Roadtrip i solskinnsstaten Florida

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Florida er et ferieparadis, og den beste måten å oppdage stedet på er med leiebil slik at du kan nyte full frihet. Tilbring dagene på USAs hviteste strender, besøk kjente temaparker som Disney World, opplev natur og dyreliv i Everglades og oppsøk cubanske rytmer i Miami.
Publisert 15 desember 2016

Å legge ut på en roadtrip kan føre til en spennende og annerledes ferie hvor man får sett og gjort mye på reisen. Å leie bil i Florida er enkelt og gir deg samtidig friheten til å reise hvor du vil, når du vil. Ta med vennegjengen, familien eller kjæresten på en reise dere sent kommer til å glemme. Her er våre beste tips til hva dere bør få med dere på roadtrip i den varme og allsidige solskinnsstaten Florida.
- Finn en kul leiebil i Florida her.

Orlando

Mange som reiser med barn lokkes av “verdens temapark-hovedstad”, Orlando. Her finner du blant annet berømte Disney World, Sea World, Wet'n'Wild, Universal Studios og Legoland. På Wizarding World of Harry Potter kan du besøke Galtvort, drikke smørterøl og kjøpe tryllestav hos Olivaders. Orlando er stedet hvor alle finner en temapark som faller i smak. I Orlando kan du også utforske det festlige utelivet for barn og voksne, de grønne hagene og glitrende innsjøer som Lake Eola – hvor du kan leie svaneformede tråbåter.

Daytona Beach

Du kan også kombinere Orlando med Daytona Beach på Floridas nordøstkyst. Besøk de fantastiske strendene som har gjort stedet kjent for sine skjell, surfing og bading, og legg gjerne et besøk til Angell & Phelps Chocolate Factory. Er dere interessert i motorsport, bør du prøve å få til et besøk når for eksempel Daytona 500 går av stabelen. En time sør for Daytona, i Cape Canaveral, kan du som er interessert i verdensrommet besøke det berømte Kennedy Space Center.

Miami

Lengre sør i Florida finner du kjente Miami med sine vakre strender, stilige Artdeco-hus og høye kjendisfaktor. Studér det myldrende folkelivet fra en fortauskafé på Ocean Drive i South Beach – stedet å se og bli sett – eller kos dere på de kilometerlange strendene med sine fargerike livvakthus. Se Miami Skyline fra en cruisebåt og shop på Lincoln Road Mall, som er Miamis svar på 5th Avenue i New York. Få også med deg cubansk kultur, rytmer og musikk i det cubanske nabolaget Little Havanna.

Everglades

Ikke altfor langt fra Miami ligger Everglades nasjonalpark, et subtropisk våtmarksområde som er listet på UNESCOs verdensarvliste. Her finner du flere utrydningstruede arter som alligatorer, Florida-panteren og manater. Du kan også fiske, campe, ta turer til fots eller gli gjennom det store vannlandskapet i båt, da mesteparten av nasjonalparken kun er tilgjengelig via vannveien.

Florida Keys

Helt på sørspissen av Florida ligger Florida Keys, en strekning av tropiske korall- og kalksteinsøyer som strekker seg ut i Mexicogulfen. Helt ytterst ligger Hemingways hjem Key West, stedet for bohemer, kunstnere, forfattere og eventyrere. Dette er det perfekte stedet for en karibisk getaway som er fylt med liberale mennesker og en avslappet atmosfære. Kos deg med en karibisk innstilling til livet og opplev havet via fisking, båtturer og snorkling – et perfekt sted for avslapning og kvalitetstid sammen.

Tampa

På Floridas vestkyst finner du Tampa, med sine sjarmerende små landsbyer og rike historie. I nærheten har du Clearwater Beach, med alt fra piratskip-cruise, minigolf, parasailing og fisketurer, og St Petersburg Beach med sin melishvite sand og delfiner synlige fra stranda – slik de er fra flere av Floridas vestlige strender. Like ved Tampa ligger også Busch Gardens, en park som er basert på møter med Afrika. Her finner du eksotiske afrikanske dyr som elefanter og krokodiller, samt flere show og berg-og-dal-baner til glede for store og små.

Sarasota

Sarasota ligger mellom Clearwater og Fort Myers i Vest-Florida, og har blant annet Siesta Key Beach som er kåret til både USA og Amerikas fineste sandstrand, samt en av verdens hviteste strender. Byen er kjent som den sentrale vestkystens kulturelle senter, og var blant annet hovedkvarteret til Ringling-sirkuset på 20-tallet – kjent som verdens beste show. Dette kan du utforske mer på John and Mable Ringling Museum. Se også Sarasota Jungle Gardens som er 10 dekar med frodige hager og eksotiske dyr.

Les mer om SAS' planlagte direkterute fra Oslo til Miami.

- Alle charterreiser til Florida
- Alle fly til Florida
- Alle hotell i Florida


Charterreiser til FloridaFly til MiamiHotell i FloridaTilbud til Florida