Middelhavets 10 beste strender

Khaki
Reiseguiden, besøkt 25 land

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Mikael Jägerbrand
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Mikael Jägerbrand
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Middelhavet har tusenvis av strender. Her er noen av våre favoritter på populære reisemål som Algarvekysten i Portugal, folkekjære Mallorca og strandparadiset Sardinia. Er din favoritt med?
Publisert 1 juli 2019

Praia da Marinha, Portugal

De spennende kalksteinsklippene gjør Praia da Marinha til den beste stranden på Algarvekysten. Det rolige havet er perfekt for deg som vil bade og det finnes mye fisk og flere undervannsgrotter å se for deg som liker å dykke. Stranden ligger rett i nærheten av byen Portimao, midt på Algarvekysten. Med sine majestetiske klipper, gylne sand og krystallklare vann er Praia da Marinha har Michelin Guide vurdert den som en av de topp 10 beste strendene i Europa og en av topp 100 strender i verden.
Charterreiser til Algarvekysten

Ölüdeniz, Tyrkia

Stranden i feriebyen Öludeniz ligger på en liten landtunge som skaper en blå lagune med krystallklart vann. Den kritthvite sandstranden er omringet av høye fjell og er en av de mest fotograferte strendene i Middelhavet. Det finnes mange bra charterhotell å bo på og massevis av gode restauranter i gangavstand fra stranden. Stranden finner du en knapp halvtime med buss fra kystens viktigste by, Fethiye – en liten småbåthavn med basarer, strender og uteservering med flott utsikt over bukten.
Charterreiser til Fethyie

Porto Katsiki, Lefkas, Hellas

De høye klippene, den herlige stranden og det turkise havet gjør at Porto Katsiki-stranden på Lefkas vestkyst er en selvfølge å besøke når man er her. Den enkleste måten å komme seg til stranden på er med leiebil eller med båt, da den ligger cirka 4 mil sørvest for Lefkada by. Det finnes ingen restauranter her (den nærmeste er 5 km unna), men du får en liten snack bar på toppen av trappene som går ned til stranden. Med andre ord, denne stranden er perfekt for en lang dag med piknik og parasoll. Det er solsenger og parasoller til leie på stranden.
Charterreiser til Lefkas

Platja de Formentor, Mallorca

Bare noen mil fra de populære badebyene Alcudia og Puerto Pollensa på nordøstre Mallorca ligger den utrolig vakre stranden Platja de Formentor. Den kilometerlange stranden er kantet av trær og er bare noen titalls meter bred. Her er det bare et hotell og noen få restauranter. For å komme hit må du kjøre på en smal vei langs 300 meter høye klipper, eller bli med på en utflukt til stranden med båt.
Charterreiser til Mallorca

Zlatni Rat, Brac, Kroatia

Stranden med det eksotiske navnet Zlatni Rat ligger på den sørlige delen av øya Brac i Kroatia. Dette er en av Kroatias mest populære strender, og den strekker seg mer enn 500 meter ut i havet og strandens form endrer seg hele tiden med hjelp av vind og bølger. Stranden er også veldig populær blant vindsurfere da det alltid blåser på den ene siden av stranden.
Charterreiser til Brac

Rimini beach, Italia

Turister har reist til den gamle badebyen Rimini helt siden i 1843 på grunn av den 15 kilometer lange, finkornete sandstranden, og det er den dag i dag hovedstaden av italiensk strand- og utelivsturisme. Byen Rimini ligger på den populære Adriatiske rivieraen på Italia østkyst, bare 30 mil sør for Venezia. Langs stranden går det en strandpromenade som er kantet av herlige italienske restauranter og kafeer. Byen har også et interessant historisk sentrum, romanske ruiner og museer.
Fly til Venezia // Hotell i Rimini

Hammamet, Tunisia

Sandstranden i Hammamet er flere mil lang og ligger i den nordøstlige delen av Tunisia. Ved den østre del av stranden er bebyggelsen gammel, og jo lengre vest man går desto mer moderne og luksuriøst blir det. Til tross for at stranden er lang blir det ofte velfylt på sommeren når turister og lokalbefolkningen fra hovedstaden Tunis valfarter hit.
Se reiser til Tunisia

Platja den Bossa, Ibiza

Den her 2,7 kilometer lange sandstranden ligger rett sør for Ibiza by og er den lengste på øya. Stranden er en av få i Middelhavet som lokker alle typer av besøkere. Barnefamilier elsker at det er sikkert og langgrunt, eventyrerne liker alle vannsporter og partymenneskene har kort vei til noen av sommerens heteste klubber.
Charterreiser til Ibiza

Tamariu beach, Spania

Den lille stranden i Tamariu er en av de hyggeligste i Middelhavet med sine utrolig vakre beliggenhet nesten helt uten bebyggelse og perfekt sand. Tamariu ligger på Costa Brava og er nesten halvveis mellom Barcelona og den franske grensen. Her er det bare en handfull hotell, men mange restauranter, barer og kafeer. Fjellene rundt stranden gjør at det som regel er helt vindstille her, og derfor er det et populært område for dykkere som blant annet har flere undervannsgrotter å utforske.
Charterreiser til Costa Brava

Chia, Sardinia, Italia

Når man er på stranden i Chia så kan man lett tro at man er i en ørken da sanddynene her kan være opptil 30 meter høye. Her kan du bade i turkist vann, og er du heldig så kan du til og med se noen av de delfinene som holder til her. Det er også store sjanser at du får se flamingoer – og noen av de mange vindsurferne som elsker denne stranden og de perfekte vindforholdene.
Charterreiser til Sardinia

Se flere av sommerens reisemål her

Se alle sommerens charterreiser
Se all inclusive-reiser ved Middelhavet
Se hvor det er billig å fly akkurat nå


Charter til de beste strendene