Miami + Oslo = sant

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
28.september 2016 kan du fly direkte til Miami fra Oslo med SAS. Å slippe stressende mellomlandinger i London, Frankfurt eller Paris gjør at reisen til den berømte strandbyen nå både går raskere og smidigere, og gir deg mer tid til å utforske selve byen.
Publisert 15 september 2016

SAS' nye storsatsning

USA blir mer og mer populært blant oss nordmenn. New York, Chicago og San Francisco har allerede direkteruter fra Skandinavia, mens Miami med sin avslappede livsstil og hete strandliv har hittil vært foruten – frem til nå. SAS opplyser om at direktereisene til Miami kan bookes allerede og ligger på priser fra 3699,- tur/retur. Flytiden ligger på ca. 10 timer og 20 minutter, og de vil ha 4 direkteavganger fra Oslo i uken, samt 3 direkteavganger fra København per uke. Video on demand, samt mat og drikke er selvsagt tilgjengelig på flygningen, og 23 kg bagasje er inkludert i prisen. I tillegg har du 24 timers åpent kjøp og barnerabatt på opp til 90%.

Om pulserende Miami

Miami består av mange ulike bydeler og forsteder, så det kan være utfordrende å finne frem til rett sted å bo. Her gir vi deg tips til hva du bør se og gjøre, samt steder og hotell som lar deg utforske den verdenskjente strandbyen. Her er det kilometer på kilometer med hvite sandstrender, bygninger i berømt Art Deco-stil og et natteliv preget av latinsk sensualitet og salsarytmer som aldri tar slutt. Før du ankommer Miami må du huske på å ha skaffet en ESTA (en innreisetillatelse) og å ha adresse for den første natten klar til fremvisning.

10 ting å se og gjøre i Miami-området

Miami er kjent som byen med tropisk klima, luksushotell og et hett natteliv omslynget av livsglade mennesker. Her finner du en uendelig rekke av muligheter som kan gjøre ditt opphold unikt. Little Havanna, nasjonalparken Everglades, spa og shopping … det eneste som setter grensene er fantasien. Vi har samlet de beste tipsene.

Ocean Drive
Studér det myldrende menneskelivet fra en fortauskafé på berømte Ocean Drive i South Beach, som er spesielt kjent for sine mange Art Deco-hotell.

Key West
USAs aller sørligste punkt – som er nærmere Cuba enn Miami – byr på en kulturell miks av liberale mennesker som går barføtt og høner som løper fritt i gatene i byen som kalles USAs “karibiske getaway”.

Strendene
Du kommer ikke unna Miamis kjennemerke nr.1: de kilometerlange strendene. Her finner du livvakthus i alle mulige farger. Ved South Beach finner du muskelmenn og lekre bikini-babes langs Ocean Drive, mens Central-delen av stranden er litt mer rolig.

Little Havanna
Siden mesteparten av Miamis innbyggere en latinamerikanere, kan du her boltre deg i latinsk mat og musikk.

Shopping
Utforsk Miamis beste shoppinggater: Collins Avenue, samt Lincoln Road – Miamis aller første gågate. Her kryr det av gallerier, kjedebutikker og mindre spesialbutikker. Her finner du også flust av restauranter og folkeliv. Lincoln Road Mall er Miamis svar på 5th Avenue i New York.

Miami Skyline
Ta en cruisebåt ut og se den berømte Miami Skyline fra sjøen. Her kan du også titte på kjendisenes sommerhus. Opera Winfrey og J-Lo er blant de som har hus i Miami.

Skybar
Nattklubb på Miami Beach, med en Marrakech-inspirert hage – en luksuriøs utelivs-opplevelse utenom det vanlige.

Everglades
Everglades nasjonalpark er et subtropisk våtmarksområde som er beskyttet av UNESCOs verdensarvliste. Parken er hjemmet til flere utrydningstruede arter som alligatorer, Florida-panteren og manater. Du kan også fiske, campe, ta turer til fots eller gli gjennom det store vannlandskapet i båt, da mesteparten av nasjonalparken kun er tilgjengelig via vannveien.

Festivalene
Miamis karneval som strekker seg over 9 dager i mars er byens store begivenhet. Du har også Annual Miami Reagge Festival i august, samt flere musikkfestivaler på sommerstid.

Miami Spa Month
Ikke bare én, men to hele måneder viet til spa og luksus i juli/august-perioden. Her får du supre priser på luksushotellenes spabehandlinger, blant annet på hotellene Fontainebleau, Aqualina resort og Spa og Canyon Ranch Hotel & Spa Miami beach.

10 områder å bo i Miami

Det kryr av muligheter når du skal velge det perfekte stedet å bo i Miami. Alt fra lav-budsjett til ekstravagant luksus, fra historisk til splitter nytt, og klassisk stil vs. den velkjente Art Deco-stilen. For det er nettopp det Miami er spesielt kjent for – sin ekstravagante arkitektur og de mange Art Deco-hotellene.

Ocean Drive
Du kan absolutt bo prisvennelig og sentralt på samme tid. Essex House ligger med gangsavstand til shoppingdistriktene Collins Avenue og Lincoln Road, og hver dag under Happy Hour får du et gratis glass vin og et brett sushi. Mens dette hotellet er mer rolig, kan Cleveland by på en mer festlig stemning – begge hotell ikledd Miamis kjente Art Deco-stil.

South Beach
South Beach har den største mengden boutique-hoteller i byen, og er stedet som tiltrekker seg de største kjendisene og modellene. På det legendariske hotellet Fontainebleau pleide selveste Sinatra å opptre og Marilyn Monroe å henge i baren. Veggene er fullstappet med historie, og er et av de mest luksuriøse stedene du kan sjekke inn – hotellet har til og med sin egen sjokoladefabrikk. Har du litt ekstra å rutte med i reisepotten, anbefales dette som kirsebæret på toppen av en uforglemmelig ferie, men du finner også flere rimelige alternativer fra 400 kroner natten og oppover.

Middle Beach
Dette er området for deg som ønsker å bo i et litt roligere område til en mye hyggeligere pris. Mindre mennesker, men med en like slående vakker strand som South Beach.

Little Havana
I det latinske området vest for Downtown kan du valse nedover Cuban Memorial Boulevard, hamstre sigarer, slå deg sammen med domino-spillerne i Máximo Gómez Park og nyte de latinske vibbene.

Downtown Miami og Brickell
I dette området vest for South Beach og Miami Beach finner du finansdistriktet, en fantastisk havutsikt over Biscayne Bay, ruvende skyskrapere, Port of Miami og shopping muligheter ved Bayside Marketplace og Mary Brickell Village.

South Miami
By-forstaden South Miami, sør for Downtown, grenser blant annet til Coral Gables. Her finner du blant annet Miami MetroZoo som huser over 1200 dyr.

Coconut Grove and Coral Gables
Sør for Downtown Miami finner du rikmanns-forstedene Coral Gables og Coconut Grove. Før var det en bohemsk landsby, men nå er Coconut Grove kjent for sitt alfresco Cocowalk shopping og restaurant compleks, samt Broadway shows på Coconut Grove Playhouse fra 1950. I Coral Gables finner du hus i middelhavs-stil og eksklusive butikker.

Design District
Nord for Downtown finner du Design District's kunstgallerier og restauranter, som også grenser til det fargerike nabolaget Little Haiti.

Key Biscayne
Vannsport-entusiaster strømmer til strendene til den tropiske øyen Key Biscayne. Miami Seaquarium marine park er også en stor attraksjon for familier.

West Miami
Siden Miami bare fortsetter å vokse, har utbyggingen fortsatt utover mot flyplass-området hvor det har vært enormt med plass til å bygge både tennis- og store golfbaner i verdensklasse. Selv om det er mangel på sjøutsikt, gjør området opp for seg med uttallige fasiliteter.
Her kan du sammenligne og bestille hotell i Miami.

Å komme seg rundt i Miami


Fra flyplassen
Flyplassen i Miami er veldig travel, med 100.000 mennesker farende gjennom hver eneste dag. Tar du en taxi inn til byen koster det rundt 70 dollar (de har ofte fastpris avhengig av sonen du skal til), men det går også buss og tog inn til byen med hyppige mellomrom. Bussen the Airport flyer går hver halvtime og koster kun 2, 35 dollar. Supershuttle-busser har avgang utenfor bagasjehallen, og med avganger døgnet rundt til både Downtown Miami og South Beach. Buss J går direkte til South Beach med en times reisetid. Man kan også ta metrobuss og metro fra Miami Central Station, som du kommer deg til via MIA Mover-toget fra MIA Mover Station på flyplassen.

Transport i selve Miami
Miami har blitt nominert av Forbes som Amerikas reneste by, så det er en flott by å ta seg rundt i til fots om du ikke planlegger å gå altfor lange avstander. Om du holder deg til området rundt South Beach, kan du enkelt komme deg rundt dit du ønsker til fots, med taxi eller ved å leie en bysykkel via CityBikes. Om du heller ønsker å utforske store deler av Miami kan du bruke Metrorail og Metrobuss. Planlegger du å bruke dette ofte, kan du kjøpe et 7-dagerspass for 26 dollar. Taxier er ganske enkelt å få tak i på gatene, ellers er også Uber et mye brukt fremkomstmiddel til en rimeligere prisklasse. South Beach Local er en shuttle buss som du rimelig kan kaste deg på.
Her kan du sammenligne pris på leiebil og bestille.

I Reiseguidens søkemotor finner du din reise til Miami:
- Flybilletter til Miami
- Hotell i Miami
- Leiebil i Miami


Flybilletter til MiamiSentrale hotell i Miami