Reisemålene du bør satse på i Mexico

Stine
Medlem siden 2011, besøkt 19 land

Foto: iStock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kritthvite strender, berømt undervannsliv, mystiske cenote-grotter og deilig mexikansk mat har gjort Mexico til et av de mest populære vinter-reisemålene for nordmenn. Vi hjelper deg å finne rett Mexico for dine behov.
Publisert 1 desember 2016

Når man reiser på charterferie til Mexico kommer man til Riviera Maya, et område langs den karibiske kysten. Du lander på den internationale flyplassen i Cancun og derfra er det alt fra 20 minutter til to timer å kjøre til hotellet, avhengig av hvor du har valgt å bo. Her får du noen tips til hvordan du skal velge rett område å bo i.

Vi har også listet Mexico som en av de 10 heteste destinasjonene å reise til i 2017. Les mer her om hvorfor Mexico er stedet du bør velge i vinter.

Kjærlighetsparet

Om du vil ha en romantisk ferie for to har du mye å velge mellom på Riviera Maya. Playa del Carmen er perfekt om man vil ha litt hverdagsliv rundt seg, et stort utvalg av både enkle tacorestauranter og fine gourmetrestauranter, shopping, barer og en fantastisk strand. Vil du bare ha en avslappende ferie uten for mye annet enn et fint hotell og en fin strand, kan du velge Tulum, Puerto Aventuras eller Akumal. Vil du ha litt av begge deler er noen av de mindre stedene langs kysten et bra valg, som for eksempel Puerto Morelos eller en av øyene Isla de Holbox og Isla Mujeres. Her finnes det noen få butikker og restauranter, og det er veldig avslappet.

Barnefamilien

Om du vil bo på et hotell med mange fasiliteter, er det best å velge all inclusive. Vil du ha muligheten til å kunne gå inn til sentrum er Playacar – en del av Playa del Carmen – et bra alternativ. Her ligger det mange fine all inclusive-hotell i alle prisklasser. Bilfrie Isla de Holbox er også bra, men vit at reisen fra flyplassen kan være lang. Puerto Aventuras er også et bra område. Det finnes ingen sentrum, men et koselig havneområde med noen butikker og restauranter. Her holder også en av de mange “svøm med delfin”-arrangørene til og det er populært å sitte i havnen og titte på disse fantastiske dyrene. Akumal er også veldig barnevennlig. Her ligger det store all inclusive-hotell, men det finnes derimot ingen sentrum. Uansett hvor man velger å bo er stranden helt fantastisk.

Partygjengen

Det er ingen hemmelighet at Mexico er stedet for å feste hele natten – og dagen, om du vil. Alkohol er billig og det finnes mange kjente barer og nattklubber. Om det er det man er ute etter har du to valg: Playa del Carmen eller Cancun. Riviera Mayas mest kjente nattklubb er Coco Bongo i Cancun, et sted som er vanskelig å beskrive – det må rett og slett oppleves. Det finnes også en mindre filial i Playa del Carmen. Cancun er et populært reisemål blant amerikanske collegestudenter på “spring break”, og har alt man ønsker som festløve. Dessuten finnes det mange bra hotell, en helt fantastisk strand og veldig bra shopping. Playa del Carmen er litt roligere, barene og nattklubbene holder seg til et lite område langs hovedgaten Quinta Avenida og tar derfor ikke over slik at de som ikke er der for å feste blir forstyrret. På kveldene er det strandbarene som lokker mest folk, alt er veldig avslappet og her får du gjerne komme inn med sandaler på. Det er faktisk det beste, for her er det sandgulv som gjelder – til og med på dansgulvet.

For den kresne

Om kun det beste er godt nok og du vil bo luksuriøst, er mulighetene mange. Det finnes flere hotell både i Cancun og i Playa del Carmen, men noen av de aller beste ligger ikke i noen by – de har sitt eget område langs Riviera Maya. Rett før du kommer til Tulum ligger det et fantastisk luksushotell som heter Dreams Tulum Resort & Spa, og hit reiser mange på bryllupsreise eller for å virkelig skjemme seg selv bort. Puerto Morelos har også mange femstjerners hotell, så det kan absolutt være et bra valg for den som ønsker mye luksus.

For den som reiser alene

Drar du til Mexico og Riviera Maya alene, finnes det flere trygge steder å velge mellom. Er du interessert i å bli kjent med nye mennesker og litt liv og røre, passer Playa del Carmen bra. Her finnes det meste og du finner alltid hyggelige mennesker å prate med. Foretrekker du å ta det litt roligere, lese en bok og bare koble av, kan du dra til Tulum eller Isla de Holbox.

Les flere guider om Mexico:
- Eventyrlige Mexico – mer enn bare charter
- De beste hotellene i Mexico

Finn din reise til Mexico i Reiseguidens søkemotor:
- Alle charterreiser til Mexico
- Alle all inclusive-reiser til Mexico
- Søk etter fly til Mexico


fly til mexico

Om Mexico Nord-Amerika

Det er få land som har så fantastiske strender, mat, severdigheter og klima som Mexico. Her kan du slappe av på karibiske strender, vandre i regnskog eller se noen av verdens vakreste ruinbyer.

Her finner du et av verdens herligste klimaer og en ekstremt variert natur hvor du kan finne alt fra ørken til jungel, fjellkjeder og karibiske strender.

Et av de beste områdene for turister er Yucatánhalvøen, som frister med palmer, sandstrender, herlig blått dykkevann og mayaruiner. De beste badeområdene er Playa del Carmen, Cancún, Akumal og Tulum, som ligger langs Riviera Maya på halvøyens østlige kyst. Her ligger også øyene Cozumel og Isla Mujeres.

På landets vestkyst ligger både den populære Baja-halvøyen og den verdensberømte byen Acapulco.

Om du liker festivaler bør du dra til Mexico i månedsskiftet oktober-november. Da holdes den flere dager lange festivalen ”De dødes dag”, som på spansk heter ”Dia de muertos”, hvor man hedrer sine avdøde slektninger. Da holdes det fester på kirkegårder, det ofres mat og leker på ulike altre i hjemmet eller på kontoret og det holdes karnevaler med mengder av skjelett og dødninghoder.

Maya ruiner vid havet
1 / 21
Stranden i Playa del Carmen
3 / 21
Ensam på stranden
5 / 21
Sunset i Acapulco
8 / 21
Kukulkans pyramid
12 / 21
Våran lunchrestaurang!
13 / 21
Liten hydda i Tulum
14 / 21
Holbox strand från balkongen.
15 / 21
Iguano vid Ruinerna i Tulum
18 / 21
Kyrkan uppe på kullen
19 / 21
Cenote Xkekén
20 / 21
Chill out på stranden
21 / 21
Reis fra Haugesund til Mexico