Støtt Ukraina

Jaynes blogg

Torsdag 2 Juli 2009 - Ārba Minch’
Reise: ETIOPIA

Kjøredag fra Addis Ababa til Arba Minch

Vi dro avgårde allerede klokka 08.00 fra Addis Ababa. Pakket og klart kastet vi oss inn i bilen som skulle være vår transport resten av turen - koblet opp ipod, kamera ladere og hele pakka og avgårde mot ukjent territorium med vår vennlige guide/sjåfør Abel.
Ca 4 timer kjørte vi på motorvei - og vi begynte å lure på hva folk snakket om når de sa veiene var så dårlige i Etiopia. Etter en heller skeptisk lunsj (spagetti) - og et enda mer skeptisk toalettbesøk - forsto vi at ryktene var sanne...og veien ble bare værre og værre. Det rareste er at det ER fine veier - problemet er bare at vi ikke får kjøre på dem! De ligger flotte og jevne ved siden av og venter på å bli asfaltert - mens vi humper avgårde på den midlertidige veien. Og dersom du tror at asfalteringen bare er noen måneder unna må du tro om igjen - for de har holdt på med dette i 5 år allerede he he :-)
Uansett - det er masse å se på langs veien - tror vi iallefall må ha passert en million mennesker som vandrer langs veien med masse rart på hodet og ryggen - og tonnevis av kuer, esler, geiter .....dagen gikk fort som bare det og klokka 18.00 ankom vi Arba Minch og sjekket inn på Paradise Lodge, flott hotell på toppen av et fjell. Her bor man i runde hytter - og det er restaurant, bar, spa og fantastisk utsikt. Bør absolutt forhåndsbestilles om man ikke kjøper pakketur - for her blir det fullt! Masse hjelpearbeidere som overnatter her - UNICEF/US-aid/UN - ja, vi traff folk fra alle mulige organisasjoner her.
Fikk en god natts søvn og var klar som et egg neste morgen for neste etappe mot Konso.
Del med andre:    

Skriv kommentar
Arkivet