Støtt Ukraina

Wassum71s blogg

Onsdag 4 Juli 2018 - Gdańsk

Shopping og kos i Gdansk! med voksne "barn" !

Ingen tvil om at Polen er et fantastisk sted for oss nordmenn. Vi valgte Gdansk som en kort familie ferie fordi vi hadde vært der før. Det er et billig feriemål og en kort flytur fra Norge.
Her kommer noen tips om Gdansk, Sopot og Gdynia
Vi besøkte 3 helt ulike byer på 5 dager og selvfølgelig alle shoppingsentrene på vår vei :-) . Med egen sjåfør og en stor bil plass til alle posene gikk kortene varme flere ganger i løpet av turen.
Norwegian eller Ryanair er jo et billig alternativ med 20kg bagasje. Vi snakker shopping så det må man ha. Vi valgte Ryanair Bussines fra Torp som funket helt perfekt for oss, i skrivende stund er jeg ikke sikker på om Ryanair flyr disse rutene lengre.
Vi booket en fantastisk leilighet og ble oppgradert til en enda mere fantastisk leilighet når vi kom frem. Hotels.com er vårt favoritt sted å booke overnatting. Og når man har brukt de ofte nok, blir man plutselig Gold Member, det hjelper også på prisene ;-) Sjekk ut leiligheten her. Hotel Exclusive Apartments Marina Residence Gdansk .En leilighet over to plan med plass for 5 voksne. Perfekt beliggenhet med gangavstand til alt, samt egen sjåfør som vi kunne kontakte døgnet rundt. Ta kontakt så sender vi nr til sjåføren. Det er smart med lojale sjåfører da prisene varierer etter hvor turist du er.
Viste du at verdens lengste boligblokk ligger i Gdansk? Med 11 etager og ikke mindre en ca 1000 meter lang rommer blokka over 6000 menesker.
De tre nabobyene Gdansk, Gdynia og Sopot går under navnet Trojmiasto, på norsk kalt Trippelbyen. Denne regionen med over en million innbyggere deler havs kysten og betraktes som de største havnebyene i Polen.
Gdansk er en fantastisk sjarmerende by med alle muligheter. Koselige smug og gater, er dette en fantastisk destinasjon.
Sopot ligger en kort biltur unna Gdansk med sydenstrender og luksus hoteller og restauranter i særklasse. Sopot er ganske turistifisert så vi valgte en utflukt dit isteden for overnattingen der.
Gdynia en helt anerledes by med moderne arkitektur som også er den yngste av disse byene. Her ligger også en fantastisk strand med hyggelige vannhull og restauranter, samt et vanvittig stort kjøpesenter som er det største i denne regionen: Centrum Riviera Shopping Center.
Vil også anbefale spa behandlinger når man er på tur til Polen. Billig og meget bra!!
Resturant tips:
Ristorante Sempre Sopot
Thai Thai

Shopping senter tips:
Centrum Riviera Shopping Center
Madison i Gdansk
Galeria Baltycka
Marked:
Hala Targowa

Vi shoppet, spiste god mat og koste oss skikkelig på tur. Et supert reisemål som falt i smak hos alle :-)
Hit går turen flere ganger!!
Del med andre:    

Skriv kommentar
Arkivet