Støtt Ukraina

Jaynes blogg

Søndag 15 Februar 2009 - Colón

Colon - cruisehavnen i Panama

Colon er en dodgy by - det er farlig å spasere rundt alene og absolutt ikke et feriested - eneste grunn til å stoppe her er for å komme til cruisehavna - eller for å shoppe. Man kan nemlig handle taxfree her i denne byen - og det er MASSE shopping sentre overalt.

Vi landet i Panama City (fløy via USA) 1.5 time for sent - og hadde allerede knapp tid selv uten forsinkelsen før cruiset skulle avgårdet - så vi måtte ty til alternative metoder for å komme oss kjapt igjennom immigration (tro meg, her tar ALT tid) - men fant ut at hoved problemet var å få bagasjen i tide. 10 minutter før bussen skulle avgårde (bussen var godt forsinket, og dette var absolutt siste deadline for å nå cruiset) kom bagasjen vår og vi styrtet ut, kom oss ombord og begynte på turen mot Colon - som var beregnet til 1 time og 15 minutter.

Vi kjørte og kjørte - kikket på klokka om og om igjen - og alle passasjerene begynte å bli urolige (vi hadde bestilt plass på cruiseline bussen) da det var 10 minutter til check in på båten skulle stenge og vi kunne enda ikke se sjø i nærheten. Plutselig kom det en politibil opp mot oss - med blålys på - og vi var bombesikre på at vi ble stoppet pga speeding, det såg nesten ut som om politibilen prøvde å stoppe bussen, men sjåføren bare suste avgårde bak dem -- det var først da vi nærmet oss køene i Colon at vi forsto vi hadde politi eskorte -- så viktige var visst cruise passasjerer HAHAHA....så vi kom frem litt etter check in hadde stengt men de sto og ventet på oss så alt gikk fint.

Cruiset (RCCL) skulle innom disse stedene :

Cartagena - Colombia
Santa Marta - Colombia
Aruba
Curacao
BonAire
+ en dag på sjøen

Båten var superfin - masse restuaranter, barer, gigantisk soldekk (tom et barnefritt område - hvor man kunne få litt fred) - det var ingen problem få solsenger noe sted. Lugaren var også mye finere enn forventet - selv om den var liten var det rent og koselig.

Det som skal nevnes om båten er:

• ALT er på spansk -- de oversetter ca 10% over til engelsk - så kan du ikke spansk vil du føle deg GANSKE utenfor! Spesielt på showene om kveldene (komikere etc)
• Du BØR like salsa musikk - eneste sted du kommer unna er det barnefrie området ute på dekk (og de spiller HØY musikk hele dagen og hele kvelden)
• Ta med VARME KLÆR for kveldene inne på båten - aircon gjør at det er KALDT!
• 5 etasje har valgfritt tidspunkt for spising på hovedrestauranten - og her kan man velge om man sitter med andre eller alene på eget bord (called My Time Dining)
• En del utflukter blir kansellert - de fleste på dette cruiset er ikke interessert, de gjør ting på egenhånd
det blir ikke annonsert noe særlig hvilke turer de har - men egen desk ved resepsjonen. Noen utflukter er dyre i forhold til hva man får - spesielt i Santa Marta.
• Alle stedfer legger skipet inn til kai rett i byene - eneste sted man ikke kan gå inn til byen er i Cartagena, ca 10 min taxitur (ellers er det 100-500 meter å gå de andre stedene). Kan fint gjøre ting på egenhånd.

Se dag for dag litt info om hvert sted vi besøkte.

NB! Ikke sats på noe restplass her - det blir som regel fullt 2-3 uker før avreisee uansett. Kan fåå billige billetter da - helt ned i ca 2600 kr per person (all mat inkludert) på billigste lugar.
Del med andre:    

Skriv kommentar
Arkivet