bangkok, som tar ca. 11 timer. Du kan fly til Bangkok, Phuket eller Krabi før du fortsetter reisen videre til din destinasjon i Thailand. Flyr du fra Norge til Phuket eller Krabi må du regne med 1-2 mellomstopp på veien.

Charter til Thailand
Fly til Bangkok
Alle reiser til Thailand


Billige fly til Thailand