Støtt Ukraina

Wassum71s blogg

Torsdag 4 Juli 2019 - Thailand
Denne turen har vi nøye planlagt og satt som et mål i det arbeidet vi gjør. Det er noe med at vi stort sett er flinkere til å planlegge ferier en arbeid (men ikke denne gangen). Det har gitt resultater.
Denne gangen har vi jobbet målrettet mot et mål som har vært oppnåelig innen den fristen vi har satt, noe som har gjort det morsommere og jobbe mot. Denne turen har vi ikke spart på noe.
Turen startet fra Gardemoen med Thai Airways https://www.thaiairways.com/en_NO/index.page et flyselskap som virkelig leverer det de lover, om ikke enda mere:-)
Første stopp på reisen var Evason Hotel som er et helt fantastisk resort. Det er lavsesong akkurat nå, så dette har vært billig luksus. Her booket vi en pool- villa som virkelig kan anbefales. Et kjempe flott rom med eget svømmebasseng utenfor i vår egen hage/bakgård. Frokosten er en klasse for seg selv ! Og ikke minst den daglige praten med direktøren som alltid var innom frokostsalen og slo av en prat med gjestene.
https://www.sixsenses.com/evason-resorts/hua-hin/destination
Andre stopp på reisen var Hilton Hua Hin og mulig turens høydepunkt. Med et rom på 90 kvadratmeter fullspekket med luksus, samt en kjempe terrasse og ikke minst den beste sengen vi har ligget i noen gang, WOW!!! Dette hotellet anbefales på det sterkeste når man er i Hua Hin. Kort vei til det meste, rett og slett midt i smørøyet ;-) Vi har allerede bestemt at turen går hit neste år også.
https://www3.hilton.com/en/hotels/thailand/hilton-hua-hin-resort-and-spa-HHQHIHI...
Tredje og siste stopp har vi tilbragt på det legendariske Lebua Hotel som også har vært midtpunktet i filmen Hangover II. Dette er et hotell av meget høy klasse. Rommene er ikke så dyre, men derimot mat og drikke i restaurantene og barene er langt over gjennomsnittet av andre plasser. Vi hadde rom i 58 etg. med adgang til egen lounge.. Der kunne vi nyte, frokost, lunsj og afternoon tea med så mye drikke vi bare ønsket helt gratis :-) Absolutt verdt å ta med seg!! Skybar er jo selvfølgelig et must å besøke, et par drinker koster omtrent det samme som middag med drikke for to personer et annen sted, men er du på Lebua så er du på Lebua.
https://www.lebua.com/state-tower?gclid=EAIaIQobChMI9anj0uDB3QIVRIePCh19oQwoEAAY...
I morgen går turen tilbake til hverdagen igjen og nye mål skal settes. Når du setter deg mål så skal de være litt hårete, men allikevel ikke umulig å oppnå med hard jobbing. Det er faktisk mulig, hvis du virkeligbestemmer deg :-)
Varme klemmer fra smilets land :-)
Hilsen Inger & Stein
Torsdag 11 April 2019 - Praha
Her kommer noen Praha tips
Skal du til praha på en helgetur kommer det noen tips her!
Helgen før påske skulle man jo tro at prisene gikk litt opp, men vi var nok heldige med det tidspunktet. Både reise og Hotel lå innenfor budsjett så vi slo til. Det vi ikke tenkte på var at hele byen var stapp ful av likesinnede som skulle tilbringe Påsken i en storby. Men da vi ikke er så kulturelle og museums fikserte snodde vi oss fint unna de værste turistfellene.
Vi reiste med Norwegian som nesten alltid er billigst og mest pålitlige.
Hotellet vi overnatt på heter The Icon Hotel Prague ,et fantastisk koselig hotell med service til tusen. Dette er et Hotell vi skal tilbake til om turen går til Praha. Fantastiske store fine rom, god frokost samt gode drinker i baren.
Hvor i Praha banker det ekte hjertet i sentrum? Svaret er Gamlebyen. Utvilsomt en av Europas vakreste bydeler. Legger du besøket til Gamlebyen blir du med ett tatt flere hundre år tilbake i tid. Den nydelige plassen danner sentrum for et spennende mylder av smale brosteinsgater som alle minner om eldre tider tilrettelagt for hest og kjerre.
Gamlebyen stammer fra det 12. århundre og startet opprinnelig som en sentral markedsplass for Praha. Gjennom årenes løp har stadig nye bygninger i barokk og gotisk stil blitt bygget i området rundt markedet der hver og en har sin unike historie, med alt fra rike handelsmenn til politisk drama.
Her er våre anbefalinger til Lunsj/Middag eller bare leske strupen.
FatCat er et utrolig kult sted med en spennende pub meny, forholdsvis god stemning så kanskje ikke stedet for enn romantisk middag for to.
POLPO en fantastisk Italiensk restaurant med nydelig mat og moderne interiør.
TITANIC Steak & Beer Restaurant Et sted og anbefale, litt kantine preg over stedet men vent til du får maten. Fantastisk biff og sausen var helt super god, billigere blir det ikke.
Tusen takk for turen Olaf & Karin som spanderte hele gilde på oss:)
Søndag 17 Februar 2019 - Budapest
Her kommer noen Budapest-anbefalinger fra oss :)
Etter en fantastisk familie tur til stor byen Budapest ønsker vi å dele noen reise tips med dere.
Overnatting i Budapest er utgangspunktet forholdsvis rimelig for oss her oppe i nord. Vi valgte å gå for leilighet da vi synes det er mere sosialt når vi er fem voksne på tur.
City Center Apartment For 7 ligger helt perfekt til alt vi ønsket å få med oss på denne 4 dagers turen. Vi kom kjapt i kontakt med eieren av leiligheten som kunne bistå oss med henting på flyplassen, noe vi anbefaler på det sterkeste. Taxi i Budapest har høye turist priser om du ikke treffer på en sjåfør som ikke skrur deg for det tredobbelte av det turen egentlig koster. Det er også en fantastisk god følelse at noen står og venter på deg ved ankomst loser deg til bilen og følger deg opp i leiligheten for drøye kr 600 tur/retur.
Skal du booke denne leiligheten så husk at du må betale rundt kr 1000 i depositum som du får igjen ved avreise, så husk kontanter.
Kort vei til alt har vi alltid likt. Gang avstand til det meste er også en fordel.
Vi hadde kun et mål for turen som var å kose oss, det klarte vi virkelig. Matbutikk rett utenfor døra er også et pluss, med fersk brød og et stort utvalg til en fantastisk lave priser er frokosten reddet.
Fashion Street ligger tvers over veien ca. 5-8 minutter gange, med stort utvalg av litt dyre butikker, I enden av gågaten Váci utca, ligger Nagycsarnok / Markedshallen, Budapests største innendørs matmarked. Men om bygget er imponerende i seg selv er det ingenting mot den mengden av mat som møter deg når du går inn døra. Denne hallen er en mat elskers drøm. Her bugner det av grønnsaker, kjøtt, spekemat, krydder, honning, frukt, vin og bakverk. I kjelleren finner man fiskemarked og et supermarked med et enormt utvalg av hermetikk. Med to etasjer kun dedikert til gastronomien, burde enhver matelsker finne alt hjertet måtte begjære, fersk kjøtt, grønnsaker, spekepølser samt en hel etage med super billig Street Food. Dette bør oppleves.
Fantastisk middags forslag er Trofea Grill Restaurant her spiser du fra en buffet med alt hva hjerte kan begjære samt så mye drikke du ønsker (lokal Øl, lokal Vin samt mineral vann i alle varianter) for kr. 150pr.person før kl 17.00 og en utvidet meny etter kl 17.00 (kr.250). Vi valgte lunsj meny da det passet fint med reisetiden og innkvarteringen i leiligheten. Restauranten ligger rett rundt hjørnet ca. 200 meter opp i gata. Husk bordbestilling.
Favoritt puben som vi tilbragte hver kveld på heter The Pointer Pub fantastisk sted, utrolig rimelig samt et hav av drinker og øl. Fantastisk pub mat, anbefales på det sterkeste (12-15 minutter gange fra leiligheten). De har også spesialtilbud daglig, 1 liter øl til 18 kroner blir aldri feil før kl 17.00 :).
Hard Rock Cafe har vi heller ikke vokst fra enda, kanskje den billigste vi noen gang har vært på. En ganske liten restaurant så book bord i forkant.
En av de må-se områdene i den ungarske hovedstaden er Slotts høyden, som ble byen Buda etter den mongolske invasjonen i 1241. Høyden med borgen (de lokale kaller det Slottshøyden, Buda-borgen eller bare Borgen) ligger på Buda siden av byen. I området ligger også gamlebyen med en rekke museer, restauranter, kaféer, butikker og flotte buede gater og hus i gotisk- og barokkstil. Området har stått på Unescos Verdensarvliste siden 1987.
God Tur
Onsdag 4 Juli 2018 - Gdańsk
Ingen tvil om at Polen er et fantastisk sted for oss nordmenn. Vi valgte Gdansk som en kort familie ferie fordi vi hadde vært der før. Det er et billig feriemål og en kort flytur fra Norge.
Her kommer noen tips om Gdansk, Sopot og Gdynia
Vi besøkte 3 helt ulike byer på 5 dager og selvfølgelig alle shoppingsentrene på vår vei :-) . Med egen sjåfør og en stor bil plass til alle posene gikk kortene varme flere ganger i løpet av turen.
Norwegian eller Ryanair er jo et billig alternativ med 20kg bagasje. Vi snakker shopping så det må man ha. Vi valgte Ryanair Bussines fra Torp som funket helt perfekt for oss, i skrivende stund er jeg ikke sikker på om Ryanair flyr disse rutene lengre.
Vi booket en fantastisk leilighet og ble oppgradert til en enda mere fantastisk leilighet når vi kom frem. Hotels.com er vårt favoritt sted å booke overnatting. Og når man har brukt de ofte nok, blir man plutselig Gold Member, det hjelper også på prisene ;-) Sjekk ut leiligheten her. Hotel Exclusive Apartments Marina Residence Gdansk .En leilighet over to plan med plass for 5 voksne. Perfekt beliggenhet med gangavstand til alt, samt egen sjåfør som vi kunne kontakte døgnet rundt. Ta kontakt så sender vi nr til sjåføren. Det er smart med lojale sjåfører da prisene varierer etter hvor turist du er.
Viste du at verdens lengste boligblokk ligger i Gdansk? Med 11 etager og ikke mindre en ca 1000 meter lang rommer blokka over 6000 menesker.
De tre nabobyene Gdansk, Gdynia og Sopot går under navnet Trojmiasto, på norsk kalt Trippelbyen. Denne regionen med over en million innbyggere deler havs kysten og betraktes som de største havnebyene i Polen.
Gdansk er en fantastisk sjarmerende by med alle muligheter. Koselige smug og gater, er dette en fantastisk destinasjon.
Sopot ligger en kort biltur unna Gdansk med sydenstrender og luksus hoteller og restauranter i særklasse. Sopot er ganske turistifisert så vi valgte en utflukt dit isteden for overnattingen der.
Gdynia en helt anerledes by med moderne arkitektur som også er den yngste av disse byene. Her ligger også en fantastisk strand med hyggelige vannhull og restauranter, samt et vanvittig stort kjøpesenter som er det største i denne regionen: Centrum Riviera Shopping Center.
Vil også anbefale spa behandlinger når man er på tur til Polen. Billig og meget bra!!
Resturant tips:
Ristorante Sempre Sopot
Thai Thai

Shopping senter tips:
Centrum Riviera Shopping Center
Madison i Gdansk
Galeria Baltycka
Marked:
Hala Targowa

Vi shoppet, spiste god mat og koste oss skikkelig på tur. Et supert reisemål som falt i smak hos alle :-)
Hit går turen flere ganger!!
Torsdag 14 September 2017 - Chicago
Studietur med Mr. Grooven betyr nytelse av musikk og gode opplevelser.
Vi har vært et par ganger i Chicago og begge gangende blir vi like imponert av denne fantastiske byen. Alt er stort i Chicago veier, bygninger, kvartaler så ta deg god tid om du skal gå noen kvartaler. Her kommer noen tips om du skal nyte Chicago som musikk interessert.
Oh come on
Baby don't you wanna go
Come on
Baby don't you wanna go
Back to that same old place
Sweet home Chicago
Fakta:
Chicago, by i delstaten Illinois , USA . Byen ligger ved sørvestbredden av Michigansjøen , og er med 2 716 450 innbyggere den tredje største byen i USA (US Census, 2017). Byregionen Chicago-Naperville-Elgin, som strekker seg inn i Indiana og Wisconsin , er også USAs tredje største med 9 533 040 innbyggere (US Census, 2017). Chicago strekker seg langs Michigansjøen i en lengde av mer enn 100 km. Bebyggelsen har vokst seg langt utover bygrensen på den tidligere prærien , og danner et stadig ekspanderende belte av forsteder. Klimaet er skiftende og påvirket av beliggenheten ved sjøen, noe som har gitt byen tilnavnet «Windy City».
Våre turer går hovedsak til å suge inn inntrykk og nye låter vi fremfører når vi er ute og spiller, samt besøk på utallige musikkforretninger og konsertsteder.
Linker til musikkforretninger:
Chicago Musik Exchange
Chicago Guitar center Store
Evolution Music
Rock N Roll Vintage Chicago Guitar Shop
Vic*s Drum Shop
Linker til konsertsteder/klubber:
House of Blues Chicago
Empty Bottle
Rosas*s Lounge
Kingston Mines
Buddy Guy's Legends
Chicago B.L.U.E.S. Bar
Taxi og Metro er enkelt når avstanden blir for lang fra hotellet eller på vei hjem etter en opplevelse på byen. Chicago style Pizza er noe du må få med deg, mye mat i et lite stykke Pizza.
Mr. Grooven er ikke kjent for sine kulinariske restauranter opplevelser, derfor går det i.
Nå er vi sultne der er det en Restaurant prinsippet.
Hotel tips:
SWISSOTEL - CHICAGO
Congress Plaza Chicago
Her er noe du kan finne på når du blir lei av Live musikk:
Shedd Aquarium
Shoreline Architecture River Cruise
SkyDeck Chicago
Hop On Hop Off Big Bus Chicago
Navy Pier
Art Institute of Chicago
360 Chicago
Håper dette inspirerer deg til å ta turen til Chicago.
Hilsen Mr. Grooven