Publisert 14 mai 2020

Det blir mer og mer populært å feriere i eget land, og Norge har heldigvis flust av spennende reisemål å velge mellom. Gjør deg klar for softis-sesongen med våre beste tips til i sommer-Norge – for familier, venner og par.

Småbarnsfamilien – 3 eventyrlige favoritter


Kristiansand Dyrepark

Kristiansand er barnas by, og her finner du aktiviteter for hele familien: hvitmalte sørlandsbyer og skjærgården med strender, båtliv, hyttekos og Dyreparken. Dra på piratshow med Kaptein Sabeltann, besøk Hakkebakkeskogen, kos dere i Badelandet, se en rekke spennende dyr og bo i den autentiske sjørøverlandsbyen Abra Havn rett ved Dyreparken, med rom som er som hentet fra Sabeltanns univers. Les mer om alt Dyreparken har å tilby her.

Hunderfossen Familiepark

Her finner du over 60 attraksjoner som passer barn og voksne. Gjenoppdag folkeeventyret i Eventyrslottet og Ivo Caprinos Eventyrgrotte, dra på familierafting, prøv Trollfallet, utforsk bondegården mens dere sitter i en traktor eller dra på “Trollnatt”. Ta også turen til innsiden av Hunderfossentrollet, kos med kaniner og 22 andre dyrearter på Barnas Gård, se eventyrforestillinger og dra på Eventyrkino – og mye, mye mer som du kan lese om her. Det er en rekke familievennlige hotell rett i nærheten, blant annet Hunderfossen Hotell & Resort kun 400 meter fra inngangen.

Langedrag Naturpark

1000 meter over havet med utsikt over vann og fjell mellom Hallingdal og Numedal ligger Langedragshusene som et Soria Moria slott i naturskjønne omgivelser. Stedet er startet av en familie som ønsket å kunne gi alle besøkende følelsen av gård, uforglemmelige opplevelser og nær kontakt med dyr og natur. Her kommer dere i nærkontakt med alt fra husdyr og se ville dyr som ulver, gauper, fjellrev, villsvin, elg og reinsdyr på nært hold. Dette er noe barna sent vil glemme. Dere finner omtrent 300 dyr og 20 ulike arter på Langedrag. I helgene kan man overnatte her og ta del i gårslivet, og om sommeren arrangeres det alt fra rideleir, familieleir og seterdager.

Vennegjengen – fra sporty til avslappende ferie


Sykle Nordkapp til Lindesnes

Denne ruten, som tar dere på tvers av Norge fra nord til sør, er veldig populær og tar cirka en måned å fullføre, avhengig av tempo. Ta med dere telt, opplev vakker natur og se mange sider av sommer-Norge fra sykkelsetet hele veien til Lindesnes fyr, Norges sørligste punkt. Husk reflekser og lykter, vanntett bag, solkrem og solbriller, noen ekstra oppladbare batteripakker til mobil, samt vanntette og vindtette klær om været blir ruskete. Velg om dere enten vil sove i telt og lage mat på primus, som tilfører litt ekstra vekt og bagasje på reisen, eller om dere vil ta inn på hotell/vandrerhjem og spise ute på veien. Alternativene er mange. For navigering og planlegging, sjekk ut sidene til NAF, og bruk også NAFs Veibok. Last gjerne ned alle fergeruter og tider før reisen starter. Sammenlign også pakkelisten din med andre som har gjennomført lengre sykkelreiser fra før. Om denne ruten blir litt i det lengste laget, finner dere også flere spennende sykkelruter hos Visit Norway.

Golf-opphold på Utsikten

På Utsikten Hotell Kvinesdal kan dere bestille en weekend-pakke med overnatting, måltid inkludert og tilgang til et av landets flotteste 18-hulls golfbaner som ble kåret til Norges vakreste golfperle i 2007. Utsikten fra hotellrestauranten er slående. Her får du fersk mat fra havet, fjorden, elva, det lokale landbruket, skogen og heia. Hotellet ligger i Kvinesdal, midt i mellom Kristiansand og Stavanger, cirka 1.5-2 timer å kjøre fra hver by. Her får du blant annet kjøpt en skreddersydd weekend-pakke som inkluderer 2-retters middag og overnatting i dobbeltrom med utsikt, frokost og Greenfee for golf.
Les mer og bestill her

Spa-weekend

Lei en villa på Holmsbu Hotel & Spa, som ligger kun en time fra Oslo. Enten det er venninnetur, utdrikningslag eller en annen anledning, denne idylliske spaperlen ved havet gir deg følelsen av å være på hyttetur, men med luksuriøse tilbud med mat og spaopplevelser kun et steinkast unna. Se alternativer til flere spahotell som ofte tilbyr weekend-pakker i vå guide 6 norske spahotell ved havet.
Les mer om Holmsbu og bestill her.

Kjæresteparet – både for urbane & naturnytere


Langhelg i Oslo

Oslo er den raskest voksende hovedstaden i Europa ifølge Visit Norway, og tilbudene, kulturen, gastronomien og aktivitetene øker deretter. Hovedstaden våkner til liv om sommeren, hvor du kan nyte avslappende dager med spaserturer i Frognerparken, piknik i Botanisk Hage på Tøyen, en lunsj i den vakre bydelen Frogner, vintageshopping på Grünerløkka, en tur blant sjarmerende trehus på Rodeløkka, eller hva med å ta sykkelen til Bygdøy hvor dere kan vandre utendørs på Folkemuseet?
Se alle hotell i Oslo.
Se vår guide “Oslo på 24 timer”

Norges vakreste cruise – 34 stopp, fjorder og midnattssol

Med Hurtigrutens “klassiker”-rute vil dere i løpet av 12 dager være vitne til det dramatiske landskapet som strekker seg fra Bergen til Kirkenes og tilbake til Bergen, med 34 havnestopp på veien. Opplev byer som Bergen, Ålesund og Trondheim, før dere krysser Polarsirkelen og seiler inn i Nordens ParisTromsø. Når du kommer nord for Polarsirkelen får du oppleve midnattssol, og på veien dit vil dere kunne se alt fra gigantiske fossefall, dype skoger, høye fjell og idylliske fjorder. På vei tilbake får dere se Lofoten og Trollfjorden på dagtid, og passere fjellformasjonene De Syv Søstre. Nyt synet av den urørte og overveldende vestlandsnaturen sammen. Turen er verdenskjent og passer i alle sesonger, hvor hver årstid har sine høydepunkt. Det finnes også alt fra 2-6 dagers cruise. Se hele reiseruten med alle sine stopp og program her.

Trolltunga, Kjeragbolten & Preikestolen

Få en uforglemmelig naturopplevelse sammen på vei opp til de verdenskjente utkikkspunktene. Trolltunga i Odda er kanskje den mest spektakulære fjellformasjonen i Norge – 1100 meter over havet. Her får dere en uslåelig utsikt, hvor dere kan ta bilde av hverandre på tuppen av Trolltunga, om dere tør. Turen til Trolltunga tar mellom 8-10 timer tur-retur. Turistforeninen har også hytter i nærheten hvor dere kan overnatte, eller hvorfor ikke slå opp et telt, tenne et bål og nyte romantikken alene i naturen? Enkleste måte å komme hit på er å fly til Bergen og ta buss eller leiebil til Odda. Har dere lyst til å forlenge turen, kan dere fortsette det norske fjelleventyret utenfor Stavanger hvor dere kan gå opp til både Preikestolen og Kjeragbolten ved Lysefjorden, som ligger omtrent 4,5 timer unna Trolltunga med bil. Da kan dere stolt krysse av de “store 3” innen norske fjellattraksjoner i løpet av 3-4 dager.

Bestill din reise i Norge

Søk etter leiebil i Norge
Finn fly i Norge
Se hotell i Norge

Guider om spennende hotell i Norge

9 herlige weekend-pakker i Norge
Norske sommerhotell
Herlige hotell-weekender i Norge