Wassum71s blogg

Søndag 17 Februar 2019 - Budapest

Budapest anbefalinger!

Her kommer noen Budapest-anbefalinger fra oss :)
Etter en fantastisk familie tur til stor byen Budapest ønsker vi å dele noen reise tips med dere.
Overnatting i Budapest er utgangspunktet forholdsvis rimelig for oss her oppe i nord. Vi valgte å gå for leilighet da vi synes det er mere sosialt når vi er fem voksne på tur.
City Center Apartment For 7 ligger helt perfekt til alt vi ønsket å få med oss på denne 4 dagers turen. Vi kom kjapt i kontakt med eieren av leiligheten som kunne bistå oss med henting på flyplassen, noe vi anbefaler på det sterkeste. Taxi i Budapest har høye turist priser om du ikke treffer på en sjåfør som ikke skrur deg for det tredobbelte av det turen egentlig koster. Det er også en fantastisk god følelse at noen står og venter på deg ved ankomst loser deg til bilen og følger deg opp i leiligheten for drøye kr 600 tur/retur.
Skal du booke denne leiligheten så husk at du må betale rundt kr 1000 i depositum som du får igjen ved avreise, så husk kontanter.
Kort vei til alt har vi alltid likt. Gang avstand til det meste er også en fordel.
Vi hadde kun et mål for turen som var å kose oss, det klarte vi virkelig. Matbutikk rett utenfor døra er også et pluss, med fersk brød og et stort utvalg til en fantastisk lave priser er frokosten reddet.
Fashion Street ligger tvers over veien ca. 5-8 minutter gange, med stort utvalg av litt dyre butikker, I enden av gågaten Váci utca, ligger Nagycsarnok / Markedshallen, Budapests største innendørs matmarked. Men om bygget er imponerende i seg selv er det ingenting mot den mengden av mat som møter deg når du går inn døra. Denne hallen er en mat elskers drøm. Her bugner det av grønnsaker, kjøtt, spekemat, krydder, honning, frukt, vin og bakverk. I kjelleren finner man fiskemarked og et supermarked med et enormt utvalg av hermetikk. Med to etasjer kun dedikert til gastronomien, burde enhver matelsker finne alt hjertet måtte begjære, fersk kjøtt, grønnsaker, spekepølser samt en hel etage med super billig Street Food. Dette bør oppleves.
Fantastisk middags forslag er Trofea Grill Restaurant her spiser du fra en buffet med alt hva hjerte kan begjære samt så mye drikke du ønsker (lokal Øl, lokal Vin samt mineral vann i alle varianter) for kr. 150pr.person før kl 17.00 og en utvidet meny etter kl 17.00 (kr.250). Vi valgte lunsj meny da det passet fint med reisetiden og innkvarteringen i leiligheten. Restauranten ligger rett rundt hjørnet ca. 200 meter opp i gata. Husk bordbestilling.
Favoritt puben som vi tilbragte hver kveld på heter The Pointer Pub fantastisk sted, utrolig rimelig samt et hav av drinker og øl. Fantastisk pub mat, anbefales på det sterkeste (12-15 minutter gange fra leiligheten). De har også spesialtilbud daglig, 1 liter øl til 18 kroner blir aldri feil før kl 17.00 :).
Hard Rock Cafe har vi heller ikke vokst fra enda, kanskje den billigste vi noen gang har vært på. En ganske liten restaurant så book bord i forkant.
En av de må-se områdene i den ungarske hovedstaden er Slotts høyden, som ble byen Buda etter den mongolske invasjonen i 1241. Høyden med borgen (de lokale kaller det Slottshøyden, Buda-borgen eller bare Borgen) ligger på Buda siden av byen. I området ligger også gamlebyen med en rekke museer, restauranter, kaféer, butikker og flotte buede gater og hus i gotisk- og barokkstil. Området har stått på Unescos Verdensarvliste siden 1987.
God Tur
Del med andre:    

Skriv kommentar
Arkivet