Perler på den spanske solkysten

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: iStock
Den kryr av koselige feriebyer på den spanske solkysten der du kan henge på stranden, spise gode tapas eller danse hele natten. Her er våre 5 favoritter.
Publisert 23 januar 2019

Vil du finne en sydenreise på en enkel og rimelig måte? Da bør du ta flyet til Malaga som ligger på den spanske solkysten. Herfra kommer du den enkelt til flere populære feriebyer der du slappe av og fylle på kroppens D-vitaminlager. Her er fem av våre favoritter.

Marbella

Koselige smågater med hvitkalkede hus og fargeglade blomster. Massevis av restauranter, barer og kaféer. Marbella har et stort utvalg av det aller meste. Noen av de beste strendene i området er Playa Nagüeles og Bounty Beach. Her venter sandstrender, palmer og iblant besøk av kjente DJ ‘er. Marbella er en eksklusiv ferieby og vil du henge med de rike og berømte skal du sette kurs mot Puerto Banus. Her er det luksusbutikker og nattklubber der fokus ligger på å se og bli sett. Bra, og billigere, shopping finner du blant annet på kjøpesenteret Las Cañadas, på varehuset El Corte Inglés og i de gamle bydelene. Hit kommer du deg med fly til Malaga og deretter en kjøretur med buss eller bil på 50 minutter.
Her kan du sammenligne pris på hotell i Marbella

Torremolinos

En av Spania eldste feriebyer og en av de første og bli kjent på populære Costa del Sol. Her er det en lang, bred strand og et stort utvalg av blant annet fisk- og skalldyrrestauranter. Den eldste delen av byen, Carihuela, er velbevart og har en veldig hyggelig atmosfære. Området San Miguel er også velbesøkt med sine mange butikker, restauranter, barer og kaféer. Vil du henge med lokalbefolkningen skal du dra til pinjeskogen nord for byen der spanjolene samles på søndager for familiepiknik. Til Torremolinos kommer du deg med fly til Malaga og deretter buss eller bil, en tur som tar cirka 30 minutter.
Her kan du sammenligne pris på hotell i Torremolinos

Fuengirola

Med en åtte kilometer lang strand og en fin strandpromenade med flere barer og restauranter er det lett å forstå hvorfor Fuengirola er en populær ferieby. Her er det også en småbåthavn med mange barer, restauranter og nattklubber. Midt i byen ligger en fin dyrepark som dessuten har åpent på natten. Er du en av de som liker å shoppe i ferien finnes det mye bra shopping rundt Plaza de la Constitucion, på det store kjøpesenteret Miramar og byens store marked Fuengirola Street Markets. Der er det åpent tirsdager og lørdager, og er faktisk et av landets største markeder. Til Fuengirola kommer du deg lettest med fly til Malaga og deretter buss eller bil, en tur som tar cirka 30 minutter.
Her kan du sammenligne pris på hotell i Fuengirola

Torre del Mar

Den gamle sukkerbyen Torre del Mar er en by som tidligere ikke har vært et spesielt populært reisemål, men de seneste årene har mye skjedd i byen. Strandpromenaden Paseo Maritimo er et samlingspunkt i Torre del Mar. Her deler syklister, skatere, løpere og barnefamilier på plassen. det er alltid mye liv og røre og det ligger restauranter og barer på rekke og rad. Vil du shoppe er kjøpesenteret El Ingenio Mall populært, og du kan handle på kjente spanske butikker som Mango og Bershka. I byens finnes det selvfølgelig også en lang og bred sandstrand og du slipper å slåss om solsengene. Til Torre del Mar tar du deg med fly til Malaga og deretter venter en kjøretur på cirka én time.
Her kan du sammenligne pris på hotell i Torre del Mar

Malaga

Malaga er Spanias sjette største by, Pablo Picassos hjemby og har solkystens største flyplass. Byene er perfekt for deg som vil ha både by og strand i ferien. I området er det også mange golfbaner og mange reiser hit kun for å spille golf. Vil du se på fotball skal du dra til Estadio La Rosaleda. Malaga er kjent for sine tapas, det smaker visst nok litt bedre enn andre plasser i landet. I Malaga kan du også bruke alle feriepengene dine på shopping, velg mellom alt fra varehuset El Corte Inglés og kjøpesenteret Plaza Major til byens store marked Atarazanas. Og ikke minst – et hav av skobutikker for alle smaker.
Her kan du sammenligne pris på hotell i Malaga

Slik kommer du deg til Malaga

Til Malaga kan du fly direkte med flyselskap som Norwegian og SAS fra byer som Oslo og Bergen. Flyreisen tar cirka 4 timer. Fra andre flyplasser blir det en mellomlanding.

I Reiseguidens søkemotor finner du din reise til Malaga-området:

Flybilletter til Malaga
Hotell i Malaga
Leiebil Malaga


Fly til MalagaTilbud – Sol & Bad