Filas blogg

Onsdag 30 Mai 2012 - Patmos

PATMOS 2012

Vi overnattet i PythagorionSamos og det ble et hyggelig gjensyn med både byen, Taverna Notos og Taverna Lakis. Fergen Nisos Kalymnos fra 1988 tok oss med på en 4 timers tur, via Agathonisi og Arkioi, til Patmos.
Vi bodde på Patmos Garden i Skala. Hotellet ligger flott til langs veien fra havnen og opp til Chora og består av flere mindre bygninger rundt en vakker hage med svømmebasseng.
Skala er en liten og rolig havneby med en koselig gate langs hele havnen. Rundt det sentrale torget finner en det meste av det en trenger. En håndfull tavernaer ligger spredt rundt i byen. Vår favoritt ble Taverna Tzivaeri som ligger et stykke nordover i havna.
Patmos er en liten øy og det går raskt og greit å reise rundt med scooter eller ATV. Grigos ligger på østkysten like sør for Skala. Dit kommer en enten ved å kjøre opp til Chora og ned til Grigos eller sørover langs østkysten. Lunch på Taverna Stamatis i Grigos kan anbefales. Like sør for Grigos ligger Petra Beach med gode bademuligheter. Utenfor Petra Beach ligger den karakteristiske Kallikatzous-klippen.
Like sør for Chora går veien sørover øya mot Diakoftis-halvøya og Stavros-bukta. Det går en gangvei på vestsiden av halvøya til Psili Ammosstranden. Fra veien ned mot Diakoftis kan en også ta av til klosteret Evangelistria.
Nordover østkysten fra Skala ligger strendene på rekke og rad; Meloi, Agriolivados, Kambos og Lambi helt i nord. Alle strendene har fine bademuligheter. Vi foretrakk Agriolivados der det var både solsenger og en god taverna. På vestkysten ligger Lefkon, men der var det ikke ryddet og klargjort for sesongen.
Å gå fra Skala til Chora er absolutt overkommelig og anbefales. Ta snarveien, det er langt å følge bilveien som snor seg kraftig oppover åsen. Halveis opp ligger Apokalypseklosteret der Johannes teologen mottok sin åpenbaring. Selve grotten der dette skulle ha skjedd er absolutt verd et besøk. Fortsett videre oppover mot Chora og Johannesklosteret, grunnlagt i 1088, som troner på toppen.
Chora er en sjarmerende by med smale gater og små butikker. På det sentrale torget ligger Taverna Vaggelis, et utmerket sted for lunch eller forfriskninger. Et besøk i klosteret og museet der hører absolutt med.

SE VIDEO:

Del med andre:    

Skriv kommentar
Arkivet
Vis alle

Siste innlegg

PALEROS 2013
9 år siden
Oktoberfest Calella 2012
9 år siden
Paleochora 2012
9 år siden
VIDEOFILMER - NOK EN GANG
9 år siden
PATMOS 2012
9 år siden