Publisert 6 juni 2023

Smale veier og krappe svinger kan være et irritasjonsmoment for noen bilister, og en fantastisk opplevelse for andre. Takket være at våre fjell, fjorder og daler har hindret oss fra å smekke opp flerfelts motorveier i hytt og pine er Norge et perfekt land for bilferie. Her er 5 bilturer i Norge som kan ta pusten fra de fleste.

1. Gamle Strynefjellsveg – 100 år gammelt kulturminne

Dette er kanskje den beste måten å få skikkelig nærkontakt med norsk kultur og natur. Den smale veien er et hundre år gammelt kulturminne, og ble laget med håndkraft og opprinnelig ment for trafikk med hest og vogn. Et tips er å kjøre forsiktig og se opp for tyske bobiler og svenske campingvogner mens du lar deg fascinere av naturen som isen langsomt har slipt fram. Når du kjører over Strynefjellet kan du spenne på deg skiene i veikanten ved Stryn Sommerskisenter.

2. Trollstigen/Geiranger – fjellklatring med bil

Trollstien ligger i Romsdal i nærheten av Åndalsnes. Den klatrer oppover den bratte fjellsiden med elleve skarpe svinger som kan få selv den mest erfarne sjåfør til å sitte med hjertet i halsen. Her utfordres du til avansert fjellklatring - med bil! Følelsene veksler mellom imponerte utrop, hjerteklapp, svimmelhet og panikk. Parker bilen og ta en tur på fjellstiene i området, eller lei en kano og opplev stillheten i den speilblanke fjorden.

3. Sognefjellet – norske rekorder på rekke og rad

Kjør mellom Norges lengste fjord, høyeste fjell og største isbre. Her kan du kombinere både Sognefjorden, Galdhøpiggen og Jostedalsbreen på en og samme kjøretur. Kontrastene er mange i det vakre landskapet som skifter mellom jordbruks- og kulturlandskap til arktisk natur på opp til 1434 meter over havet. Fra Gaupne kan du ta en magisk avstikker til de massive fjellene i Jostedalen Nasjonalpark.

4. Atlanterhavsveien – kjøretur på bølgene

Denne unike veien i Møre og Romsdal slingrer seg mellom øyer og skjær. Åtte broer bukter seg som en orm over havet – her får du virkelig følelsen av å kjøre midt ute blant bølgene. Området er et eldorado for naturelskere og alle som er glad i å fiske.

5. Hardanger – blant epler og isbreer

I Hardanger finner du en kompott av flere urnorske ingredienser som fjell og fjorder, fossefall og små lokalsamfunn som livnærer seg på fruktdyrking og fiske. De berømte eplene i Hardanger har du vel hørt om? Folgefonna ligger som en hvit oase i horisonten – ta en avstikker opp på Norges tredje største isbre og prøv deg på brevandring eller stå på sommerski.

Finn overnatting i Norge her
Finn leiebil over hele landet her
Søk flybilletter i Norge