Støtt Ukraina

Jaynes blogg

Søndag 5 Juli 2009 - Turmi
Reise: ETIOPIA

Erbore Tribe

Vi started alltid å kjøre tidlig om morningene - ca kl 08.00 - for det er et stykke til stamme landsbyene.
Første stamme vi besøkte var Erbore - de bor på et lite området og er ikke særlig mange i antall -
vi fikk igjen med en lokal guide og fotograferingen tok opp mesteparten av tiden vi var der. Alle er meget interessert i å bli tatt blide av, fordi vi må betale pr person pr bilde - og det er klart lettjente penger for dem.
Erbore stammen tar 2 birr per bilde per person (2 Birr er ca 1 krone). Hvert bilde må forhåndsavtales - og prisen må være godtatt -- så guidene gir oss klarsignal når alle er blitt enige.
Her skjønner dere hvorfor det er viktig å ha SMÅ sedler - og MANGE små sedler - for veksling er alltid et problem og stammene tar ikke større sedler enn 10 (som tilsvarer 5 kroner).

Vi vekslet 3000 Birr hver i Arba Minch (ca 1500 kr - siste sted å veksle/ som har bank) - og fikk 2000 Birr i 1-sedler og 1000 Birr i 10-sedler. Følte meg som Onkel Skrue etterpå - kunne bade i alle sedlene - og det såg virkelig ut som vi hadde ranet banken hehehe.

Viktig!
Pass på at dere ikke får gamle sedler - stammene tar ikke imot disse. I en bunke med 100 1-sedler er det ofte 30-40 av dem som er ubrukelige (utenfor steder som leverer penger inn til banken).
Beste sted å veksle for å få nyeste sedler er Addis Ababa.
Vi var fæle å legge igjen de styggeste sedlene som tips på hotellet hehehe (men for dem betyr det ikke noe for de kan veksles mot det som går i banken)
Del med andre:    

Skriv kommentar
Arkivet