Rolig og romantisk på Ibiza

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lyst til å dra på en romantisk ferietur med kjæresten i sommer? Da kan Ibiza vært et godt valg. Opplev vakre solnedganger, slumrende landsbyer og Europas fineste strand.
Publisert 4 mars 2016

Mange forbinder Ibiza med fest og moro i varme sommermåneder. Men den vesle øya, som er selve hippie-hovedstaden i Europa, byr på så mye mer. Vi har løftet sløret av Ibiza og gir deg oppskriften på en romantisk og rolig opplevelse av øya. Slumrende landsbyer, rolige bukter, yoga-retreats og vakre strender er noe av det som står i sterk kontrast til det Ibiza du kanskje kjenner til.

Sjarm i Gamlebyen

Gamlebyen som troner over Ibiza by, kalt d'Alt Vila, har et helt annet tempo og atmosfære – nesten som å komme til en ny by. Katedralen, brosteinsgater og de kraftige murene kjennetegner strøket i den UNESCO-beskyttede gamlebyen som byr på alt fra trange og koselige smug med kafeer og barer til romantiske restauranter med en uslåelig utsikt. Se også utsikten fra katedralen når skumringen legger seg over Ibiza by og gatene og husene lyser opp i mørket.

Hippie-markedet Punta Arabi

Ta dere en rolig markedsdag, kjøp noen løse, bohemske klær og bli smittet av hippienes flower fower. Punta Arabi er det eldste og største hippiemarkedet på hele Ibiza og holder åpent hver onsdag fra april til oktober. Markedet startet på 70tallet og består av mer enn 400 boder som selger alt fra skinnprodukter, smykker, dekorasjoner og klær i hippie-romantisk stil. Slapp av i skyggen i “skogs-området”, shop i bodene, hør på live reggae og 70-tallsmusikk og ta en kaffe og en matbit på en av cafeene eller restaurantene.

Formentera – perfekt for en dagstur

Kun 30 minutter unna med ferge finner du Ibizas lille søster-øy, Formentera. Denne øya er enda mer laid-back enn Ibiza, har enda finere strender og kalles ofte for Spania Karibia. I tillegg ble den vakre stranden Playa Illetes nettopp kåret til Europas fineste strand. Her kan du nyte gode fisk- og skalldyrrestauranter, sjarmerende landsbyer og hvite strender med turkist hav. Perfekt for en romantisk getaway.

Utforsk øya med bil

Lei en bil og oppdag det autentiske Ibiza. Siden avstandene ikke er å store, kan du enkelt ta deg rundt med bil på kort tid. Oppdag blant annet duftende olivenlunder, rød jord og lokale restauranter med tapas i Ibizas innland. Et eksempel er La Paloma i San Lorenzo, en gammel bondegård hvor alle urter og grønnsaker på menyen dyrkes utenfor restauranten. Restauranten har også et eget bakeri, en hippie-inspirert stil og ny meny hver dag. Det tar 22 minutter å kjøre hit fra Ibiza by. Og hvorfor ikke droppe innom en av yoga-retreatene som ligger strødd over øya for en avslappende ettermiddagsaktivitet sammen? En annen fordel med bil er at du enkelt kan ta deg rundt til øyas beste strender.

Øyas vakreste strender

Vesle Ibiza har hele 80 strender, og den frie kulturen gjør at det også er flere nakenstrender for dem som liker å leve i ett med naturen. For de som søker er roligere atmosfære unna party-strendene, er Cala Jondal i San Jose et godt valg. Den rolige stranden ligger i en bortgjemt bukt med sjarmerende barer og restauranter med furukledde åser som bakgrunn. Her kan du svømme og snorkle kun 25 minutter med bil fra Ibiza by. Slapp av med en hummer-ravioli i sjeselongen på The Blue Marlin, med atmosfærisk musikk i bakgrunnen. Sørvest på øya finner du den buede stranden Cala D’Hort med fin, hvit sand og en uforglemmelig utsikt over den vulkanformede Es Vedra steinen som ligger i havet. Her finner du en blanding av hippier, familier og fashionistas. Kom tidlig om du kjører bil, da parkeringsplassene fort blir fulle. Stranden La Salinas på øyas sydspiss byr på 1,5 km med gyllengul sand og muligheter for å prøve bodysurf og katamaran i bølgene. Dette er regnet som en av Ibizas mest ikoniske strender, men vær obs på at det her er mer liv og røre, med alt fra jet-setere til nudister. Ca 10 min med bil fra Ibiza by.

Båt-cruise

Bli med på et båt-cruise og opplev Ibiza via vannveien. Oppdag bortgjemte bukter og strender, og besøk deler av øyen som er vanskelig å nå så på egenhånd. Dette kan for eksempel kombineres med en dagstur til Formentera med sitt turkise hav og laid-back atmosfære. For romantikkens del, pass på å ikke ende opp på en partybåt med høy musikk. Prøv for eksempel Funky Ashram Sunset Cruise som er tilpasset de som ønsker å nyte et rolig cruise med vakre naturopplevelser.

Romantiske middager

Sa Punta Patchwork Rooftop Restaurant er en av Ibizas beste og mest populære restauranter, kun fem minutter fra byen. Utsikten er fenomenal, og du kan se utover både havet og den skinnende byen. Her serveres du blant annet libanesisk mat med moussaka, libanesisk brød, meze og lam. På Sunset Ashram som ligger ved stranden får du både beach bar og restaurant med utsikt til den vakre solnedgangen om ettermiddagen. Her serverer de alt fra Middelhavs-cuisine og sjømat, til sushi og indisk ved havet. Ønsker dere innendørs-romantikk, prøv restaurant Sa Capella som ligger i en gammel kirke fra det 16.århundre.

Eksklusive hotell

Skal dere virkelig gjøre stas på kjæresteturen kan dere ta en titt på disse hotellene. 20 minutter fra Ibiza by ligger hotellet Hacienda Na Xamena, hele 180 meter opp i fjellet med fantastisk utsikt over havet. Her finner du luksus og høy standard kombinert med hippie-ånden – en uslåelig kombo. På La Torre del Canonigo, som ligger øverst i gamlebyen d'Alt Vila, vil dere få en natt dere sent vil glemme. I terrassesuiten kan dere ta et kveldsbad i deres private badestramp med noe godt i glasset og en unik utsikt over havet. Prisene på disse hotellene er stive, så om dere ønsker å bo her, kan for eksempel et lengre opphold på et annet hotell kombineres med én natt på en av disse.

Dra i rett sesong

Drar du utenom den mest populære turistsesongen fra juni-september, vil dere få øya enda mer for dere selv og likevel kunne kose dere i opptil 20 grader.

Finn din reise til Ibiza i Reiseguidens søkemotor:
- Finn fly til Ibiza
- Alle hotell på Ibiza
- Finn leiebil på Ibiza


Fly til Ibiza



Hotell på Ibiza