Publisert 17 august 2020

1. Staycation / Daycation

Utforsk en ny bydel, dra på en kafé du aldri har vært på eller finn aktiviteter i egen by du sjelden prøver ut! Hva med å ta turen på et museum, dra på klatring, se en ny utstilling eller bare campe i marka med kakao og god mat? En nykommen trend er å ta en ‘daycation’ – en heldagsferie. Et godt tips til dette er for eksempel The Well spa utenfor Oslo, som tilbyr dagsspa for deg som trenger en pause, eller du kan ta inn på en rekke andre spa rundt om i Norge. I Oslo kan også The Thiefs' spa og Grand Hotels spa anbefales for et dagsopphold. En liten flukt fra hverdagen som vil fylle deg med masse god energi.

2. Opplev en ny norsk by

Besøk en eller flere av våre kjente og kjære byer som Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Lofoten er ved flere anledninger kåret til verdens vakreste øygruppe, blant annet av National Geographic, og har langt færre turister i høstsesongen. Eller hva med en høsttur til de tradisjonelle sommerbyene Stavern, Tønsberg og Arendal? Vårt vakre land har et mangfold av byer og tettsteder som bare venter på å bli oppdaget.

3. Gå fra hytte til hytte

Hyttetur er alltid en hit, og Turistforeningen har gode tilbud på turisthytter som gjør det morsomt og billig å reise på hyttetur. Fra 100 kroner natta og oppover kan du overnatte på mer enn 500 hytter landet rundt og utforske Turistforeningens forslag til rundt 20.000 kilometer med merkede sommeruter over hele landet. Hva med turen Preikestolen – Lysefjorden – Flørli – Kjerag på 3 dager, som er 50 km lang med en utrolig flott utsikt med på kjøpet? Et annet forslag er den 4-5 dager lange turen fra Kinsarvik – Stavali – Hårteigen – Trolltunga. Disse og nærmere 9000 andre turforslag finner du her. Du bor i turisthytter med flere andre turgåere hvor dere kan sitte foran peisen og dele historier – en veldig sosial måte å oppleve norsk natur på. Vakker natur og trening i ett, det liker vi!

4. Koselig hotellweekend

Kos dere i en myk hotellseng med roomservice og filmer, og utforsk byens opplevelser, kulturtilbud og restauranter når dere blir rastløse. Mange hotell har såkalte pakker, som er pakker som kan inneholde 1-2 overnattinger kombinert med 3-retters middag, inngang til spa, romantiske overraskelser på rommet og andre fordeler til en fin pakkepris. Book kanskje også noen timer på spa for å pleie hud, avspenne muskler og bare slappe av. Det er det vi kaller en skikkelig avslappende ferie.
Se 6 norske spahotell ved havet

5. Norsk gourmet langs Matvegen

Ta deg en langhelg og legg ut på tidenes roadtrip i eget land! På Matvegen kan du nyte noen av Norges aller beste matopplevelser og tradisjoner. Her byr fjordene og kystene på et stort utvalg av norsk mat, god vin og idyllisk stemning både på restauranter og hotell. De historiske har flere ulike pakker, blant annet “Smaken av Østlandet” hvor dere bor på de historiske hotellene Engø Gård og Sundvolden Hotel, eller “Smaken av fjord og kyst” utenfor Bergen, hvor smaker fra kyst og fjord er knyttet sammen med to historiske perler; Solstrand Hotel & Bad og Bekkjarvik Gjestgiveri. Nyt lokale smaker og lær mer om norske mattradisjoner gjennom disse og flere spennende weekend-pakker.

6. Eventyr for hele familien

Ta med familien til en av landets familieparker, slik som Kristiansand Dyrepark. I Dyreparken kan dere besøke Kaptein Sabeltann Skattekammer, se en rekke spennende dyr og bo i den autentiske sjørøverlandsbyen Abra Havn rett ved Dyreparken, med rom som er som hentet fra Sabeltanns univers. Eller hva med en tur på Tusenfryd? Her kan barn og voksne fryde seg i fartsfylte berg og dal-baner, skumle spøkelseshus og en stort utvalg karuseller for de små. På Hundrefossen Familiepark i Lillehammer kan dere glede dere over 60 attraksjoner som passer barn og voksne, gjenoppdage folkeeventyret i Eventyrslottet og Ivo Caprinos Eventyrgrotte og dra på familierafting. På Langedrag Naturpark kan barna være med på rideleir, med feltritt som hovedfokus. Parken har muligheter for overnatting. Bestill halv- eller heldags rideturer i fjellet, eller ta del i det dalige dyrestellet. Langedrag er et fint sted for barna å komme i kontakt med natur og dyreliv.

7. Dra på teltutflukt

Pakk sekken med øl, kvikk lunsj og pølser, og legg ut på en naturopplevelse dere sent vil glemme. Hvor vil du våkne opp? På et fjell med en spektakulær utsikt? Ved en stille innsjø? Kanskje tar du også med fiskestangen og fisker din egen ørret til middag? Nyt følelsen av stillhet, langt unna bylarmen. Våre forslag er blant annet Hardangervidda, Rondane (Norges første nasjonalpark), Jotunheimen, Lofotfjellene, Nordmarka, Finnmarksvidda, Børgefjell nasjonalpark og Saltfjellet, med severdigheten Svartisen.

8. Oppsøk underholdningstilbudet i din egen by

Utforsk underholdningstilbudet i din egen by! Sjekk hvilke nye filmer som kommer på kino i høstferien, hvilke show og musikaler som går, og kanskje tar du en tur på opera eller ballett i selveste Operahuset i Oslo? Dra på spennende museer, som Folkemuseet, Vikingmuseet og Astrup Fearnley. Kanskje finner du også spennende kurs du kan slenge deg på, som keramikk, vinsmaking eller salsa?

9. Besøk UNESCOs verdensarv-steder i Norge

Visste du at Norge har hele 8 steder på UNESCOs verdensarvliste? Flere av dem kan også kombineres med en oppdagelses-weekend i en norsk by du ikke har besøkt før, for eksempel Bergen, Alta eller Røros. Her er Norges 8 verdensskatter:

1) Bryggen i Bergen.
2) Urnes stavkirke, kun en drøy times kjøring fra Sogndal.
3) Bergstaden Røros.
4) Helleristningene i Alta.
5) Vegaøyan – 1 og en halv times kjøring fra Brønnøysund.
6) Struves meridianbue – fire norske punkter.
7) Vestnorsk fjordlandskap – Geirangerfjorden og Nerøyfjorden. Reis for eksempel fra Ålesund og Sogndal.
8) Rjukan – Notodden industriarv.

10. Hopp i det! Spenning for adrenalinjunkien

Har du alltid lurt på hvordan det er å hoppe i strikk i Rjukan? Eller sette utfor elven med elverafting? Kanskje har du vurdert å kontakte ditt lokale dykkesenter? Liker du spenning og adrenalin, ta en tur på skytenbanen, eller kast deg utenfor høyden i Holmenkollen med “Kollensvevet”, hvor du zipliner hele 361 meter med en høyde på 107,5 meter, som om du skulle hatt ski på beina og satt utfor det berømte hoppet selv. I naturfagre Norge finner man er en rekke alternativer til aktiviteter utenom det vanlige, så her er det bare å utforske mulighetene i ditt nærområde!

Planlegg Norges-ferien hos Reiseguiden:

Se alle fly i Norge
Finn hotell i alle Norges byer
Finn leiebiler for en roadtrip i Norge