Vi elsker Florida!

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: Thinkstock
Foto: worldofmarie, medlem siden 2007
Foto: dagfinn, medlem siden 2006
Foto: worldofmarie, medlem siden 2007
Foto: suvgirl, medlem siden 2011
Foto: niinas, medlem siden 2010
Nordmenn elsker å reise til USA, og spesielt Florida er utrolig populært. Du opplever staten best med leiebil og her tipser vi om fem favoritter som du burde svinge innom når du er der.
Publisert 27 mars 2013

Florida har virkelig alt; storbyer, strender, tropiske øyparadis, fornøyelsesparker, nasjonalparker, spennende dyreliv, ekstremt bra shopping og sol – mye sol! Her tipser vi om fem favoritter som du ikke får gå glipp av i “The Sunshine State”.

1. Fort Lauderdale

Fort Lauderdale, eller Venice of America som byen også er kjent som på grunn av de mange kanalene i byen, har nettopp kanalene som sin største attraksjonen. Den beste måten å oppleve Fort Lauderdale på er på en båttur gjennom kanalene der man får se hus og båter man bare kan drømme om å eie selv. Morsomt og interessant! At byen dessuten har en fantastisk sandstrand gjør at det er perfekt å bo her i noen dager på vei opp eller ned Floridas østkyst.

2. Disney World

Et besøk i Disney World, der drømmer går i oppfyllelse, er en selvfølge når man er i Florida. Det skal godt gjøres å ikke like denne fantastiske eventyrverden uansett hvor gammel du er. Tenk på at Disney World er enormt og består av flere parker, du trenger derfor flere dager her for å få med deg alt. Noen favorittattraksjoner som du absolutt ikke får gå glipp av når du er der er “Soarin” som ligger i Epcot-parken og “Tower of Terror” i Hollywood Studios-parken.

3. Naples

For mange er det vestkysten av Florida som er den beste, man kan i hvert fall trygt si at de fineste strendene ligger der. Naples ligger ganske langt ned på vestkysten og er et perfekt utgangspunkt for å oppdage denne delen av Florida. Byen har en fin, kritthvit strand, det er kort vei til nasjonalparken Everglades og byen er et mekka for de som liker å fiske – spesielt dyphavsfiske er populært her. Fra piren som ligger midt i byen er det fritt frem for alle å kaste ut snøret og det er helt gratis!

4. Siesta Key

En annen favoritt på vestkysten er vidunderlige Siesta Key, en øy utenfor Sarasota. Her er sanden som potetmel og man kunne like gjerne vært på en sydhavsøy. Du kan leie en leilighet eller hus på stranden og nyte den berømte solnedgangen fra din egen balkong. På Siesta Key finnes alt du trenger av butikker og restauranter, og det er kort vei til større byer som Sarasota og St. Petersburg.

5. Key West

Det er klart du må dra til Key West når du er i Florida. Den beste måten å ta seg dit på er med bil, og kjøreturen ned er spektakulær med fantastisk utsikt. Vil du ikke kjøre eller ikke har mulighet til å overnatte på Key West så kan du ta båten ned fra for eksempel Fort Myers på vestkysten. Båten går ned på morgenen og tilbake på kvelden. Key West føles som en karibisk øy, og ikke som en del av USA i det hele tatt. Vakre strender, herlig atmosfære og turkist hav.


Flybilletter til Florida

Hotell i Florida