Tips om Párga

Her finner du tips, råd og inspirasjon fra oss og våre medlemmer
Hellas kanskje mest romantiske reisemål er den lille byen Parga som ligger på Hellas vestkyst. Byen er bygd som et amfiteater ovenfor havnepromenaden og de to fine strendene som ligger midt i byen, og utvalget av bra restauranter er stort.
Blogginnlegg om Párga
Parga og Metheora
Parga er malerisk. Vi bodde på hotell Byzantion som ligger stille og rolig til i skogen ved nordenden av Valtosstranden. Det tok 30 minutter å gå til og fra byen, inklusive de bratte gatene/trappene opp og ned fra borgen. I mørket om kveldene var det bare en flott tur med lommelykt i den ene hånden og kona i den andre! Valtosstranden er flott, vannet var varmt. Krioneristranden blir også bra om et år eller to når kloakkrenseanlegget er bygget. En kort scootertur til Lichnosstranden noen km sør for Parga er flott. Den normannisk-venetianske borgen som ligger mellom Valtos og Parga er verd noen timers besøk. Utsikten over by og strand er flott. En kort scootertur nordover gjennom Anthousa bringer deg til Ali Pasha-borgen. Dette er en relativt godt bevart borgruin og utsikten ned til Parga og Valtos er formidabel. Borgen er lyssatt og, sett fra byen, et flott skue. Noen av oss mente at den flyttet på seg om kveldene, noe som muligens var en ouzo-effekt? Vel to mils scootertur sørover mot Preveza ligger Mesopotamo og Nekromanteion. Stedet, som er fra det 4. og 3. århundret f.kr, er vel verdt et besøk. Her ble de dødes sjeler rodd over Acherousia-sjøen til dødsguden Hades og her kunne grekerne møte de avdødes sjeler. Dette fant sted i Hades' tempel (riktignok etter inntak av hallusinasjonsfremkallende Lupin-frø). Noen km derfra, nede ved sjøen ligger Ammoudia. Herfra ble vi med på båttur utenfor byen, til De blå grottene. Deretter gikk båten oppover elven Acheron. Denne er elven Styx i mytologien. Achilles badet i denne elven og ble udødelig. Den kanskje største opplevelse, som anbefales sterkt, var turen til Kalambaka og Metheora. Vi leide bil og kjørte gjennom Morfi (ta til venstre ved kirken!), videre til Paramythia, inn på motorveien til Tiria, et stykke langs gammelveien og inn på motorveien igjen. Så kjørte vi gjennom regionhovedstaden Ioannina og østover mot Metsovo. Metsovo er en flott fjellandsby, det passer godt med lunch-stopp der, vel verd å stoppe i. Herfra kjørte vi over Katara-passet (1690 m.o.h) og kom frem til Kalambaka ( ca 23 mil fra Parga) og fant oss et hotellrom. Metheora troner over Kalambaka og etter en kort hvil kjørte vi inn i området og besøkte tre av de seks klosterne som er åpne. Metheora er fantastisk, klosterbyggningene ligger på høye klipper. I motsetning til tidligere når man alle klosterne til fots ved hjelp av lange trapper og slipper å bli heist opp i tau-kurv. Neste dag besøkte vi de tre siste klosterne, før vi kjørte tilbake til Parga. Dersom du er i nærheten: Besøk Metheora!! Ta Tria Platanias ligger opp i skrenten over sørenden av Valtos-stranden og ble vår favoritt-taverna. Ut på kvelden ryddet kelnerne plass og danset for oss. SE VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=ujSTt4SrLv4&feature=BFa&list=UUXZNzRywtqVeSIVj1XKtGcg
av Fila 16 feb. 2008

Om Párga Hellas, Europa

Hellas kanskje mest romantiske reisemål er den lille byen Parga som ligger på Hellas vestkyst. Byen er bygd som et amfiteater ovenfor havnepromenaden og de to fine strendene som ligger midt i byen, og utvalget av bra restauranter er stort.

1 / 10
Thinkstock
2 / 10
Thinkstock
Valtos stranden i Parga
3 / 10
Utisk över hamnen
4 / 10
Meteora "For your eys only-klippan/klostret"
5 / 10