Værguide til Florida

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Feriestaten Florida, også kalt The Sunshine State, har hele 3000 soltimer per år. Likevel kan det være ganske store temperaturforskjeller fra sted til sted. Vi guider deg til solen i Florida!
Publisert 15 oktober 2019

Mens det er varmt og sol i en del av Florida kan det andre steder være ganske kaldt og ikke noe bra badevær i det hele tatt. For at du lettere skal kunne planlegge din drømmeferie i Florida har vi satt sammen litt nyttig værinformasjon.
Sammenlign alle reiser til Florida

Miami og Fort Lauderdale-området

I Miami-området skinner solen cirka 3000 timer per år, og det merker man. Menneskene her er ofte solbrune, sosiale og utadvendte, og dessuten kretser en stor del av livet her rundt stranden og strandlivet. I Miami-området er det varmest i sommermånedene som begynner i juni og varer til i slutten av oktober. Temperaturen ligger da på rundt 30 til 33 grader, og det er også disse månedene som regner mest i tillegg til at det er orkansesong. Vanntemperaturen er, takket være Golfstrømmen, alltid veldig behagelig med alt mellom 22 og 32 grader. Det regner minst i perioden januar til april, og det er i denne perioden det er best å besøke Miami og Fort Lauderdale. I slutten av oktober samt november, desember og begynnelsen av januar kan man forvente seg litt lavere temperaturer med alt fra 15 til 25 grader, og da er det bra å ha med seg litt ekstra varme klær.
Se reiser til Miami

Orlando-området

Orlando er en av Floridas største byer og ligger ganske sentralt i delstaten. Byen er mest kjent for sine mange turistattraksjoner som for eksempel Sea World og Disney World. Med mer enn 52 millioner besøkende til regionen hvert eneste året blir været ganske viktig. Klimaet i Orlando varierer mellom to forskjellige perioder. Den ene perioden strekker seg fra mai til oktober og byr på mye varme og regn. Temperaturene ligger da som regel mellom 18 og 28 grader. Den andre perioden strekker seg fra november til mars og er kjøligere men med mindre regn. Temperaturene ligger da mellom 10 og 20 grader. De fleste som reiser til Orlando kommer hit mellom februar og april når klimaet er behagelig – perfekt for å springe rundt i fornøyelsesparker hele dagen.
Se reiser til Orlando

Key West

Key West er en av de gladeste plassene i USA, kanskje fordi det føles som om man er i Karibia. Dette er ikke så rart med tanke på at Key West er det sørligste punktet i USA, og det er kort vei til mange karibiske øyer. Hit kommer man seg med bil eller båt, og været er naturlig nok viktig for at man skal få en så bra opplevelse som mulig. Her skinner solen nesten bestandig, og temperaturene synker sjelden under 20 grader. Varmest er det i sommermånedene mai til oktober da temperaturene ligger mellom 24 og 30 grader, men det er også da det regner mest. I desember til februar ligger temperaturen mellom 23 og 25 grader. Skulle det regne når du er på Key West finnes det mange bra museer og vakre, gamle bygninger å titte på.
Se reiser til Key West

Floridas vestkyst

Mange mener at dette er den beste siden av Florida. Her finnes det utrolig mange steder å velge mellom, som for eksempel Clearwater, St. Petersburg, Sarasota, Fort Myers og Naples. Alle kan de tilby hvite, langgrunne strender med turkis hav og behagelige temperaturer. Med bare en times kjøretur til Orlando er det perfekt å kombinere sol og bad med fornøyelsesparker. Denne delen av Florida har et subtropisk klima med varme somrer, milde vintrer og høy luftfuktighet året rundt. Også her har de tydelige våte og tørre sesonger, med en regnperiode som varer fra juni til september, og den tørre sesongen varer fra oktober til mai. Sommersesongen er bestandig veldig varm og fra juli til september er det ikke unormalt med temperaturer rundt 34 grader. Høysesong er i den tørre perioden som strekker seg fra oktober til mai, og da ligger temperaturene rundt behagelige 25 grader. Vinteren er ikke spesielt kald heller, kaldest er det i januar når dagtemperaturen ligger på rundt 23 grader, men selvfølgelig kan det blir kaldere.
Se reiser til Fort Myers
Se reiser til Clearwater

Floridas østkyst

Ved Floridas Atlanterhavskyst finner man feriesteder som Cocoa Beach, Palm Bay og West Palm Beach. Vannet er som regel litt kaldere her enn på vestkysten, men det er sjelden mindre enn 20 grader. Som i resten av Florida kan det regne en del her på sommeren, og da er også da det er som varmest med temperaturer rundt 30 til 35 grader med høy luftfuktighet. På vinteren som varer fra oktober til januar er været som regel veldig behagelig med temperaturer rundt 18 til 24 grader. Høysesong i denne delen av Florida er fra februar til og med april da temperaturen ligger på cirka 25 grader og solen skinner fra en knallblå himmel.
Reiser til West Palm Beach
Hotell på Cocoa Beach

Kort og godt til slutt

Den beste Florida-ferien bruker man å få om man kombinere flere av stedene ved å leie en bil og kjøre rundt i delstaten. Akkurat som i resten av verden er været litt ustabilt og vanskelig å spå, men som regel er den beste tiden å besøke Florida fra februar til og med april, men det går helt fint å reise hit året rundt. Alt er selvfølgelig avhengig av hva du er ute etter. Uansett så er Florida et reisemål som passer for alle – gammel som ung, alene eller med hele slekten.

Se alle våre beste reisetilbud her


Flybilletter til FloridaTilbud til USA