Tips om Skiathos

Her finner du tips, råd og inspirasjon fra oss og våre medlemmer

Med over 60 strender, både sand- og rullesteinstrender, er Skiathos et badeparadis som passer for både liten og stor. Skiathos by er den største feriebyen, og i gangavstand ligger den fine sandstranden Megali Ammos der man også er mulig å bo.

Om Skiathos Hellas, Europa

Uteliv
Sol & bad
Sandstrand
Barnevennlig

Skiathos kan du velge og vrake mellom 60 ulike strender når du vil kose deg med sol og varme – noen av dem er de vakreste i hele den greske øyverdenen.

Langs den fjellrike kysten i nord er mange av strendene utilgjengelige og flere av dem, slik som den vakre Lalaria-stranden, kan bare nås med båt. På sørkysten ligger flere små badebyer, blant annet Achladies, Kanapitsa, Platanias og Troulos. Her ligger også en av de vakreste strendene i hele HellasKoukounaries, en herlig hvit sandstrand der skogen vokser helt ned til vannkanten.

Den mest populære byen på øya er Skiathos by som ligger vakkert plassert ved en bukt, omgitt av grønne skogkledde fjell. På en høy utilgjengelig klippe på det nordlige Skiathos ligger ruinbyen Kastro. Dette var øyas hovedstad inntil den ble forlatt på 1830-tallet.

Den populære filmen ”Mamma Mia!” som er basert på en rekke av ABBAs låter ble spilt inn i Hellas, og filmen ble delvis spilt inn på havnepromenaden i Skiathos by. Du finner enda flere steder fra filmen om du tar fergen til naboøya Skopelos.