6 høydepunkter på Tenerife

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
På Tenerife er havet så varmt at du kan bade året rundt og øyen er et paradis for deg som liker sol, bad og shopping. Her er en guide for deg som vil vite mer om Kanariøyenes største øy.
Publisert 3 november 2016

Tenerife er en del av Spania og ligger bare tretti mil fra Afrikas kyst. Øya er formet som et strykejern som peker mot nordøst., hovedstaden Santa Cruz ligger i nærheten av spissen og de store feriebyene i det det sydvestre hjørnet. De fleste hotellene på Tenerife ligger i byene Playa de las Américas og Los Cristianos på den solsikre sørsiden av øya, og byene har vokst så mye at det ikke lenger finnes noen tydelig grense mellom de to. Los Cristianos var tidligere en fiskeby, noe man kan merke på det labyrintlignende gatenettet. Usikker på hva Tenerife har å by på? Vi har samlet 6 tips til hva du kan gjøre på den solfylte øya:

Gå tur på stranden

Feriebyene som ligger lengst sør på Tenerife er så små at du kan gå uansett hvor du skal. Langs stranden går det en strandpromenade fra Los Cristianos til Playa de las Américas og videre til de mindre byene San Eugenio, Fanabé og La Caleta. Det finnes mange taxibiler med det kan være vanskelig å forklare hvor man skal fordi mange av feriebyene ikke har noen gateadresser.

Vannsport, dykking og badeland

Tenerife er et paradis for deg som liker vannsport som dykking, paragliding, jetski og den litt roligere varianten pedalbåt. De fleste strendene er barnevennlige og langgrunne med rolig hav og badetemperaturer som nesten aldri går under 18 grader på vinteren. Når barna blir lei av stranden kan dere ta gratisbussen til vannparken Aqualand Costa Adeje med vannrutsjebaner, barnebasseng og delfinarium, eller Siam Park som er Europa største badeland.

Utflukter: Vulkaner, pyramider og UNESCO verdensarv

Øya er skapt av vulkaner og det er derfor mange fjell her. Lange sykkelturer er bare for ekstremsyklister, men det finnes flotte turstier i alle vanskelighetsgrader. Spanias høyeste punkt er den 3718 meter høye vulkanen Teide som ligger midt på øya. Du kommer deg dit med enten leiebil eller kollektivtransport. Fra parkeringsplassen kan du ta linbanen til et perfekt utsiktspunkt. For å gå den siste biten til toppen kreves det at du har en spesiell tillatelse. En av verdens mest mystiske plasser finner du i byen Güimar i nærheten av hovedstaden Santa Cruz. Her står flere pyramider som er laget av Thor Heyerdahl som også har et eget museum her. De fleste museene på Tenerife ligger eller i hovedstaden Santa Cruz. I utkanten av byen ligger flere bygninger, La Laguna, som står på UNESCOs verdensarvliste.

Velg mellom øyas 9 golfbaner

På Tenerife trives også golfentusiasten – her er det nemlig 9 golfbaner å velge mellom hvor hullene er designet av golfproffer. Banene kan utfordre spillere på alle nivåer og friste med flere vakre havutsikter. 23 grader året rundt gjør det behagelig å spille, og gir deg en fin solglød etter en dag på banen. Ta med ditt eget golfsett mot å betale for spesialbagasje på flyet eller lei golfutstyr på øya.

Lav moms = lave priser

Kanariøyene er et frihandelsområde med veldig lav moms på fem prosent. Prisene er derfor veldig lave på alt fra sko og vesker til parfyme og smykker. Skal du kjøpe elektronikk burde du være veldig forsiktig – mange har åpnet esken først når de er kommet hjem og oppdaget at den inneholder ingenting annet enn stein. Kjøp heller ikke noe fra gateforselgere da det er ulovlig.

Ekstrem potet

Det er ikke bare sandstrendene som er svarte på Tenerife, her koker man poteten i havsalt til den blir helt svart. Resultatet er “papas arrugadas” og serveres med den lokale sausen “mojo”. Mange restauranter serveres spanske klassikere som tapas og paella, men bare et fåtall serverer den lokale spesialiteten kjøttgryte av kanin. Prøv gjerne Tenerifes egen kaffedrink “barraquite” som serveres i glass. Den inneholder kaffe, melk, kanel, sitronsaft og likør.

Slik kommer du deg hit

Det tar cirka seks timer å fly fra Norge til en av Tenerifes flyplasser, Norte Los Rodeos (i nærheten av hovedstaden Santa Cruz) eller Reina Sofia i sør. De fleste charterselskapene flyr til Reina Sofia som ligger cirka 15 kilometer fra Playa de las Américas og da kan du bestille transferbuss til hotellet. En taxi fra flyplassen koster cirka 30 euro.

I Reiseguidens søkemotor finner du fler reiser til varmen:
- Alle charterreiser til Tenerife
- Alle charterreiser til Kanariøyene
- All inclusive på Kanariøyene


Charter til Tenerife