Støtt Ukraina

Jaynes blogg

Fredag 3 Juli 2009 - Konso
Reise: ETIOPIA

Dorze Tribe & Konso

Fra Arba Minch er det ca 2 timers kjøring opp i fjellene til Dorze stammen sine områder.
Vi humpet avgårde - og fra varmen i Arba Minch ble det kjøligere dess lenger opp vi kom. Dorze stammen er kjent for sine hus som ser ut som en elefant (!), sine kjeramikk kunster & mat laget av fake-banana-plant (tuller ikke, det heter det fordi det ser ut som en banan plante - men det gror ikke bananer på dem )

Vi fikk sett litt diverse ting som er typiske for denne stammen, vandret litt i området og snakket med folka og lærte fort at privacy var en luksusting. Uansett hvor vi var og hva vi gjorde hadde vi en stor gjeng lokale som bare sto og såg på oss og fulgte med oss overalt. Alle var meget vennlige - og vi kjøpte noen små souvenirer rundt omkring og spredde rundt oss med penner som da var en MEGET populær gave til barna..

Etter et par timer kjørte vi videre ned fjellet også videre sørover til Konso, hvor vi skulle overnatte.

Vi sjekket inn på Green Hotel -- var ikke særlig imponerte over hotellet - men fant raskt ut at det var det beste alternativet av de 4 hotellene i byen. Skal da nevnes at de akkuratt har begynt å bygge et resort her - men det var langt i fra ferdig. Green hotel var ok altså - iallefall rent - og gåavstand til byens eneste "spisbare" sted / bar om kvelden. Skal nevnes at det ikke er elektrisitet om natten her - så ta med lommelykt! Skal du dusje må du først spørre om de kan slå på vannet - og varmt vann eksisterer ikke herfra og sørover.

Vi var også et besøk i en Konso landsby - veldig vakkert område - fikk se hvordan de bodde og hilst på masse lokale. Man må ha med seg en lokal guide opp og vi fikk en hyggelig kar som kalte seg Chew-Chew. Var veldig flink og fungerte utmerket som oversetter for oss. Han ble senere med oss ut og spiste og selv om han snakket bra engelsk anter han ikke hva pizza var, og hadde aldri sett kontaktlinser etc. så vi hadde det ganske så morsomt på hans bekostning. Til og med guiden/sjåføren vår var sjokkert - da han hadde kjent Chew Chew i flere år og trodde han ville ha hørt om disse tingene før.

Det var livlig utenfor hotellet - sov i ro kom godt med - og tidlig neste morgen var det full gass avgårde til Lower Omo Valley og Turmi, som skulle være basen vår de neste dagene.
Del med andre:    

Skriv kommentar
Arkivet