Støtt Ukraina

Jaynes blogg

Lørdag 4 Juli 2009 - Turmi
Reise: ETIOPIA

Destination : Lower Omo Valley

Kjøreturen fra Konso og til Weito var fantastisk - frodige, grønne områder, flotte fjellområder, ensomme stråhytter, koselige folk langs veien - og ikke mist utsikten som nesten tar pusten fra deg!
Plutselig endres området drastisk - og man får utsikt over hele Lower Omo Valley - et flatt, nesten ørkenlignende område (men med en del trær da) med uttørkede elver rundt omkring.

Etter lunsj stopp i Weito (første stopp vel nede i Lower Omo) tok vi en spasertur rundt hjørnet til markedet (som tilfeldigvis var denne dagen) og det er da det først går opp for oss at nå er vi i en helt annen verden!
Farge eksplosjon - kultur sjokk - måpende og uvitende står vi der blandt masse stammefolk og fingrene kribler på utløser knappen på kameraet. Det er SÅ mye mer enn vi hadde forventet!

Guiden vår blir plutselig alt-mulig-mann og høydepunktene står i kø. Guiden fungerer som oversetter, forhandler, kontaktsøker, shopper, kasserer, fotoassistent og bodyguard (itillegg til guide og sjåfør).
Alt er nytt og fremmed og vi kan ikke tro at dette faktisk er virkelighet.
Vi blir overivrige og full av forventninger for de kommende dagene ...og vet at DETTE blir en fantastisk tur!

Sent på ettermiddagen ankommer vi Turmi, en landsby jeg nesten ikke kan kalle landsby en gang (sååå liten). Vi sjekker inn på Buska Lodge, som er nyåpnet og enda ikke ferdig bygget og blir MEGET positivt overrasket over flott standard, koselige hytter å bo i, store bad, fin restaurant og hyggelig betjening.
Dette er ENESTE bra hotel i Turmi, det er mest vanlig å campe/telte og det er også et alternativ på Buska Lodge sine områder. Vi var faktisk de ENESTE som bodde i hyttene da vi var der hehehe. Alt er helt nytt og fresh så det kunne ikke blitt bedre, vi hadde den perfekte base.

Restauranten var kjempekoselig, og de hadde også bar servering (Det er MEGET billig med mat og drikke)
I å med at vi var de eneste hytte beboerne fungerte det nesten som all-inklusive siden vi bare signerte hva vi hadde spist, drukket, og shoppa en gang pr dag (sikkert ikke et alternativ om det er mange gjester). Dette er ENESTE sted å spise for turister - så man spiser frokost og middag her og må enten tilbake til lunsj også eller ta meg seg noe på veien (noe vi ofte gjorde)

Jeg skal skrive et eget blogg innlegg om maten - hehehe - ganske viktige ting å notere seg der...hehe
Del med andre:    

Skriv kommentar
Arkivet