Topp 5: Tips til en aktiv ferie på Tenerife

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: iStock
Tenerife er ev av de herlige Kanariøyene som kan friste med et solsikkert klima og milesvis med strender. Men alle vil jo ikke ligge på en solseng hele ferien – her guider vi deg til en mer aktiv ferie på Tenerife.
Publisert 30 januar 2019

Vulkanøya Tenerife er den største av alle Kanariøyene og har siden lang tid tilbake lokket til seg spreke besøkere fra hele verden, men kanskje først og fremst fra Skandinavia. Her ligger Spania høyeste topp, Pica de Teide, som er en vulkan som rager hele 3718 meter over havet. Det er lett å forstå hvorfor øya har en så sterk tiltrekningskraft da den bortsett fra alle vakre turstier kan friste med ett solsikkert klima, tropiske vingårder og fine strender. Her gir vi deg noen tips på hva du kan gjøre om du foretrekker en aktiv ferie, eller om du helt enkelt blir lei av solsengen.

1. Naturskjønne vandringer

På Tenerife finnes det mange flotte turstier med ulik vanskelighetsgrad. Du kan velge å kjøpe et kart og gå på egen hand eller så går du med en guide som kan vise deg veien til de beste plassene, som også passer din fysikk og kondisjonsnivå. Det er virkelig å anbefale om du ikke er vant til å gå på lengre vandringer. Noen av de mest populære turene bruker å inkludere Tenerifes vulkaner; Chiyero, Pico Viejo og selvfølgelig den største av dem alle, Teide. Pass på å nyte av atmosfæren og noe godt å spise i noen av de vake byene Garachico og Orotava, eller avslutt dagens vandring med et bad i det blå havet.

2. Sykle på Tenerife

Prøv en helt ny måte å oppleve Tenerife på. Fra sykkelsetet får du helt andre opplevelser enn når du ser øya gjennom vinduet på en buss eller i en bil. Dessuten får du rørt på deg og kan unne deg litt ekstra godsaker på kvelden. Du kan velge å ta med din egen sykkel på flyet, men for å gjøre det så enkelt som mulig er det like greit å leie en på plass. Det finnes mange bra og profesjonelle sykkelutleiere som dessuten har organiserte sykkelturer på flere steder på øya. Flere av dem anbefaler at man bestiller sin sykkel allerede før man reiser hjemmefra. Syklene er bra landeveissykler og mountainbikes i alle størrelser. De fleste tilbyr også å hente deg på hotellet slik at det blir så enkelt som mulig for deg.

3. Et golfparadis

Når snøen ligger tung over Norges golfbaner eller når regnet plasker ned er det lett å forstå hvorfor mange golfere kommer hit. Her finnes det så mange bra golfbaner, og uansett hva du har i handicap så finnes det en bane som passer for deg. På den nordlige delen av øya finner du Buenavista Golf Club, Golf la Rosaleda og Real Club de Golf. På den sørlige delen ligger Golf del Sur, Amarilla Golf og Las Américas. På vestkysten ligger Golf Costa Adeje, The Golf & Spa Resort of Abama og nihullsbanen Los Palos. Uansett hvilken bane du velger å spille på har du fantastisk vakre omgivelser med alt fra lavasand til vingårder.

4. Badeland og dyrepark

For barnefamilier eller for deg med et barnslig sinn så er Siam Park noe du ikke får gå glipp av når du er på Tenerife. Med en overflate på 185 000 kvadratmeter finnes det mye å gjøre både for voksne og barn i alle aldre. Parken er eksotisk og vakker, og føles ikke oppbygd og falsk som mange slike parker kan være. Her finnes det vannsklier i alle former, du kan delta i surfekurs og gå for all del ikke glipp av det flytende markedet. Hele Siam Park er inspirert av Thailand og lokker folk fra nær og fjern. Loro Parque er en annen park på øya som er hjem for mange eksotiske dyr og planter. Her kan du se alt fra spekkhuggere, delfiner og haier til tigre, jaguarer og gorillaer. Siden Siam Park ligger på øyas sørlige del og Loro Parque ligger på den nordlige delen er det bra å kjøpe en “Loro Parque and Siam Park Twin Ticket with Transport” for å slippe å fikse transport selv.

5. Surfing og bad

Om du etter alle de energikrevende aktivitetene vil unne deg litt tid på stranden finnes det mange fine strender å velge mellom. Playa de las Teresitas på øyas nordøstlige del passer for alle med sin gule og langgrunne strand, palmer som gir skygge og rimelige strandkiosker. Her slipper du ofte å dele plassen med alt for mange andre turister også. En annen barnevennlig strand er Playa San Juan på øyas vestkyst som bortsett fra den svarte sanden også kan friste med lekeplass, offentlige dusjer og uteserveringer. For deg som liker høye bølger og å surfe er Playa del Socorro på Tenerifes nordlige kyst perfekt. Her ligger også kaféen La Surferia som frister surferne, og andre, med gode salater, øl og gratis wifi. Du kan selvfølgelig også bare slappe av på noen av de mer lett tilgjengelige strendene i Playa de las Américas, Playa Jardin, Los Christianos og Los Gigantes.

Aktivitetene tar aldri slutt

Det er vanskelig å ikke være aktiv på Tenerife. Bortsett fra aktivitetene vi nevner her så finnes det bra dykking, og La Catedral sies å være den beste dykkeplassen. For deg som liker å fiske er det noe du kan gjøre her året rundt, men om du vil få sjansen til å dra opp din egen tunfisk er den beste tiden mai til september. Liker du når adrenalinet pumper i blodårene kan du prøve deg på å fjellklatring, skjermflyging eller kitesurfe. Gå heller ikke glipp av Tenerife Walking Festival som går av stabelen 21-25. mai i år. Hit er vandringsmennesker fra hele verden velkommen for å oppdage øyas fantastiske utvalg av turstier.

Slik kommer du deg hit

Til Tenerife flyr alle de store charterarrangørene som for eksempel Ving, Apollo og Star Tour. Du kan også fly med rutefly til Playa de las Américas og Santa Cruz. Et direktefly til Tenerife betyr en reise på cirka 6 timer fra Oslo.

På Reiseguiden kan du finne din reise til Tenerife:

Charter til Tenerife
Rutefly til Tenerife
Restplass til Tenerife


Charter til Tenerife