Støtt Ukraina

Filas blogg

Tirsdag 1 Desember 2009 - Lanzarote

Lanzarote 2009

Det er 6 år siden vi besøkte vulkanøya Lanzarote, det var derfor på tide å dra tilbake. Denne gangen valgte vi bosted Playa Blanca. Der bodde vi like ved Marina Rubicon. Det tar bare 45 minutter å gå til den nærmeste av Papagayo-strendene. Stranden ligger i nasjonalparken, så ta med niste for der er ingen steder å kjøpe mat eller drikke. Derimot er det en flott strand med morsomme dønninger å bade i.
Timanfaya er bare en kort biltur unna. Vi måtte bare stoppe på veien opp dit og ri på dromedarene igjen; vi hadde ikke blitt stort eldre på disse 6 årene, heldigvis!
Søndagsmarkede i den gamle hovedstaden Teguise er morsomt å besøke, der er det i sannhet mye folk og komers. Lørdagens marked i Playa Blanca ligger ikke langt etter.
Hvis du er på Lanzarote må du dra nordover og besøke grottesystemene Cueva de los Verdes og Jameos del Agua. Den 1 km lange turen gjennom Cueva de los Verdes er flott, en glimrende lyssetting inne i lavagangene. Jameos del Agua er et av Manriques verker på øya og vel verdt et besøk.
Et annet av denne kunstnerens verker, Jardin de Cactus, ligger greit til på turen hjem. Her er det en unik samling av kaktusarter fra hele verden. Der er også en bra restaurant.
Vindistriktet La Geria er artig. der ligger flere bodegaer der det er mulig å få smake på de lokale vinene. Fra Playa Blanca er det ikke langt til Los Hervideros, der lavamassene fra utbruddene i Timanfaya møtte havet. Fortsett til den lille sjarmerende byen El Golfo, der du bl.a kan besøke den grønne lagune, som ligger like ved.
Like nede ved Marina Rubicon i Playa Blanca ligger Restaurante Casa Brigida. Dit skal du gå for å spise stekt and!

SE VIDEO:

Del med andre:    

Skriv kommentar
Arkivet
Vis alle

Siste innlegg

PALEROS 2013
10 år siden
Oktoberfest Calella 2012
11 år siden
Paleochora 2012
11 år siden
VIDEOFILMER - NOK EN GANG
11 år siden
PATMOS 2012
11 år siden