5 skjulte perler sør for Barcelona

Louisewinberg
Reiseguiden, besøkt 35 land

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Langs gullkysten Costa Dorada ligger det mange ukjente, små perler blant de større badebyene. Her er 5 spanske "hideaways" hvor du kan finne din egen oase langt unna masseturismen.
Publisert 27 januar 2020

Costa Dorada ligger sør for Barcelona, og strekker seg fra Cunit i nord til den pittoreske fiskelandbyen Les Cases d'Alcanar i sør. Langs den 20 mil lange kystlinjen ligger kjente badebyer som Salou, Cambrils, La Pineda og Tarragona. Men den gylne kysten har også mange mindre kjente byer som er vel verdt et besøk – her er våre topp 5.

1. Få turister i den spanske favoritten Cubelles

Sammen med den nærliggende byen Cubelles, er Cunit en by som spanjolene selv reiser på ferie til, mye takket være roen og den vakre naturen. Her eksisterer ikke stress, og tapasbarene, kafeene og butikkene er nesten fri for turister. Cunit har en lang sandstrand der du i ro og fred kan nyte den spanske solen.

2. Lange strender i Coma Ruga

Rett sør for Cunit ligger den lille kystbyen Coma Ruga. Her finnes vakre strender som du kan ha nesten helt for deg selv. Det klare havvannet har en høy konsentrasjon av jod og skal ha helsebringende effekter. På grunn av dette er Coma Ruga kjent som en kurby og populært for helsereiser. I sentrum finner du en hyggelig boulevard med mange uteserveringer og noen restauranter. For mer liv og røre kan man gå til nabobyen Calafell.

3. Tamarit – strand og middelalderbyer

Tamarit er en hyggelig by som ligger i nærheten av den historiske byen Tarragona. Her domineres kystlinjen av en festning fra 1200-tallet, Castell de Tamarit. På den ene siden av borgen ligger den lille bukten Cala Jobera, og på den andre siden ligger den stranden Playa Tamarit. I nærheten ligger også en annen historisk by, Altafulla, med severdigheter, butikker, barer og bra restauranter.

4. Sjarm i L'Ametlla de Mar

Midt på Costa Dorada ligger den sjarmerende fiskelandsbyen L'Ametlla de Mar med sin havn, smale gater og fortreffelige fiskerestauranter. Soldyrkere kan besøke idylliske strender og badebukter som Cala Mosques, Cala Vidre, Cala Santes Creus og Cala Calafat. Naturelskere burde ikke gå glipp av denne byen, her ligger nemlig et av de største fuglereservatene i verden.

5. UNESCO-arv i El Perelló

Rett sør for L'Ametlla de Mar ligger El Perelló. I denne lille byen kan du spasere på den gamle, romerske Via Augusta og se hulemalinger som står på UNESCOs verdensarvliste. El Perelló har flere herlige badebukter og strender som for eksempel Playa Santa Lucia. Foretrekker du å sole og bade i ro og fred burde du gå til Cala Moro eller Playa Moro de Gos.

Søk og sammenlign reiser til Costa Dorada

Charter til Costa Dorada
All inclusive til Costa Dorada
Fly til Barcelona
Hotell på Costa Dorada


Charter til SpaniaFly til Barcelona