Topp 5: Floridas beste strender

Khaki
Reiseguiden, besøkt 25 land

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Det finnes bare ett sted i USA der klimaet er perfekt hele året, nemlig Florida. Som et av vinterens mest populære reisemål, kan Florida by på noen av verdens beste strender.
Publisert 29 januar 2024

Nedenfor finner du noen av delstatens mest spektakulære strender. Her finnes det noe for alle, enten du foretrekker turer langs stranden, surfing eller historie.

South Beach

Den tre kilometer lange stranden er en del av den noe større stranden, Miami Beach. South Beach kalles ofte for “Amerikas Riviera” og det er her langs Ocean Drive som de klassiske pastellfargede art deco-byggene ligger. På natten forvandles hele South Beach til et gigantisk partyområde med flere enn 150 barer og nattklubber.
Reiser til Miami

Perdido Key

Stranden i Perdido Key er to og en halv mil lang og ligger på øya med samme navn. Store deler av området er nasjonalpark og inngår i Gulf Island National Seashore. Strendene er kritthvite og havet er azurblått. Her kan du hver sommer se fire av syv havskilpaddearter når de ankommer stranden.
Hotell på Perdido Key

Cocoa Beach

Dette er den perfekte stranden for deg som liker å surfe - eller for deg som er interessert av verdensrommet. Det jevne og varme klimaet, samt passe store bølger gjør at Cocoa Beach er spesilet populær blant nybegynnere. Stranden er en mil lang og består av lysbrun, hardpakket sand. Bare noen kilometer unna ligger Cape Canaveral som har vært NASAs base siden 1960-tallet.
Hotell på Cocoa Beach

Key West

Den lille øya Key West har flere flotte strender. Den største er Smathers Beach med sine tre kilometer. På dagtid er dette en barnevennlig strand med piknik-bord, kiosker og toaletter, men mot kvelden forvandles stranden om til et partyområde. Andre strender på Key West som er verdt et besøk er historiske Fort Zachary Taylor Beach, hundestranden Dog Beach og Higg´s Beach. Solnedgangen ser du best fra Rest Beach eller torget Mallory Square i sentrum.
Fly til Key West
Hotell i Key West

Dry Tortugas

Strendene rundt festningen fra 1800-tallet, Fort Jefferson, betraktes av mange som de beste i Florida. En av årsakene til det kan være at de ligger litt for seg selv, mer enn 10 mil vest for Key West. Strendene egner seg utmerket for sol og bad, spaserturer og dykking. Hit tar du deg med ferge eller med fly.


Se alle fly, hotell og gode tilbud til Florida i Reiseguidens sammenligningstjeneste.


Billigste flybillettene til Miami akkurat nåBilligste flybillettene til Orlando akkurat nåTilbud – USA