Filas blogg

Mandag 5 Oktober 2009 - Symi

Symi 2009

Fra Mandhraki-havnen i Rhodos by tar det 1 time med Dodekanisos Express nordover til Symi. Innseilingen til hovedstaden Yialos er kanskje en av Hellas’ vakreste. Klokketårnet Roloi, bygget i 1881, ligger som et landemerke ytterst i havnen på styrbord side. Byen ligger som et amfi rundt havnen med Horio (gamlebyen) aller øverst. Iapetos Village (http://www.iapetos-village.gr/article.php?id=48) er et trivelig hotell som består av flere bygninger som ligger rundt en trivelig hage. Å vandre rundt i Yialos og Horio er hyggelig. Man kan gå nede ved havnen, der seilbåter fra hele verden er innom på besøk, eller man kan gå inn i de trange gatene like bak havna der butikker og tavernaer ligger mer tilbaketrukket. Skal man lenger bort fra havnen må man belage seg på å gå i trapper. De lengste av disse, Kali Strata og Katarraktes (med sine 500 trinn) fører opp til Horio og Kastro med kirkene helt oppe på toppen.
Et par km vest for Yialos ligger Emborio med et par fine grusstrender og en brukbar taverna. Hit kommer man til fots, enten langs veien eller over fjellet langs en god sti. Langs denne stien, med utsikt over Emborio, ligger klosteret Moni Agiou Georgiou. Til nød kan man kjøre motorsykkel til Emborio, bil er bare for de dristigste sjåførene.
Øst for byen ligger Pedhi med fin strand og den trivelige tavernaen til Nikos Katsaras. Buss fra Yialos og tilbake med en times mellomrom.
Det går badebåter til flere strender fra havnen i Yialos. Vi dro til Ayia Marina (15 minutter). Der var det stille og rolig, stranden fin og tavernaen god. Noen hevder at dette er Symi’s beste strand.
Det går fint å kjøre bil til Panormitis helt sør på øya, når en først har kommet ut av byen på de meget smale kaiene som er hovedferdselsåren ut på østsiden av havnen. Utsikten ned mot havnen og Yialos kan ta pusten fra en. Sørover på øya er det litt mer frodig med ganske stor skog. Utsikten ned fra fjellet mot Panormitis er absolutt verdt et stopp. Panormitis domineres av det store klosteret Taxiarhis Mihail Panormitis. Klosteret ble ganske skadet under 2. verdenskrig, mye er bygget opp i mer moderne stil. Klokketårnet ble imidlertid bevart. Helt mot vest i bukta er det en liten strand og det finnes en bra taverna der.
På tur tilbake fra Panormitis kan man, etter et par km, svinge av mot øst og kjøre ned til Marathounda. Her er en flott steinstrand, klart vann, masse geiter (pass på sekken din) og en grei taverna.
Skulle vi anbefale en taverna, måtte det bli Taverna Diefnes, som ligger inne i en av bakgatene bak havna. Men vent til dagsturistene har reist tilbake til Rhodos, da er det bedre plass og mye roligere.

SE VIDEO:

Del med andre:    

Skriv kommentar
Arkivet
Vis alle

Siste innlegg

PALEROS 2013
8 år siden
Oktoberfest Calella 2012
9 år siden
Paleochora 2012
9 år siden
VIDEOFILMER - NOK EN GANG
9 år siden
PATMOS 2012
9 år siden