Middelhavets heteste øyer

Nina
Medlem siden 2015, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De er solsikre, har vakre strender og deilig Middelhavsmat. Vi guider deg til Middelhavets mest populære øyer – og to litt mindre kjente som er verdt å få med seg.
Publisert 29 juni 2017

Mallorca

Nordmenns sommerfavoritt og det første charterreisemålet som ble opprettet fra Skandinavia er fortsatt hett. I den sjarmerende byen Palma finner du mange severdigheter, shopping, spisesteder og strender, og katedralen Sa Seu er Spanias mest kjente. Øya er også populær for golf, fotturer og vingårder, så her er det mye å finne på. Du kan også besøke naboøya Menorca på kun 45 minutter meg ferge. Alcudia er et favoritt-reisemål for barnefamilien, og har kan dere kose dere med 15 km kritthvit strandlinje. I nærheten finner du en sjarmerende gamleby og havna Puerto de Alcudia med fiskebåter og fritidsbåter, samt nattmarked og badelandet Hydropark ved havna, og naturreservatet Salbufera like ved Playa de Muro. Stranda Es Trenc er en skjermet og yndet strand, også kjent som Mallorca Karibia på grunn av strandlinjens eksotiske hvite sanddyner og turkise hav.
- Les om våre 8 turkise favoritter på Mallorca.
- 5 herlige hoteller på Mallorca.
- Se alle charterreiser til Mallorca.

Ibiza

Mange forbinder Ibiza med fest og moro, og tilbudet er stort for dem som ønsker en minnerik ferie med mange nye bekjentskaper. Likevel er det også fullt mulig å nyte en avslappet og rolig ferie på den vakre øyen utenfor Spanias kyst. Besøk gamlebyen d'Alt Vila hvor atmosfæren og tempoet er betraktelig roligere og mer idyllisk med romantiske kafeer, katedral og vakker utsikt utover Ibiza by. Ibiza er også kjent for hippie-atmosfæren som gjør det lett å forelske seg i øyen – ikke gå glipp av hippie-markedet Punta Arabi som holdes hver onsdag. Lei også en bil og utforsk øya. 22 minutter unna Ibiza by finner du blant annet La Paloma i San Lorenzo, en idyllisk gammel bondegård hvor alle urter og grønnsaker på menyen dyrkes utenfor restauranten. Med bil kan du også finne mer bortgjemte strender eller ta en tur innom øyas mange yoga retreats. Strender å besøke er blant annet Cala Jondal i San Jose, Cala D’Hort og La Salinas. Sleng deg gjerne med på det rolige båtcruiset Funky Ashram Sunset Cruise for å oppleve bortgjemte bukter og god snorkling. Ta også en dagtur til søsterøyen Formentera mens du er her, som du kan les mer om lenger ned.
- Les mer om opplevelser på Ibiza her.
- Forhåndsbestill leiebil på Ibiza.
- Fly til Ibiza.
- Hotell på Ibiza.

Braĉ

Har du sett et bilde fra Brac, er det mest sannsynlig av den ikoniske stranden Zlatni Rat, som er en av Europa mest fotograferte. Den hvite steinstranden strekker seg ut i det knallblå vannet som en lang hvit spiss omgitt av et lyst turkist skjær. Andre høydepunkter på øya er de grønne olivenlundene, pinjeskogen, vingårdene og den lille fiskerlandsbyen Milna som også byr på sandstrender. Lei en bil eller moped og utforsk øyas høydepunkter, blant annet den koselige havnebyen og Brac' hovedstad Supetar, byen Bol som kan skilte med stranden Zlatni Rat og byen Postira med sitt kulturelle tilbud, vinsmaking og en sandstrand full av ruiner og antikke funn. Et morsomt fun fact er at øyas hvite marmor har bidratt til byggingen av Det hvite hus i USA. Fra Braĉ kan dere enkelt leie en båt med skipper for en dag, og besøke alt fra magiske Blue Cave, dykke i Green Cave, ta turen til den koselige øya Palmizana eller se lavendelengene på naboøya Hvar.
- Finn charterreiser til Brac.
- Finn fly til Brac.
- Finn hotell på Brac.

- Les om alle Kroatias koseligste reisemål her.

Kreta

Ser du etter en mer luksuriøs ferie er Elounda et godt valg, mens byen Hersonissos er populær for party. Platanias eller Agia Marina er også veldig populære badebyer, samt hippiebyen Paleochora på sydkysten. Stranden Elafonissi med sin rosa sandstrand er kjent som Kreta Maldivene, men vær forberedt på en lengre og humpete busstur for å komme deg hit, avhengig av hvor du bor. Det finnes et stort utvalg barnevennlige strender på Kreta, spesielt Almirida på vestre Kreta og Makrigialos på østre Kreta. Stranden Vai på øyas østkyst er også et godt tips. På vestre Kreta kan du dra på utflukt til Samariaravinen, som er en dagstur på omlag 6 timer, eller ta båten ut til øya Spinalonga som helt fram til1957 var en koloni for spedalske. Øya er også interessant for deg som setter pris på kvalitetsprodukter som olivenolje, vin og skinnprodukter, da øya produserer dette selv. Boutari, øyas mest kjent vingård, ligger rett utenfor “hovedstaden” Heraklion.
- Les om 12 ulike feriebyer på Kreta.
- Vi har samlet Kretas beste hotell.
- Finn din charterreise til Kreta.

Sicilia

“Solens øy” Sicilia er Italias største øy, og et av høydepunktene er å se vulkanen Etna på nært hold. Denne kan du bestige den til fots på 4 timer tur-retur. Meld dere også opp til et siciliansk matlagingskurs, for på denne øya er det mye gode oppskrifter og råvarer. Lei gjerne en leiebil, og få med deg byene Ragusa som ligger oppe i fjellene på øyas sørlige deler og er en av de absolutt vakreste på hele Sicilia, samt romantiske Taormina som ligger høyt oppe på en klippe over havet, hvor det går en taubane ned til havet. Hovedstaden Palermo og Taormina finner du bra shopping, og du kan finne fargerike kjeramikkvarer over hele øya. Ta gjerne turen innom Taormina Arte Festival, som varer fra juni til august, samt en båttur til øya Stromboli på Sicilias nordkyst, hvor du får se lavaen som spruter ut av den aktive vulkanen hvert 15. minutt. For sol og bad, ha din base i Giardini-Naxos, Cefalú og Castellammare del Golfo – disse stedene er også barnevennlige. Taormina for romantikk, og Palermo om du vil ha litt storbyliv i nærheten av sol og strand.
- Les mer om Sicilia her.
- Charterreiser til Sicilia.

Malta

Malta kombinerer du vakker storby med sjarmerende fiskelandsbyer, verdenskjent dykking og vakre øyer. Start med å oppleve Valletta, Maltas hovedstad, hvor du finner massevis av kultur, historie og vakre bygninger. Spaser og drikk kaffe i smale, rustikke gater, shop i internasjonale butikker eller besøk en nærliggende strand. På øyas sørøstlige side er det ypperlige forhold for surf og windsurfind på grunn av vindene, mens Golden Bay eller Ghajn Tuffieha er gode alternativ om du vil ligge skjermet for vind og nyte sol og en bok – den førstenevnte er mer luksuriøs med servering på solsengene. Ta også turen til den grønne landsbyøya Gozo, samt den mindre øyen Comino, med sin blå langune og hvite sand. Malta er også et yndet sted for dykkere verden over, spesielt på Gozo. Gled deg til grotter og vrakdykking. Den tradisjonelle fiskerlandsbyen Marsaxlokk med sine fargerike båter og gode sjømatrestauranter er også et must mens du er på Malta. Øya har 300 soldager i året, så det skal være ganske solsikkert å reise hit.
- Les vår store guide til Maltas øyer her.
- Charterreiser til Malta.

2 mindre kjente øyer du bør besøke

Ønsker du å reise et sted hvor du kan koble fullstendig av med laid back stemning og vakker natur? Da bør du vurdere de naturskjønne øyene Formentera og Thassos i år. Sistnevnte blir mer og mer populær i Hellas' reisetilbud, men er fortsatt mye mindre turistifisert enn landets mest populære øyer. Formentera gir deg herlig ro og smellvakker natur. Vi guider deg til de to hvite øyperlene i Middelhavet.

Formentera – Europas vakreste strand

Bare 30 minutter med ferge fra Ibiza finner du den kjente øyas mindre søster-øy – Formentera. Mens Ibiza er kjent for party, men også som en laid-back hippie-hovedstad i Europa, kan du glede deg til en enda mer tilbakelent livsstil på Formentera. Øya har også enda finere strender og kalles ofte for Spanias Karibia. Så om du har drømt om Karibisk sjarm, kan det kanskje være nærmere enn du tror. Den vakre stranden Playa Illetes ble nettopp kåret til Europas fineste med sin kritthvite sand og sitt krystallklare, azurblå hav – så Formentera bør være på alle strandelskeres bucket list! Hotell som ligger nærme denne stranden er blant annet Apartamentos Sabina Playa og Bungalows Eugenio La Sabina. På Formentera kan du nyte gode fisk- og skalldyrrestauranter, sjarmerende landsbyer og hvite strender med turkist hav. Alternativt kan Ibiza kombineres med noen dager på Formentera, for å oppleve begge øyer. For å komme deg hit, fly til Ibiza og ta fergen ut til Formentera. Formentera er perfekt for en avslappende getaway fra mas og kjas hjemme.
- Les mer i vår guide til Formentera.
- Hotell på Formentera.
- Fly til Ibiza.

Thassos – Hellas' skatt i nord

Den vesle øya Thassos i Hellas har blitt mer og mer omtalt de siste årene, og egner seg spesielt bra for rolig strandliv og vakker gresk natur. Landsbyene Limenaria og Potos er de som har mest liv om sommeren, sistnevnte er best for barn, og begge landsbyer har butikker, restauranter, barer og strender i umiddelbar nærhet. Spis blant annet på Mouragio i Limenaria for god og annerledes mat. Sjarmerende Thassos by må også besøkes på ferien. Strendene er det som gjør Thassos unikt, og stranden Saliara, eller Marble beach som den også kalles, er kanskje øyas vakreste. Tilbring også lange soldager på strendene Paradise Beach, Aliki, Psili Ammos og naturbassenget Giola. Gå turer blant olivenlunder eller ta deg en fjelltur opp øyas høyeste fjell, Ipsarion. Besøk det ukentlige markedet i Prinos, og stopp innom den koselige landsbyen Panagia. Thassos er perfekt for deg som vil lade batteriene med sol, natur og god mat i et autentisk Hellas.
- Se charterreiser til Thassos.

I Reiseguidens søkemotor kan du finne alt du trenger til din reise:
- Charterreiser
- Restplass-reiser
- Alle hotell
- Rutefly
- Leiebil
- Ekstra gode tilbud fra reiseselskapene


Fly til Europas populære øyerRimelige charterreiser i sommer


Herlige tilbud til sol & strand