5 spennende reisemål i Spania

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det spanske fastlandet har mange koselige feriebyer. Vi har samlet 4 favoritter på fastlandet som virkelig fortjener å stå på din bucket list, samt bohem-øyen Ibiza.
Publisert 17 juli 2023

San Sebastian – strandliv i tapaens hjemby

Chorizo, manchego, serranoskinke… vi får vann i munnen bare av å si ordene. Nord i Spania finner du San Sebastian, som er spanjolenes egne feriefavoritt, for ikke å nevne at Vagabond har pekt ut byen som beste ferieby å utforske for sommeren 2016. Om mat er en viktig del av ferieopplevelsen din er Spania er et bra reisemål, og da spesielt San Sebastian – tapaens “hjemby”. Ta turen til området Parte Vieja for en kulinarisk sanseopplevelse, hvor du kan bestille “pintxos”, eller tapas. San Sebastian er faktisk den byen i verden med nest-mest Michelin-restauranter å skilte med, så her kan du veksle på disse og de mer low-key spisestedene som også serverer utsøkt tapas. Prøv en av San Sebastians mest eksprimentelle tapasbarer; Bar Zeruko eller A Fuego Negro. Ved San Sebastian finner du også 4 strender, og stranden La Concha sies å være en av verdens vakreste bystrender på grunn av sin flotte strandpromenade, sin finkornete sand og idylliske beliggenheten i en bred bukt. Liker du å surfe kan du dra til stranden La Zurriola, hvor du finner et aktivt surfemiljø og utfordrende bølger. Ta også vandringen opp til Monte Urgull, som leder til en fantastisk utsikt over San Sebastian og borgen Castillo de La Mota som har en 12 meter høy Kristus-statue som ser ned på byen. Om kveldene bør du ta turen til baren og jazztempelet Bar Altxerri. Det er ikke lange veien å kjøre til Biarritz i Frankrike heller, så ta gjerne en dagstur dit når du først er her.

Å komme seg hit: Det finnes ingen direktefly fra Norge. Du flyr rimeligst til Bilbao og deretter med direktebussen fra flyplassen til San Sebastian. Det tar nesten 5 timer inkludert ett mellomstopp. Du kan også fly til Biarritz i Frankrike – herfra er det kun en 30 minutters biltur til San Sebastian.
Finn fly til Bilbao // Hotell i San Sebastian

Estepona – autentisk på Solkysten

Leter du etter et sted på Den spanske solkysten som ikke er overfylt med turister, men som derimot er en favoritt blant spanjolene selv? Da bør du besøke Estepona, den roligere naboen til sine Solkyst-søstre Marbella og Torremolinos. Byen ligger litt lengre ned på den 200 km lange kystremsen Costa del Sol som bader seg i sollys hele 320 dager i året. Estepona med sine 50.000 innbyggere er en av de få destinasjonene på Den spanske solkysten som virkelig har klart å beholde sin sjarm og karakter til tross for turismen. Her finner du små, trange gater som er bedre egnet for hester enn bil, deilig tapas og koselige fortauskafeer, samt kulturtilbud i form av museer og gallerier. Feriebyens 21 km lange kyststrekning har 4 hovedstrender, men den mest populære er La Rada Beach. Windsurfing og kiting er populært langs Esteponas strender, og du kan også ta et slag golf på en av byens golfbaner. Ta turen innom den sjarmerende gamlebyen og se fiskebåter laste av dagens fangst på fiskermennenes side av marinaen. Nyt god mat på en rekke tapasbarer, finn ferieskatter på gatemarkedene og spaser gjennom Centro Historico de Estepona med alle sine fargerike blomsterpotter. Bare 25 minutter med bil innover i landet finner du den hvite landsbyen Casares oppe i fjellene, som byr på ekte andalusisk sjarm og vakkert utkikt til solnedgangen. Det sies at selveste Julius Caesar ble helbredet av vannet her, og du finner også ruiner av et arabisk slott og Ballesteros' huler. Estepona ligger 85 km fra Malaga flyplass, ikke så langt fra Gibraltar om du ønsker å ta en dagstur dit.

Å komme seg hit: For å komme deg til Den spanske solkysten kan du fly direkte til Malaga med selskap som SAS og Norwegian. Reisen tar ca. 4 timer.
Finn hotell i Estepona // Finn fly til Malaga

Barcelona – storbypuls og gylne strender

Barcelona med sin storslåtte arkitektur, gylne sandstrender og deilige mat blir bare mer og mer populært, både som weekend- og ukesferie. Som med San Sebastian er dette et bra reisemål for å kombinere storby og strandliv. Maten er nesten en grunn i seg selv til å reise hit – nyt deilige churros, sangria og tapas. Ved stranden florerer det av sjømatrestauranter, mens du finner god tapas og andre internajonale retter i El Born og resten av gamlebyen, blant annet Comerç 24, Cal Pep og Art Nouveau-brasseriet Grand Café fra 1920. Den mest kjente stranden er den kilometerlange Barceloneta Beach, kantet med restauranter og kafeer. Den er kanskje den med folksomme, men også den mest underholdende, med alt fra sandkunstnere til musikere. Prøv også stille Ocata Beach, nudistvennlige Mar Bella Beach eller de unges favoritt; Nova Icaria Beach. Byen er spesielt kjent for basiliskaen Sagrada Família, som etter planen skal være ferdig bygget i 2026. Det har da tatt 144 år å bygge den ferdig. Du kan også se flere av Picassos viktigste malerier på Picasso-museet, eller stikke en tur innom det store La Boqueria-markedet, som er et matmarked med alt fra geitehoder til friske grønnsaker, gårdsegg, tørket frukt, kjøtt og sjømat. Ta også turen innom Park Güell, designet av Gaudi, som er en offentlig park som består av flere parker og arkitektoniske verk i spennende farger og fasonger. Barcelona har også Europa største akvarium. Vil du virkelig kjenne på den spanske lidenskapen, dra på fotballkamp på Camp Nou – FC Barcelonas hjemmebane, som rommer 100.000 mennesker og stemning opp til taket. Vil du bo litt utenfor byen kan du prøve ut de tre feriebyene Cambrils, Salou og Sitges som ligger langs Costa Dorada, den flere kilometer lange kyststrekningen sør for Barcelona og en av Spanias' vakreste.

Å komme seg hit: Det finnes pakkereiser med Ving, Apollo og Solfaktor, samt billige rutefly direkte til Barcelona med blant annet Norwegian, Vueling, Iberia og British Airways. Det tar ca. 3,5 time å fly fra Oslo til Barcelona.
Charter til Barcelona // Fly til Barcelona //
Hotell i Barcelona

Marbella – livsnytelse for fiffen og golferen

Herlige lounger, glitrende marina og lange strender. De fleste av oss har bekjente som sjekker inn i Marbella sommer etter sommer, og det er ikke akkurat et ukjent navn på Den spanske solkysten. Etter et ansiktsløft er byen vakrere enn noensinne, og i motsetning til andre strandbyer langs Den spanske solkysten byr Marbella på en mer luksuriøs “feel”. Her får du både sjarm i de koselige smågatene med hvitkalkede hus og fargeglade blomster i gamlebyen, og kan nyte deilig kaffe, vin, tapas og matvarer i sola på byens restauranter, barer og kaféer. Noen av de beste strendene i området er Playa Nagüeles og Bounty Beach. Her venter sandstrender, palmer og iblant besøk av kjente DJ ‘er. Marbella er en eksklusiv ferieby og vil du henge med de rike og berømte skal du sette kurs mot Puerto Banus, med sine yachter, luksusbutikker, casinoer og nattklubber. Golferen vil også trives bra på en av Marbellas over 50 (!) golfbaner – du finner til og med et stort internasjonalt golfhotell her. Frister det med en utflukt eller to kan du ta turen langs kysten hvor det vrimler av vakre, hvite fjellandsbyer, katedraler og mauriske slott, eller dra på utflukt til Gibraltar, Granada, Sevilla, Ronda og Màlaga.

Å komme seg hit: Det går charter hit med blant annet Solfaktor, Solia og Ticket. Reiser du på egenhånd tar du fly til Malaga og deretter er det en kjøretur med buss eller bil på 50 minutter.
Charter til Marbella // Finn fly til Malaga //
Hotell i Marbella

Laidback hippie-sjarm på Ibiza

Frister det mer å reise til en av de spanske øyene? Da kan vi anbefale Ibiza, som passer både partygjengeren og den romantiske hippie-bohemen. Setter du kursen mot Ibiza i sommer kan du glede deg til en utrolig sjarmerende gamleby (d'Alt Vila), hele 80 vakre strender og en rekke gode restauranter – spis blant annet libanesisk på Sa Punta Patchwork Rooftop Restaurant med fantastisk utsikt over havet og byen som bader i lys, eller hva med Sa Capella som ligger i en gammel kirke fra det 16.århundre? Det finnes også mye spennende å utforske i Ibizas innland. Lei en bil og legg ut på oppdagelsesferd, og besøk alt fra bondegård-restauranter til yoga-retreats. Ibiza kalles selve hippie-hovedstaden i Europa, og er du her må du stikke innom hippie-markedet Punta Arabi hvor du kan handle en hippie-romantisk sommerstil og høre på live reaggea og 70-tallsmusikk. En dagstur som er et must fra Ibiza er den vakre øyen Formentera, eller “Spanias Karibia”, som også har Europas fineste strand – Playa Illetes. Her dominerer farger som hvitt og turkist, og du kommer deg hit på 30 minutter med ferge.

Å komme seg hit: Det tar ca. 5,5 timer inkludert ett mellomstopp å fly til Ibiza med KLM. Det går ikke charterreiser fra Oslo til Ibiza, så bestill fly og hotell på egenhånd.
Fly til Ibiza // Hotell på Ibiza


Finn din reise til Den spanske solkysten hos Reiseguiden

Fly til Malaga
Charterreiser til Costa del Sol
Restplass-reiser til Costa del Sol


Fly til Spania