3 skjulte perler på Tenerife

Louisewinberg
Reiseguiden, besøkt 35 land

Foto: iStock
Foto: Louise Winberg
Foto: louisewinberg, medlem siden 2010
Tenerife lokker mange nordmenn til sol og varme i vinterhalvåret. Her er 3 gode tips til deg som ønsker å styre unna masseturismen og heller oppleve det "ekte" Tenerife.
Publisert 17 januar 2018

Mens de fleste soltørste nordmenn reiser til populære reisemål som Playa de las Américas, Los Cristianos og Puerto de la Cruz når de skal til Tenerife, er et godt tips å bo i en av de mindre byene. Hva med Vilaflor i nærheten av vulkanen Teide, Garachico i nord eller Los Gigantes på vestkysten? Disse tre perlene er perfekte om du vil oppleve et roligere og mer ekte Tenerife.

Vilaflor – ro og velvære ved vulkanen Teide

Vilaflor ligger på den sørlige delen av øya og er den byen med høyest beliggenhet på hele Tenerife – hele 1400 meter over havet. Byen er omringet av vakker furuskog. I byen selges blondeduker og broderte duker, en tradisjon som stammer fra 1800-tallet. Her opplever du en ro som du bare kan få langt borte fra de store turistområdene. Det er heller ikke langt til vulkanen Teide der du kan gå på tur og kanskje prøve deg på litt kondisjonstrening på høy høyde. Glem ikke solfaktor! Solen er sterk her oppe og den tørre luften gjør at det er viktig å drikke mye vann.

Garachico – ekte sjarm og vulkanske basseng

Garachico er en liten, hyggelig landsby som ligger på den nordlige delen av øya, cirka seks mil fra hovedstaden Santa Cruz. Ved torget spiller de eldre herrene i byen sjakk og det er mange koselige restauranter å velge mellom. Nede ved stranden bader du i naturlige vulkansk basseng av svart lavastein. I dag ser mange på Garachico som Tenerifes vakreste reisemål på grunn av sine brosteinsbelagte gater, nydelig restaurerte kirker, kystnære sjøvannsbassenger og sin tradisjonelle kanariske karakter.

Los Gigantes – vakker utsikt i Mascadalen

Området rundt Los Gigantes preges av dramatiske klipper og har vakre strender av svart lavasand. Her er det mange bra restauranter og har en veldig rolig atmosfære. Det er perfekt å ha leiebil her for å kunne ta seg rundt å oppdage øya på egen hånd. Kjør til Mascadalen som viser hvordan livet en gang var på Tenerife. Utsikten her er fantastisk, og for deg som orker burde du gå gjennom dalen for å se på lavaruiner og nyte av den vakre og grønne naturen. Turen tar cirka to timer og når du kommer ned til kysten, et område som tidligere var tilholdssted for pirater, har du en fantastisk utsikt over Los Gigantes klipperaviner.

Slik kommer du deg hit

Det går charter til Los Gigantes. Du kan også velge å bo i noen av de store turistområdene og ta kortere utflukter hit. Fra flyplassen til disse delene av Tenerife tar det cirka 1,5 time med buss. Om du ikke henter ut leiebil på flyplassen er det bra å bestille transfer med charterarrangøren. Fra Oslo tar det 5 timer og 50 minutter å fly til Tenerife.

Finn din reise her:
» Se charter til Los Gigantes
» Finn fly til Tenerife
» Se alle charterreiser til Tenerife


Tilbud – Tenerife


Charter til Tenerife