Ferieperler i Florida

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Florida kan skryte av solrike dager året rundt og er kjent for Disney World, alligatorer, langstrakte strender, romfart og kjendiser. Her er våre favorittsteder i solskinnsstaten.
Publisert 5 september 2017

Florida er kjent som et paradis for pensjonister. Men det er like mye et paradis for familier, kjærestepar og alle som liker en opplevelsesrik ferie med mye sol. Nå har i tillegg SAS åpnet direkterute til Miami, som gjør at du kan fly dit på knappe 10 timer. Her kan du feste med kjendiser og lokalbefolkningen i South Beach eller gå på hockeykamp i Tampa. Du kan besøke utallige fornøyelsesparker eller slappe av på en av de mange vakre strendene. I Everglades kan du utforske sumpmarkene og møte alligatorer. Florida er en av få destinasjoner som passer like bra for festglade ungdommer som for kjærestepar, pensjonister, golfere og barnefamilier.

- Fly til Florida
- Pakkereiser til Florida
- Leiebil i Florida

Her trives barnefamilier

Siden det finnes så mange flotte steder å besøke vil vi anbefale deg å planlegge minimum to ukers ferie for å få med deg det beste av Florida uten stress. Den ultimate ferien får du hvis du først flyr til Orlando, og bruker de første dagene i en eller flere av de mange fornøyelsesparkene du finner her. Deretter kan du med leiebil kjøre ut til vestkysten og ferieperlene St. Petersburg, Siesta Key eller Clearwater Beach. Her er vannet både varmere og bedre enn på østkysten. I tillegg er det langgrunne vakre strender med finkornet sand. Du kan bo på hotell, i leilighet eller leie et eget hus med svømmebasseng. Bli her eller kjør videre mot nye eventyr i Fort Myers, Sanibel Island eller Naples. Herfra er det kort vei til Everglades med alligatorer og sumper. Avslutt ferien i Miami eller Key West, som har mye spennende å tilby for hele familien. Hvis du foretrekker ferie langs østkysten, er Fort Lauderdale, West Palm Beach og Cape Canaveral med Kennedy Space Center gode alternativer.


For par som reiser uten barn

Er du klar for litt action vil Orlando være et godt valg også for voksne som liker å ha det gøy. Byen har et stort utvalg av gode restauranter, hovedsakelig i området rundt International Drive. Foretrekker du å unngå de store folkemengdene er Lover's Key, like utenfor Fort Myers å anbefale. Her er det en fin sandstrand der du og din kjære kan være litt for dere selv - perfekt for en romantisk ferie. Blir du lei av stranden er Fort Myers og Naples en kort kjøretur unna, med gode restauranter, shopping og golfbaner. Vil du bli skjemt bort med luksus vil Little Palm Island Resort være perfekt for deg. I de luksuriøse bungalowene er det hverken TV eller telefon, og ingen barn under 16 år får komme hit. Dette er stedet for å pleie romantikken. For par som liker en fest er South Beach et perfekt sted. Her er det nok av hippe hoteller, restauranter og utesteder. I Key West kan du bli med på feiringen av den vakre solnedgangen – med høy partyfaktor om du ønsker det!
Les vår roadtrip-guide til Florida.

For deg som elsker å shoppe

Elsker du å shoppe er Florida stedet for deg! Noen av verdens beste kjøpesenter befinner seg i solskinnsstaten. De mest kjente kjøpesentrene i Orlando-området er Orlando Premium Outlets Vineland Avenue og Orlando Premium Outlets International Drive. I Orlando finner du også The Mall at Millenia, som har mer enn 150 butikker og restauranter i alle prisklasser, samt The Florida Mall med mer enn 250 butikker og restauranter. Her kan du kjøpe alt fra Armani til H&M. Utenom kjøpesenter finner du de beste butikkene i Orlando rundt fornøyelsesparkene og på International Drive og Market Street. I Miami-området kan du velge mellom det enklere Bayside Marketplace og Dolphin Mall med sine 240 butikker. I Miami finner du også det verdensberømte Sawgrass Mills med over 350 butikker og outlet. Det du ikke finner her, har du ikke bruk for! Foretrekker du å få litt sol når du er på shopping, er det mange butikker i South Beach og i Miami sentrum. De beste butikkene i South Beach ligger i Lincoln Road, Espanola Way, Washington Avenue, Collins Avenue og Ocean Drive. Skal du til øst- eller vestkysten er det mange gode shoppingmuligheter også der.


For golfere

Med sitt solsikre klima har Florida flere golfbaner enn de fleste andre steder i verden. Det er ingen tilfeldighet at golfkjendiser som Tiger Woods og Susann “Tutta” Pettersen har valgt å bosette seg her. Det er populært å spille golf når man bor i, eller besøker solskinnsstaten Florida og det kan være en god idé å booke spilletid hjemmefra. Prisklasser og vanskelighetsgrader på golfbanene varierer mye. I følge proffene er noen av statens beste golfklubber TPC Sawgrass i Ponte Vedra Beach, Streamsong Golf Club i Streamsong, Seminole Golf Club i Juno Beach, Trump National Doral i Miami, Worlds Woods i Brooksville, Arnold Palmer´s Bay Hill i Orlando, Innisbrook Golf Club i Palm Harbor og PGA National i Palm Beach Gardens. Så pakk golfbagen og badetøy, og bestill en tur til golfparadiset Florida.


Her er Floridas beste streder

Det finnes mange paradisstrender i Florida, og det er derfor vanskelig å lage en liste over Floridas beste strender. Du vil garantert finne en strand som er ditt ferieparadis! På vestkysten er det mange hvite og langgrunne sandstrender med et varmt og turkist hav. På østkysten av Florida er Playa Linda Beach, St. Augustine Beach, West Palm Beach og strendene i Amelia Island meget innbydende. Strendene rundt Key West er også veldig fine. I Miami-området er det flere gode strender, og South Beach er den mest kjente.


Når er det best å reise hit?

Til Florida kan du reise hele året og været er nesten alltid behagelig her. Skulle det være litt for kaldt i Orlando er det bare til å sette kursen mot sør. Blir Miami området for hett og stormfullt vil Orlando ha en behagelig temperatur. De fleste velger å besøke Florida fra mars til mai, når temperaturen er akkurat passe for de fleste aktiviteter. Vanntemperaturen vil derimot være mer behagelig lenger ut på sommeren. Florida har to sesonger; vinter og sommer. I vintermånedene fra november til april er temperaturene litt lavere og mer behagelige enn i sommermånedene. Det er også tørrere og mindre luftfuktighet om vinteren. I sommermånedene fra mai til oktober, er det varmt, fuktig og det kan komme en eller flere regnbyger. Det er i sommermånedene orkansesongen starter, med sterk vind og mye regn. September er den tiden hvor risikoen for dårlig vær er størst.


Slik reiser du til og rundt i Florida

Den enkleste og billigste måten å komme seg til Florida på er via Miami – som SAS nå flyr direkte til 4 ganger i uken fra Oslo. Norwegian har også ruter til Florida, og de fleste store flyselskapene som British Airways, Lufthansa og Air France flyr også hit. De fleste flyr til Miami, Tampa, Fort Lauderdale eller Orlando. Flyr du direkte er du der på ca. 10 timer, mens med mellomlandinger tar det normalt 13-14 timer.

For å få mest ut av din tur kan du velge en flyplass for utreisen og en annen for returen. Prisen vil være omtrent den samme som å fly tur/retur til den samme flyplassen. Foretrekker du å reise med en turoperatør har Ving og Apollo pakkereiser til Florida.

Den beste måten å reise rundt i Florida på er med leiebil. Prisene er ganske lave og bilene er som regel veldig bra. Vil du ha det lille ekstra kan du leie en tøff bil til Floridareisen, men husk å sjekke bagasjerommet. De kuleste bilene med de største motorene har ofte svært begrenset bagasjeplass.

Finn din reise til Florida her:
- Fly til Florida
- Hotell i Florida
- Pakkereiser til Florida
- Leiebil i Florida
- Reisetilbud USA


Billige flybilletter til FloridaHotell i FloridaReisetilbud – USA