Guide til Krabi - Thailands beste strender

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: robin90, medlem siden 2008
Eventyrlige strender, vakker natur og en drøss av opplevelser. Krabi gir deg deg beste av Thailands øyverden, hvor du kan finne en ny favorittstrand hver dag.
Publisert 27 september 2019

Krabi er en provins sørvest i Thailand fastland. Etter den store øya Phuket er Krabi det mest populære reisemålet for nordmenn i Thailand, og her er den største turistbyen som Ao Nang. Krabi er derimot en egen strandverden, for ikke å glemme øyene Koh Lanta og Koh Phi Phi som er de mest kjente øyene i Krabis øyrike.

Her bor du - på fastlandet

Det største reisemålet i Krabi er byen Ao Nang som ligger på fastlandet, cirka 30 minutter fra flyplassen. Stranden i byen er bra, og bare noen minutter unna med longtailbåt ligger utallige øyparadis. Ao Nang har et stort utvalg av restauranter og butikker, og en del barer og nattklubber. Barnefamilier trives ekstra bra i Si Kao eller i Klong Muang. Railay Beach ligger cirka 10 minutter med longtailbåt fra Ao Nang og har to av de vakreste strendene i området. Adrenalinjunkier kan bruke dagen på klatring i klippene som stikker rett opp fra havet. Her bor det også mange backpackere og stemningen er veldig avslappet.

Her bor du - på øyene

Foretrekker du å bo på en øde øy er Koh Kradan og Koh Mook to bra valg. Koh Phi Phi er kanskje den mest kjente øya i Krabiprovinsen, kjent fra øya The Beach med Leonardo DiCaprio – men selve bukten (Maya Bay) hvor filmen ble spilt inn er stengt frem til 2021 for å bevare naturen. Ungdommer som er ute etter fest og moro bor gjerne i øyas sentrum Ton Sai, andre foretrekker noen å bo på en av de mange strandresortene noen minutter bort med longtailbåt.

Krabis 5 vakreste strender

Phra Nang Beach er en av to strender i Railay Beach-området, og er manges favoritt. Den andre stranden heter Railay West og har den mykeste sanden, noen få strandrestauranter og en liten gågate med butikker. Bamboo Island har kritthvit sand og krystallklart vann og ligger cirka 40 minutter med speedboat fra Ao Nang. Litt nærmere ligger Poda Island og Chicken Island som begge har utrolig vakre strender og nesten bare daggjester.

Et hav av opplevelser: Jungel, øyer og spa

Naturlig nok er det mange båtutflukter til øyverdenen, slik som paradisøyene Bamboo Island og Koh Hong. En heldag på spa er også en populær utflukt og her får man mye for pengene. Prøv en tradisjonell thaimassasje og avslutt med pedikyr og manikyr. De eventyrlystne kan dra på jungelutflukt til Koh Sok og padle kajak, men pass deg for de små apene som raskt hopper ned i båten og stjeler med seg eventuelle løse eiendeler. Eller hvorfor ikke leie en bil med sjåfør for en billig penge, og dra til Tigertemplet? Gå opp de 1237 trappetrinnene til toppen der en stor buddhastatue i gull har Krabis beste utsikt.

Fargerik shopping i Ao Nang

Ute på øyene er det ikke mye å shoppe, mest saronger og sandaler, men på hovedgaten i Ao Nang ligger butikkene på rekke og rad. Du kan kjøpe alt fra designerkopier av klær og vesker til innredning i thaistil. Inne i Krabi Town ligger noen kjøpesentre som har sko og klær til veldig lave priser.

Deilig thaimat & nasjonalretten Pad Thai

Noen matretter er veldig sterke, men mye er også tilpasset for turister som ikke er vant til så sterk mat. Klassikeren Pad thai som er stekte nudler med kylling får man overalt. Også på de mest øde strender bruker det å komme inn båter med små minikjøkken ombord som selger nylaget pad thai. I Ao Nang er det et stort utvalg av restauranter med både thaimat og mer vestlig mat. Thaimaten er helt klart best, og istedenfor å spise på de restaurantene som ser finest ut burde du satse på et enklere gatekjøkken der lokalbefolkningen spiser. Her kan to personer få en middag med drikke for 50 kroner.

Slik kommer du deg hit

Charterarrangørene og flyselskap som Norwegian har direktefly fra Oslo om vinteren. Du lander på Krabi flyplass og derfra er det 30 minutter inn til Ao Nang. Skal man videre ut til en av øyene eller Railay er det også fra Ao Nang-området båtene går. På sommerhalvåret må man fly rutefly for å komme seg til Krabi, da via Bangkok eller Phuket.

Sammenlign alle reiser til Krabi

Charterreiser til Krabi
Restplasser til Krabi
Fly til Krabi
NÅ: Tilbud til Thailand


Charter til Krabi