Waikiki Beach – verdens fineste strand?

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: mbild, medlem siden 2006
Foto: Mikael Jägerbrand
I den lyse sanden står palmene som perler på en snor og speiler seg i glitrende hav, og i bakgrunnen ruver en mektig vulkan. Kampen om å være verdens fineste strand er tøff – men Waikiki Beach på Hawaii er uten tvil en av verdens mest berømte.
Publisert 17 februar 2017

Waikiki og stranden med samme navn ligger på øyen Oahu og er i dag nesten en forlengning av hovedstaden Honolulu. Å gå fra Honolulu til Waikiki tar cirka 45 - 60 minutter.

Vannsportenes paradis

For den som elsker vannsporter er Waikiki et paradis. Det er også her du finner de beste surfebølgene på Hawaii på sommeren. Blir du lei av å surfe finnes alle mulige vannsporter og aktiviteter. Du kan for eksempel leie kano eller kajakk, seile, dykke eller svømme med delfiner, bare for å nevne noe.

Spasertur i solnedgangen

I motsetning til mange strender ved Middelhavet så ligger det ikke så mange restauranter langs selve Waikiki Beach. Når du vil ha en romantisk middag med havsutsikt går du heller til noen av hotellrestaurantene litt nord for selve byen. For eksempel fiskerestauranten Duke's Canoe Club på Outrigger Hotel. På kvelden er stranden perfekt for en spasertur. Gå gjerne nordover fra Waikiki Beach til Fort Derussy Beach, her kan du se noen uforglemmelige solnedganger.

Finn fram i Waikiki

Det er lett å finne fram i Waikiki. De tre store gatene som krysser hverandre er Kalakaua Avenue, Kuhio Avenue og Ala Wai Boulevard. Kalakua Avenue strekker seg langs Waikiki Beach, og her finner du mange av de eldste og største hotellene. De to andre gatene ligger lenger innover fra kysten og her finnes det hoteller i alle størrelser og prisklasser.

I den østlige enden ligger et akvarium, Honolulu Zoo og den store parken Kapiolani Park. Fortsetter du et par kilometer kommer du til slutt til Waikikis største landemerke, vulkanen Diamond Head. Turstien opp til toppen tar cirka en og en halv time og der belønnes du med en utrolig utsikt.


Fly til Honolulu:

Hotell i Honolulu